top of page

Huhtikuun treenipäiväkirja

Uusi kuukausi ja uudet tuulet puhalsivat elämääni. Treenit kohti HCR:a sujuivat huhtikuussa suunnitelmien mukaan ja mielenkiintoisia asioita tapahtui työrintamalla, sillä perustin toiminimen usean kuukauden pohdinnan jälkeen ja liityin Takomotraining tiimiin. Saas nähdä, mitä kevät ja kesä tuovat tullessaan!

Viikko 13 Huhtikuu vaihtui sumuisessa ja sateisessa säässä, mutta kyllä se kevät sieltä vielä tulee! Lauantaina pidin ansaitun lepopäivän ja suunnittelin personal trainer toimintaani. Olin jo jonkin aikaa suunnitellut toiminimen perustamista ja nyt tuli oikea sauma laittaa rattaat pyörimään ja niimpä perustin toiminimen 1.4.2017.  Eikä tämä ollut mikään aprillipila! Ajatuksena on nykyisen työni ohessa tehdä personal trainerin hommia erityisryhmien parissa, ohjata erilaisia liikuntaryhmiä ja luennoida terveysliikunnasta. Haaveena on myös tehdä tulevaisuudessa juoksun parissa töitä. Monenlaisia ideoita ja suunnitelmia on ja toivottavasti saan siirrettyä ne myös käytäntöön vähitellen. Sunnuntaina juoksin ensin Vauhtisammakon juoksukoulun porukan kanssa noin 4 kilsan lenkin ja jatkoin siitä sitten vielä juosten kotiin. Matkaa tuli yhteensä 15 kilsaa tihkusateessa. Happirikas ilma ja askel oli lennokas. Se tunne, kun juoksu on helppoa, kevyttä ja lennokasta. Sellainen fiilis oli tänään :) Juoksua yhteensä 15 km

La Lepo Su Juoksu 15 km (6.13/km)


Viikko 14 Tehoviikko alkoi reippaalla 8 kilsan kiihtyvällä juoksulla. Nostin juoksuvauhtia ensin 3 kilsan kohdalla, sitten 5 kilsan kohdalla ja lopuksi vileä 7 kilsan kohdalla. Keskivauhdiksi tuli noin 5,13/ km. Juoksun jälkeen menin lihashuoltotunnille rullailemaan lihaskalvoja auki ja jumeja löytyi taas ihan kiitettävästi, etenkin pakaroista ja takareisistä. Illalla rullailin vielä golfpalolla jalkapohjia - kyllä teki hyvää! Tiistaina juoksukoulussa oli Salomonin polkujuoksutossujen testauspäivä ja pääsin kokeilemaan polkujuoksua. Oli mukavaa juoksennella pitkin Pyynikin rinteitä, vaikka tuuli meinasinkin välillä viedä minut ja muut juoksijat mukanaan. Joku taisin saada polkujuoksukipinän? Nyt on tullut etsittyä myös polkujuoksukisoja. Keskiviikkona juoksin ennen kuntopiiriä kuusi kilsaa juoksumatolla ja saman verran kuntopiirin jälkeen. Kuntopiirissä nostin painojen kilomääriä ja yhdessä juoksun kanssa sain aikaa hyvän ja tehokkaan treenin. Olin aika sippi, kun lähdin salilta kotiin. Torstaina pidin treenaamisesta kunnon lepopäivän. Perjantaina juoksin kahdeksan kilsan reippaan lenkin ja viikonloppuna oli ns. pitkät lenkit. Lauantaina juoksin ennen saunaa 10 kilsaa ja sunnuntaina 16 kilsan lenkin ennen töihin menoa. Hyvä harjoitusviikko. Juoksua yhteensä 54 km + juoksukoulun kilsat.

Ma Juoksu 8 km (5,13/ km) + lihashuolto 45 min Ti Juoksukoulu Ke Juoksu 6 km (n. 6.20/ km) + kuntopiiri 45 min + juoksu 6 km (n. 6.20/ km) To Lepo Pe Juoksu 8 km (5,12/ km) La Juoksu 10 km (5.44/ km) Su Juoksu 16 km (5.30/ km)


Viikko 15 Pääsiäisviikolla oli ohjelmassa kevyt viikko, koska vietin pääsiäisen tyttärieni kanssa Nizzassa. Maanantaista torstaihin treenasin normaalisti ja loppuviikko oli pyhitetty levolle, rentoutumiselle, hyvälle ruualle ja kevyelle liikunnalle. Maanantaina juoksin matolla reippaan 8 kilsan lenkin ennen lihashuoltotuntia ja illalla vedin tuolijumpan sekä lihaskuntotreenit. Tiistaina  juoksukoulun ohjelmassa oli intervalleja Pyynikin kentällä. Oli kiva juosta pitkästä aikaa radalla ja seuraavana päivän kyllä huomasi, että radalla ei ole tullut vähään aikaan juostua! Keskiviikkona juoksin palauttavan kympin lenkin vaihtelevassa kevät säässä. Matkan varrella tuli niin vettä, räntää kuin luntakin. Välillä myös aurinkokin pilkisti pilviverhon takaa. Torstaina vedin taas reippaan kasin lenkin ennen kuin siirryin pakkauspuuhiin. Perjantaina kello soi 4.30 ja lähdimme kohti lentokenttää. Aurinkoiseen Nizzaan saavuimme iltapäivällä. Illalla teimme tunnin kävelylenkin rantabulevardilla ennen päivällistä. Lautaina kiertelimme pitkin Monacon katuja ja askelia kertyikin ihan kivasti 25 000. Monacossa oli sen verran mäkistä maastoa, että askeleet painoi jaloissa illalla, eikä untakaan tarvinnut kovin kauaa odottaa. Sunnuntaina ohjelmassa oli portaita ja mäkiä Nizzan puistoissa. Tehokasta treeniä. Juoksua yhteensä 26 km + juoksukoulun kilsat.

