top of page

Heinäkuun treenipäiväkirja

Heinäkuu starttasi Paavo Nurmi Maratonilla. Tavoitteena oli kolmen tunnin alitus, mutta ihan putkeen ei juoksu mennyt. Tarkemman kisaraportin maratonin vaiheista voit lukea täältä.


Muuten heinäkuu kului palautellessa maratonilta ja toisaalta valmistautuessa Helsinki City Maratonille, joka on tämän vuoden kolmas maraton ja kaikenkaikkiaan kymmenes maratonini. Paavolla kipeytynyttä oikeaa pakaraa ja takareittä hoitelin omatoimisesti venyttelemällä ja lihaskalvoja rullaamalla, mutta jouduin myös turvautumaan hierojan apuun. Heinäkuussa ehdin myös kiertelemään golfkenttää ja kesälomani aloitin heinäkuun puolivälissä Islannissa lomailemalla. Islannin matkasta voit lukea täältä.


Viikko 27 meni Paavolta palautuessa. Ohjelmassa oli venyttelyä, lihaskalvojen rullausta, hierontaa ja golfia. Kuten jo aiemmin olen kertonut, on golf minulle palauttavaa liikuntaa ja hyvää peruskestävyyslenkkiä matalalla sykkeellä. Rippuen siitä, minkä verran joutuu omaa tai muiden palloja etsimään ja olenko kierroksella naisten vai miesten kanssa, tulee 9-reikää kiertäessä kävelyä noin 5-7 kilsaa ja 18-reikää kiertäessä 10-12 kilsaa.


Viikkolla 28 tein jo muutaman juoksulenkin sekä venyttelin ja kävin hierojalla. Hieman takareisi antaa jo periksi, mutta pakarajumi ei. Yritin selvitellä, mistä vaiva johtuu, mutta vielä en selvyyttä saanut. Joko vika on tossuissa tai askelluksessa. Tai sitten lihaskiereydestä. Selvittely jatkuu edelleen...Viikkolla 29 alkoi kesälomani ja lensin viime vuoden tapaan Islantiin. Ohjelmassa oli juoksua ja vaellusta Islannin vuoristossa. Pitkää ja hidasvauhtista peruslenkkiä sekä rentoutumista lämpimissä tai oikeastaa kuumissa altaissa. Matka oli onnistunut ja myös kelit suosivat lomailua. Matkan jälkeen tein myös viimeisen pitkän lenkin ennen maratonia. Perinteisesti teen kolme viikkoa ennen maratonia pitkän lenkin ja itselläni se on yleensä Pyhäjärven ympäri juoksu, josta kilsoja tulee noin 30-32. Lähden lenkille tulevan maratonin lähtöajan mukaan ja samalla testaan sekä varusteita että tankkausta. Aikaa kului tällä kertaa 3,11,52 ja kilsavauhti oli noin 6,00 minuuttia/ kilsa. Matkaa kertyi tällä kertaa 32 kilometriä. Noin 22 kilsaan asti juoksu kulki hyvin, mutta jälleen noin 25 kilsan paikkeilla alkoi oikea pakara jumittaa. Sitkeesti jatkoin hissukseen kohti kotia välillä kävellen. Kotona venyttelyt ja hieroin myös magnesiumvoidetta kipeään pakaraan ja takareiteen. Oli kiva juosta lenkki aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Vähän arvelluttaa, miten maraton tulee sujumaan 12.8.


Viikko 30 alkoi palauttavalla golfkierroksella. Hieman pakara jumitti ylämäkiä kävellessä, mutta muuten jalat ja kroppa olivat ok eilisen pitkiksen jäljiltä. Kiersin 9-reikää kauniissa ja lämpimässä säässä. Aikaa kului 2:02:02 ja kilsoja tuli 5 ja risat. Myös tiistaina päätin korvata juoksun golfilla ja antaa pakaran palautua pitkästä lenkistä. Kiersin jälleen 9-reikää ja aikaa kului 2.14:40 ja kilsoja tuli 6. Keskiviikkona kävin juoksemassa 10 kilsan lenkin 5,34 kilsavauhdilla. Juoksu kulki hyvin, eikä pakara-takaresi oireilleet juoksun aikana, eikä sen jälkeenkään. Iltapäivä menikin sitten herkuttelun puolelle juhliessa kuopukseni 17-vuotispäivää. Torstaina oli vuorossa taas palauttava golfkierros. Aurinkoinen sää houkutteli kiertämään 18-reikää, vaikka piti vain 9-reikää kiertää. Kilsoja tuli 10 ja aikaa kului 4 tuntia. Perjantaina kävin juoksemassa kevyen 5 kilsan aamulenkin ennen hierontaa. Kyllä teki hieronta hyvää rasitetuille jaloille. Pakara ja takareisi rupeavat antamaan vähitellen periksi. Hyvä niin, sillä maratonille on aikaa enää kaksi viikkoa. Lauantaina oli vuorossa lepopäivä. Sunnuntaina juoksin aamupäivällä reippaan 8 kilsan lenkin 5,28 kilsavauhdilla ja illalla kävin kiertämässä vielä 18-reikää. Aikaa kului nelisen tuntia ja kilsoja tuli 11. Kiva treeni- ja lomaviikko.


Juoksua yhteensä 128 km ja golfkierroksia tuli 7. Tämmöinen oli heinäkuuni :) Mukavaa elokuuta! -pia-

Comments


bottom of page