top of page

Helmikuun treenit - juoksijat tehdään talvella

Helmikuu tarjosi monen moista keliä. Oli kovaa pakkasta, plussakeliä, liukasta ja sohjoa sekä lumi- että vesisadetta, mutta silti tein melkein kaikki treenit ulkona. Jotenkin vain on työpäivän jälkeen mukavampaa lähteä lenkille ulos kuin suunnata salille. Muutama vuosi sitten ajattelin asiasta kyllä ihan eri tavalla. Onneksi vuodet vierii ja ajatukset muuttuu. Juostessani tuulessa ja tuiverruksessa sitkeästi eteenpäin tulin siihen tulokseen, että kyllä juoksijat tehdään talvella.


Harjoittelun osalta helmikuu oli tasaista, mutta monipuolista puurtamista. Juoksua tuli 221 kilometriä. Juoksin kaikki reippaat lenkit, salitreenien verryttelyt sekä osan palauttavista treeneistä. Ohjelmassa oli kiihtyviä 15 kilometrin lenkkejä, reippaita 10-12 lenkkejä ja 1-2 kilometrin vetoja. Talven aikana on ollut hienoa huomata, miten olen jaksanut pitää tai nostaa vauhtia lenkkien aikana. Edelleen nuo reippaat ja kiihtyvät lenkit ovat haasteellisia ja lenkille lähteminen ottaa aikaa, kun mennään mukavuusalueen ulkopuolelle. Treenin jälkeen tulee kuitenkin voittajan fiilis, minä tein sen!Sunnuntain pitkät lenkit ja osan palauttavista treeneistä tein hiihtäen ja helmikuun aikana on ollut hienoa huomata myös se, miten hiihtokunto on kasvanut ja tekniikka parantunut. Muutaman kerran hiihto lähti lapasesta ja tuli huomaamatta hiihdettyä sekä 50 kilometriä että 63 kilometriä. Hiihdossa keskisyke on pysynyt 102-132 välillä ja hiihtolenkkien jälkeen juoksu on ollut helppoa ja kevyttä, kun kroppa on saanut erilaista ärsykettä. Hiihtoa tuli peräti 275 kilometriä.Lihaskuntotreeniä oli viikosta riippuen 1-2 kertaa viikossa. Kuun alussa vaihtui saliohjelma ja keskityin keskivartaloon unohtamatta tietysti jalkoja ja käsiä. Salitreenin teen edelleen kuntopiirinä, vaikka tiedän, että minun pitäisi tehdä treenit enemmän voimatreeninä isommilla painoilla. Salitreenin yhteydessä tein myös koordinaatioharjoituksia. Viikko-ohjelmaan kuului myös liikkuvuusharjoittelua joko fysioterapeutin ohjauksessa tai itsenäisesti sekä venyttelyä.


Sunnuntaina 28.2 osallistuin SAUL SM-viestihiihtoon. Edellinen kisastartti taisi olla 1990-luvulla tai jopa 1980-luvulla Harjavallassa Hiittenharjun maisemissa, kun edustin Harjavallan Jymyä.

SAUL SM-viesteihin ei tullut joukkuetta omaan N50-sarjaan, joten pääsin täydentämään N30 joukkuetta. Sarjassa oli kolme joukuetta ja olimme kolmansia, mutta mitali on aina mitali ja seura sai pisteitä. Vuosien saatossa myös seura on vaihtunut Jymystä Tampereen Maratonklubiin. Ladut Kaupissa olivat hyvässä kunnossa ja järjestelyt toimivat. Oma hiihto sujui ihan hyvin, vaikka matka olikin vähän liian lyhyt minulle. Olipa mukavaa hiihtää kilpaa pitkästä aikaa ja aurinkoinen sääkin suosi hiihtopäivää.Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta ottamalla blogini seurantaan blogit.fi


Juoksuterveisin

-pia-Comments


bottom of page