Ma Juoksu 8 km (5,09/ km) + lihashuolto 45 min Ti Juoksukoulu Ke Juoksu 10 km (6,00/ km) To Juoksu 8 km (5,07/ km) Pe Lepo La Kävelyä Su Porrastreeni 1h

Viikko 16 Maanantaina oli matkustuspäivä ja päätin pitää lepopäivän, vaikka hyvin olisin illalla lenkille ehtinytkin. Tiistaina oli paluu arkeen ja juoksukoulupäivä. Ohjelmassa oli mäkitreeniä Pyynikin rinteillä. Keskiviikkona menin kuntopiiriin ja alku- ja loppuverkkana juoksin vitoset matolla. Nostin jälleen painojen kilomääriä ja torstaiaamuna tunsi, että omistan pakarat. Sen verran kahden päivän tehotreenit tuntuivat kropassa. Pakarajumista huolimatta vedin sekä torstaina että perjantaina kahdeksankilsaa reippaat lenkit. Kokeilin, miten neljän päivän tehokuuri toimii kohdallani ja ihan hyvin näytti toimivan! Lauantaina olikin edessä viikon pitkis, jonka vetelin jälleen vaihtelevassa kevät säässä. Sunnuntaina osallistuin juoksukoulun yhteislenkillä ja juoksimme rennon kahdeksan kilsan lenkin. Oli taas mukavaa juosta porukassa ja jutella juoksujuttuja. Hyvä ja tehokas treeniviikko takana ja HCR:lle enää kolme viikkoa! Mihin tämä aika menee? Juoksua yhteensä 50 km.

Ma lepo Ti Juoksukoulu Ke Juoksu 5 km (6,00/km) + kuntopiiri 45 min + juoksu 5 km (6,00/km) To Juoksu 8 km (5,00/km) + venyttely 45 min Pe Juoksu 8 km (5,00/km) La Juoksu 16 km (5,41/km) Su Juoksu 8 km (6,20/km)


Viikko 17 Treeniviikko alkoi renolla kahdeksan kilsan lenkillä ja lenkin jälkeen osallistuin venyttelytunnille. Tällä kertaa ohjelmassa oli pitkät venyttelyt alaraajoille ja kylläpä teki hyvää kireille pakaroille ja takareisille! Mitenhän sitä saisi itsensä venyttelemään säännöllisemmin? Tällä viikolla olikin vuorossa viimeiset juoksukoulun treenit. Harmi :( Tiistaina ohjelmassa oli intervalleja ja lihaskuntoa Pyynikin kentällä. Treenin jälkeen myöhästyin bussista, joten päätin juosta kotiin. Matkaa kertyi 10 kilsaa ja olin yhtä aikaa kotona seuraavan bussin kanssa. Tehokasta ja edullista hyötyliikuntaa. Keskiviikkona oli jalat jumissa edellispäivän askelkyykky- ja kyykkyhyppytreeneistä, portaissa kävely tuotti hieman hankaluuksia :) Keskiviikkona pidin lepo- ja lukupäivän ja annoin elimistön levätä. Onneksi pidin keskiviikkona lepopäivän, sillä torstain juoksukoulun ohjelmassa oli ratavitonen Pyynikin kentällä. Pikkasen pakaroissa tuntui, mutta juoksin vitosen 24,06,00 eli ihan kelvollinen aika. Viikonloppuna juoksin 10-12 kilsan lenkit. Lauantaina oli aika haasteellinen juoksukeli, puuskittainen tuuli ja sakea lukisade. Ei mitenkään keväinen juoksukeli. Juoksua yhteensä 55 km + juoksukoulun kilsat.

Ma Juoksu 8 km (5,28/km) ja venyttely 30 min Ti Juoksukoulu + juoksua 10 km (6.18/km) Ke Lepo To Juoksukoulu 5km 24:06:00 (4,46/km) Pe Juoksu 10 km (6,03/km) La Juoksu 12 km (5,33/km) Su Juoksu 10 km (5,54/km)Huhtikuussa tuli juostua yhteensä 200 km + juoksukoulun kilsat päälle. Ohjelmassa oli myös kuntopiiriä ja lihashuoltoa sekä kävelylenkkejä. Sain treenata koko huhtikuun terveenä ja harjoitukset sujuivat hyvin. Nizzan miniloma teki myös hyvää sekä mielelle että keholle :)  Enää kaksi viikkoa HCR:n puolikkaalle.

Miten sinun treenisi ovat sujuneet kohti kevään ja kesän kisoja?

-pia-

コメント


bottom of page