top of page

Helmikuun treenipäiväkirja

Helmikuu oli mielenkiintoinen monen asian suhteen. Jännitystä oli paljon ilmassa, sillä edessä oli ensimmäinen talvella juoksemani maraton ja vielä ulkomailla, personal trainer koulutuksen näyttö- ja teoriakokeet sekä juoksukoulun alkaminen, joka omalta kohdaltani alkaa kunnolla vasta maaliskuussa.


Viikko 5 Keskiviikkona pääsin osallistumaan Warrior X-tunnille. Ennen tuntia juoksin 5 kilsan kevyen lenkin matolla ja tunnin jälkeen jäähdyttelin matolla kymmenisen minuuttia. Ihanaa, kun olen päässyt koko alkuvuoden osallistumaan Warrior X-tunneille, eikä työ ole haitannut osallistumistani, kuten viime vuoden lopulla. Torstaina minun oli tarkoitus mennä venyttelytunnille, mutta työasiat sotkivat suunnitelmat ja torstaista tulikin sitten lepopäivä. Perjantaina juoksin kevyen 5 kilsan lenkin ja valmistelin kehoa seuraavan päivän pitkistä varten. Lauantaina juoksin viimeisen pitkän lenkin ennen Tokion maratonia. Juoksin lenkin suunniteltua maraton vauhtia eli 5,36/ kilometri. Juoksu kulki yllättävän hyvin, eikä pahemmin väsyttänyt lenkin jälkeen. Jaksoin pitää juoksuasennon hyvin, joten lihaskuntotreenit ovat tehneet tehtävänsä. Testasin samalla myös maratonin vaatetusta ja tulevaa tankkausta. Kaikin puolin onnisttunut treeni. Illalla hyppäsin junaan ja tein pienen miniloman entiseen kotikaupunkiini Turkuun. Sunnuntaina tein reippaan kävelylenkin Aurajoen maisemissa, lepäsin ja söin hyvin. Juoksua yhteensä 50 km.

Ke Juoksu 5 km + kuntopiiri 45 min       To Lepo Pe Juoksu 5 km (6,15/km) La Juoksu 32 km (5,36/km) Su Lepo


Viikko 6 Nyt alkoi harjoittelun vähentäminen kohti maratonia. Edessä oli rento viikko harjoittelun osalta, mutta työ- ja opiskelurintamalla oli kiirettä, mutta myös mielenkiintoisia juttuja. Maanantaina juoksin 8 kilsan reippaan lenkin. Lenkin piti olla hieman rauhallisempi, mitä siitä lopulta tuli. Oli vaan sellainen olo, että piti päästellä höyryjä pihalle, joten vedin lenkin 4,50/ kilsa. Juoksu kulki hyvin ja olo oli hyvä & rento juoksun jälkeen. Ennen töihin menoa kävin vielä salaattilounaalla. Maanantaisin ohjaan tuolijumpan ja kuntosalinryhmän, joten liikuttua tuli ihan kivasti päivän aikana. Tiistaina oli lepo- ja venyttelypäivä. Ohjelmassa oli sekä liikkuvuutta että pitkiä venytyksiä. Illalla alkoi Vauhtisammakon juoksukoulu alkuluennolla. Osalistun kevään aikana juoksukouluun, joskin aloitan sen vasta maratonin jälkeen pari viikkoa muiden perässä. Tavoitteena on saada vinkkejä juoksutekniikkaani sekä löytää uusia ideoita harjoitteluuni. Eikä juoksukavereiden löytämisestäkään olisi haittaa! Keskiviikkona olikin taas Warrior X tunnin vuoro. Juoksin ennen tuntia ja tunnin  jälkeen 4 kilsaa matolla. Torstaina pidin lepopäivän venyttelyn merkeissä ja rentouduin puolituntia hierontatuolissa ennen töihin menoa. Perjantaina juoksin ylämäkiharjoituksen matolla ennen kuin siirryin opiskelun pariin. Vurossa oli personal trainer opintojeni viimeinen jakso ja edessä näyttökoe. Vähän oli ilmassa jännitystä, mutta koe meni hyvin ja läpi. Vielä olisi edessä teoriakoe ja sitten olen valmis personal trainer. Lauantaipäivä meni opiskelun parissa ja illalla tein kävellen pienen happihyppelyn. Sunnuntaina juoksin 16 kilsan lenkin. Minun piti juosta suunniteltua maraton vauhtia, mutta juoksu tuntui hyvältä ja kipitin sen vähän reippaampaa tahtia. Kunto näyttää olevan kohdallaan ja nyt täytyy vain toivoa, etten sairastu ennen maratonreissua. Juoksua tuli yhteensä 37 km.

