top of page

Heinäkuu 2020 - lomailua ja löhöilyä

Heinäkuu meni huristen lomaillessa. Suunniteltu Pohjois-Norjan lomareissu siirtyi ensi kesään ja vietin suurimman osan lomastani mökillä puuhastellen. Olen jo jonkin aikaa halunnut päästä käymään Etelä-Konneveden ja Kolin kansallispuistossa ja nyt kesälomani alkuun osui sopiva ajankohta vierailla niissä molemmissa. Treenien suhteen pidin myös lomaa ja lenkillä kävin fiiliksen mukaan. Lepopäiviä tulikin useampia etenkin kahdella viimeisellä lomaviikolla. Töihin palasin elokuun aloittavalla viikolla ja samalla palasin juoksusohjelmani pariin.Polkujuoksua ja vaellusta

Ensimmäisellä lomaviikolla vaelsin ja juoksentelin sekä Etelä-Konneveden että Kolin kansallispuistoissa. Viikolle kertyi vaellusta noin 30 kilometriä ja juoksua 78 kilometriä eli hyvä ja tehokas treeniviikko.


Etelä- Konneveden kansallispuistossa kiersin Kolmen vuoren vaelluksen. Matkaa kertyi 18 kilometriä ja aikaa meni 5 tuntia 23 minuuttia vaihtelevassa maastossa vaeltaen. Vaelluspäivä oli aurinkoinen ja lämmin, mutta edellisten päivien sateet olivat tehneet kalliot ja juuret liukkaiksi sekä maaston paikoin mutaiseksi. Reitti kulki kivasti vaihtelevassa maastossa. Paitsi korkeuseroja, matkan varrelle osuu myös tasaista pätkää, kuivaa kangasta, männikköä, kuusikkoa, lehtometsää, kallioita ja jopa vähän suota sekä rantakalliota. Reitille mahtui siis sekä haastavampia osuuksia että helpompaa osuutta. Paikoitellen reitti kulki myös metsäautoteitä pitkin.Konnevedeltä matka jatkui Kuopion kautta Kolille, jossa kiersin kävellen Huippujen kierroksen ja Mäkrän kierron sekä juoksin Herajärven kierroksen. Huippujen kierros oli noin 1,4 kilometrin mittainen rengasreitti, jossa kierretään Ukko-Koli, Paha-Koli ja Akka-Koli. Kierrokseen meni aikaa reilu puolituntia maisemia ihaillen ja kuvaten. Huipuilta avautui upeat kansallismaisemat yli Pielisen ja metsäisten vaarojen. Mäkrän kierto oli noin 7 kilometrin mittainen rengasreitti. Aikaa kierrokseen meni eväs- ja kuvaustaukoineen noin kolmisen tuntia. Suurista korkeuseroista johtuen reitti on haastava. Reitti oli myös sateen jäljiltä mutainen ja juurakot liukkaita. Reitillä oli useita maisemapaikkoja, joissa kelpasi nauttia retkieväät ja iltakahvin nautinkin Mäkränvaaralla.


Minun olisi pitänyt juosta lauantaina 10.7 Nuts Ylläs Pallaksella 58 kilometriä, mutta kisan siirryttyä ensi vuoteen, osallistuin Nuts Ylläs Pallas #virtuaalikisaan. Juoksin Herajärven kierroksen, jolle kertyi matkaa 37 kilometriä ja aikaa kului 5 tuntia ja 38 minuuttia. Jatkoin matkaa vielä Kolin satamaan, jotta sain omatoimisen Vaarojen maratonin juostua. Kaiken kaikkiaan aikaa kului 6 tuntia ja 28 minuuttia. Matka taittui maisemia ihaillen ja sainkin taittaa matkaa monenlaisessa maastossa. Liukkaat kivet ja juurakot hidastivat hieman vauhtia ja muutamia (=useita) sadekuuroja sain matkan aikana niskaani, mutta onneksi välillä aurinko paitoi ja lämmitti sekä kuivatti märän juoksijan. Urakan jälkeen rantasauna ja uinti maistuivat, samoin ruoka ja uni.Mökkeilyä

Toisen ja kolmannen lomaviikon vietin mökillä. Viikot menivät nopeasti mökillä puuhastellessa ja löhöillessä sekä saariston luonnosta nauttien. Mökillä olin ulkona aamusta iltaan, nukuin 9-10 tunnin yöunia, söin hyvin ja monipuolisesti sekä rentouduin. Harjoittelun osalta viikot olivat kevyitä ja juoksukilometrejä kertyi Turun kauniissa saaristossa vain noin 22-27 kilometriä/ viikko, mutta hyötyaskelia kertyi sitäkin enemmän. Puuhastelun ja metsäretkien lomassa askelia kertyi huomaamatta päivittäin yli 20 000. Heinäkuussa juoksukilometrejä kertyi yhteensä 238 kilometriä ja harjoittelu etenee suunnitelman mukaan kohti #helsinkicitydoublea.Etelä-Konneveden ja Kolin retkiin palaan vielä myöhemmin blogissani.


Mukavaa elokuuta!


-pia-

コメント


bottom of page