top of page

Heinäkuun treenit

Updated: Jul 30, 2019

Helteinen ja vauhdikas heinäkuu takana. Heinäkuun ensimmäiset kaksi viikkoa meni vielä töitä tehdessä ja valmistautuessa Nuts Ylläs Pallas juoksuun. Työn, treenien ja lomailun lomaan mahtui myös hieman juhlaa, sillä kuopus tuli täysi-ikäiseksi ja serkkuni poika pääsi ripille. Lomastani viikko kului Lofooteilla vaeltaessa ja viikko mökillä helteestä nauttiessa.Viikkolla 27 alkoi harjoittelun kevennys kohti Nutsia ja juoksukilsoja tuli yhteensä 65. Juoksin neljä kevyttä peruskestävyyslenkkiä kilometrivauhtien ollessa noin 5:50-6:00/ kilometri ja yhden reippaamman lenkin kilometrivauhdin ollessa noin 4:48/ kilometri. Venyttelytunnille en töiden lomasta ehtinyt kuin kerran ja kotonakin venyttelyt jäivät aika vähälle. Mitenhän saisin itseni venyttelemään paremmin kotona?

Töissä alkoi olla jo aika hiljaista ja enimmäkseen aika meni alkuvuotta arvioidessa ja syksyn toimintaa suunnitellessa. Pitkillä lenkeillä tuli suunniteltua oman yrityksen kuvioita sekä syksyn juoksuja. Viikko päättyi serkkuni pojan rippijuhliin Huittisissa. Oli kiva nähdä isäni puolen sukulaisia pitkästä aikaa.


Viikko 28 meni todella nopeasti. Edessä oli ihanan lyhyt työviikko, sillä torstaina alkoi kesälomani. Kirjoittelin yhdistyksen jäsenlehteen juttua luontoliikunnasta ja suunnittelin sekä kuvasin jutun yhteyteen metsäkuntopiirin. Kivaa vaihtelua toimistotyöhön. Oli ihana siivota työpöytä tyhjäksi, jättää lomaviesti sähköpostiin ja sulkea työpuhelin.

Ennen Nutsia kävin juoksemassa kaksi kertaa ja muuten lepäilin ja tankkasin etenkin nestettä. Tiistaina juoksin 10 kilometrin lenkin 5:24 kilometrivauhdilla ja osallistuin venyttelytunnille. Aktiiviset venytykset tekivät tosi hyvää kropalle. Torstaina tein vajaan tunnin juoksu-kävelylenkin kymmenen tunnin autossa istumisen jälkeen ja perjantaina juoksin kevyen 5 kilometrin lenkin Ylläksellä. Kilometrejä tälle viikolle tuli 72.

Keskiviikkona pakkasin juoksukamat sekä Lofootin reissukamat ja torstaina suuntasin kulkuni kohti Äkäslompoloa ja Nutsia. Hieman oli koko viikon perhosia vatsassa, sillä minua jännitti, miten selviäisin 55 kilometrin urakasta ja millainen keli juoksun aikaa tulee olemaan. Myös tuleva juoksumaasto mietitytti, sillä polkujuoksukokemukseni on aika olematonta. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja juoksun vaiheet voit lukea täältä.Viikko 29

Ensimmäinen lomaviikkoni kului vaeltaessa ja juostessa Lofoottien upeissa maisemissa. Vaellustunteja tuli paljon, mutta kilometrejä vähemmän, sillä ajoittain maasto oli hankalakulkuista ja edellisviikkojen sateet näkyivät mutaisina polkuina. Vaellustunteja tuli yhteensä 15 ja kilometrejä 35. Lofoottien reissusta voit lukea täältä.Viikko 30

Reissusta on ihanan palata kotiin ja mikään ei kyllä voita omaa sänkyä. Alkuviikon olin kotona ja hoidin yritykseni juoksevat asiat kuntoon ennen kuin siirryin nauttimaan mökkilomasta Turun saaristoon. Suunnittelin myös harjoitusohjelman loppuvuodeksi ja aloitin treenaamisen kohti syksyn juoksuja. Edessä on ainakin Zagrebin maraton 14.10 ja Honolulun maraton 9.12.

Yksi puolikas pitäisi vielä keksiä jostain syksylle ja mielellään kokeilisin myös kympin juoksua.


Juoksin kolme peruskestävyyslenkkiä kilometrivauhdin ollessa 5:55-6:15 ja kaksi reipasta lenkkiä kilometrivauhdin ollessa 5:30. Kilometrejä tuli yhteensä 42,5. Oli ihana juosta lenkkejä tutuilla mökkiteillä ja poluilla auringon paistaessa ja lämmön hivellessä kehoa. Parasta oli luonnon rauha ja puhdas ilma sekä vilvoittava uinti meressä lenkin jälkeen. Oli myös ihanaa, kun sai syödä kaikki ateriat aamupalasta iltapalaan ulkona. Kesällä syön paljon kala- ja kasvisruokia sekä marjoja. Tänä kesän olen syönyt jostain syystä myös jäätelöä aikalailla. Mökillä tuli huomaamatta myös paljon hyötyliikuntaa erilaisten askareiden kautta.Viikko 31

Heinäkuun viimeisinä päivinä tuli juostua vielä muutama lenkki. Tein perinteiset juoksulenkkini Smöraskenille (12 km) ja Högsaren losille (10 km).


Heinäkuussa tuli kilometrejä yhteensä 201,5 kilometriä.-pia-Comments


bottom of page