Ma Juoksu 8 km (4,50/km) Ti Venyttely 45 min Ke juoksu 4 km (6,16/km) + kuntopiiri 45 min + juoksu 4 km (6,16/km) To Venyttely 45 min Pe Juoksu 5 km (6,00/km) La Lepo Su Juoksu 16 km (5,29/km)Viikko 7 Edessä oli kevyt treeniviikko ja valmistautuminen maratonille alkoi. Viikolla vuorotteli lepo- ja harjoituspäivät. Pientä jännitystä alkoi jo olla ilmassa, varsikin, kun Tokion suunnalta on tullut  maratoniin liittyen ohjetta ohjeen perään. Tuli mieleen, että mihin sitä onkaan lähdössä? Harjoitusviikko sujui suunnitelmien mukaan. Viikkoon kuului lepopäivien lisäksi kaksi kevyempää viiden kilsan lenkkiä ja kaksi juoksua suunniteltuun kisavauhtiin, toinen 8 kilsaa ja toinen 12 kilsaa. Kävin viikolla myös venyttelytunneilla ja lauantaina pidin puhtaasti löhöilylepopäivän. Juoksua tuli yhteensä 30 km.

Ma Juoksu 5 km (6,27/km) Ti Venyttely 45 min Ke Juoksu 8 km (5,29/km) To Venyttely 45 min Pe Juoksu 5 km (3,33/km) La Lepo Su Juoksu 12 km (5,28/km)


Viikko 8 Ensin oli kuukausia maratoniin, sitten viikkoja ja nyt enää päiviä. Miten nopeasti aika lopulta menikään! Viikko kului levätessä, syödessä ja tulevaa matkaa suunnitellessa. Tiistaina juoksin vielä reippaan 8 kilsan lenkin ja lenkin jälkeen osallistuin juoksukoulun välineiltaan Koskikeskuksen Intersportissa. Mukaan tarttui uudet lenkkarit, juoksutrikoot ja -takki. Kyllä nyt kelpaa juoksennella, kun on uudet juoksukuteet! Viikkoon mahtui myös personal trainer koulutuksen teoriakokeen suorittaminen. Ensin ajattelin, että suoritan verkkokokeen vasta maratonreissuni jälkeen, mutta lopulta halusin sen pois alta. Koe oli yllättävän vaikea monivalintakysymyksineen ja aikaa 60 kysymyksen vastaamiseen oli 60 minuuttia. Olin yllättynyt, kun kuudestakymmenestä kysymyksestä vain kaksi meni väärin. Nyt on suoritettu personal trainer lisenssin näyttö- ja teoriakokeet - JEE!

Keskiviikkona paikkailin ja torstaina lähdinkin sitten kohti Tokiota. Perjantaina kävin Expossa hakemassa numeroni ja vähän haistelemassa juoksutunnelmaa. Sen verran matkustaminen ja työviikko painoivat, että Expon ja päivällisen jälkeen menin ajoissa nukkumaan. Lauantaina lähdin aamupalan jälkeen katsastamaan Tokion nähtävyyksiä ja iltapäivällä tein kävely- ja juoksulenkin Tokion rannalla, ottaen myös muutamia avaavia vetoja. Illalla pakkasin vielä juoksukamat valmiiksi, sillä lauantaina herätys oli klo 5.30. Sunnuntaina juoksin elämäni helpoimman maratonini. Maratonin postauksen voit lukea täältä. Juoksua tuli yhteensä 55 km.

Ma Lepo Ti Juoksua 8 km (5,28/km) Ke Lepo To Lepo Pe Lepo La Juoksu-kävely 5 km Su Maraton 42 km 195 m (4,03,16)Viikko 9 Alkuviikko kului maratonista palautuen, vaikka juoksu ei missään tuntunutkaan. Vain vasemman jalan akilesjänne vähän ilmoitti olostaan ja jalat olivat vähän kankeat.  Maanantaina ja tiistaina tutustuin Tokion nähtävyyksiin sekä vaihdoin vähän lomatunnelmiin :) Tiistai-iltana tuli tutustuttua myös japanilaiseen kylpyläperinteeseen. Helmikuun harjoittelu sujui hyvin ja maratonista jäi hyvät kokemukset. Tästä on hyvä jatkaa kohti HCR:a ja Paavo Nurmi Maratonia. Helmikuussa juoksukilometrejä tuli yhteensä 172 km.

Maaliskuulle mukavia juoksuja kaikille!

Juoksuterveisin -pia-

Comments


bottom of page