top of page

Elokuu 2020 - juoksentelua, mökkeilyä ja työskentelyä

Elokuu meni vauhdilla ja vauhdikkaasti alkoi sujua myös vetotreenit. Harjoittelu sujui suunnitelmien mukaan ja kuukausi olikin hyvä & monipuolinen treekuukausi. Elokuun juoksusääsäkään ei ollut valittamista. Lämmin sää teki hyvää meikäläisen kropalle ja mielelle. Juoksukertoja tuli viikosta riippuen 2-5 ja kilsoja kertyi yhteensä 207,5 kilometriä. Koronatauon jälkeen palasin vähitellen salille, jossa ahersin kerran viikossa kahvakuulaa heilutellen. Kotona taas tuli tehtyä sekä dynaamisia- että staattisiavenytyksiä trenaakotona.com liikkuvuus- ja venyttelyohjelmien mukaan. Kerran viikossa tein myös koordinaatioharjoituksia lenkkeilyn lomassa ja kiersin Pyhäjärven lenkin. Rauhallista ja palauttavaa liikuskelua tuli sieniretkien myötä. Pääsin myös kokeilemaan ensimmäistä kertaa kirkkovenesoutua, kun osallistuin Liikuttavan 5-vuotissynttäreille. Olipa kiva kokemus, eikä varmasti jäänyt yhdeksi kokeilukerraksi!


Iltalenkillä mökkitiellä

Elokuun puolessa välissä Liikuttavan Satu järjesti kaikille kuntalaisille avoimen liikuntatapahtuman Pirkkalan Kurikanmäessä. Ohjelmassa oli Liikuttavan mukavaa ulkotreeniä, hieroja Virvan hierontaa ja minun ohjaamaa Hölkkätreeniliivin testausta. Hölkän Tiina oli kertomassa Hölkkätreeniliivistä kiinnostuneille. Aurinkoinen sää suosi tapahtumaa ja tapahtumassa oli kiva fiilis sekä iloisia että aktiivisia ihmisiä. Kiitos vielä kerran teille kaikille, jotka tulitte tutustumaan meidän naisyrittäjien palveluihin. Te teitte tapahtumasta todellisen tapahtuman. Mukavaa oli myös se, että paikalle saapui kameroineen Pirkkalalaisen toimittaja tekemään juttun tapahtumasta!


Hölkkäliivitreeniä

Pirkkalainen 12.9.2020

Elokuun alussa loma loppui ja työt jatkui. Ensimmäisenä ohjelmassa oli perinteinen diabetesta sairastavien lasten liikuntaleiri, joka oli siirtynyt kesäkuulta elokuun alkuun. Sain siis viettää vauhdikkaan ja aktiivisen viikonlopun Varalan urheiluopistolla neljäntoista 9-12-vuotiaan nuoren kanssa. Viikonloppu oli täynnä iloista mieltä sekä monipuolista liikuntaa niin sisällä kuin ulkona. Jos muistan oikein niin tämä oli kymmenes kesä, kun olen ohjaajana liikuntaleirillä ja ensi kesänä jälleen leireillään. Muuten töissä oli vielä rauhallista, joten ehdin hyvin myös mökkeilemään. Oli rauhoittavaa liikuskella metsässä sekä juosta saariston kauniissa ja hiljaisessa luonnossa. Välillä sain lenkkkiseuraa peuroista ja rusakoista. Välillä taas hankien iltalennon kaakatus antoi rytmiä juoksuun. Juoksulenkin jälkeen oli kiva pulahtaa mereen ja nauttia rantasaunan löylyistä. Saunan jälkeen oli kiva istua iltaa terassilla ja ihailla merimaisemaa. Työ, mökkeily ja harjoittelu olivat siis sopivassa suhteessa toisiinsa.


Mökillä

Lukiessani muiden juoksutuloksia ja kisajuttuja, alkoi minun juoksujalkaa sen verran vipattamaan, et päädyin juoksemaan elokuun lopussa Tampereen maratonin. Koska ilmoittauduin viime hetkellä maratonille, en tehnyt juoksun suhteen mitään suurempia valmisteluja. Kisarapsan maratonilta voit lukea täältä.


Syskuussa alkaa harjoittelun kevennys kohti SAUL SM-maratonia ja Helsinki City Doublea.

Aurinkoista syyskuuta!


-pia-
Comments


bottom of page