top of page

#hyväjuoksu

Kesälukemista #hyväjuoksu

Minulle tarjoutui mahdollisuus lukea Kirsi Valastin Hyväjuoksu - juoksemisen ilo kirja Takomorunnersin ja Fitran kautta. Olen lukenut myös Valastin Naisen juoksukirjan ja pidin siitä, joten oli hienoa saada lukea myös hänen uusin juoksukirjansa.  Omistan muutamia juoksukirjoja ja luen myös paljon erilaisia juoksublogeja, -lehtiä ja -kirjoja pääsääntöisesti suomeksi, mutta myös ruotsiksi ja englanniksi. Kirjoihin tulee palattua säännöllisin väliajoin, etenkin silloin, kun suunnittelen uutta harjoitusohjelmaa itselleni.Valastin kirja sisältää uutta tietoa juoksemisesta ja se ohjaa harjoittelemaan järkevästi ja kehittävästi. Se ohjaa hyvään kuntoon. Kirjan tekstissä näkyy Kirsi Valstin vuosien kokemus juoksemisesta. Kirja sopii niin juoksua aloittelevalle kuin juoksua jo jonkin aikaa harrastaneelle.

Mielestäni kirja käsittelee käytännönläheisesti ja kokonaisvaltaisesti juoksuharjoittelua. Kirja oli helppolukuinen ja selkeä. Kirjan kuvat olivat pirteitä ja värikkäitä. Liikekuvat olivat myös selkeitä. Kirjan alussa oli hyvät perustelut juoksuharjoitteluun sekä selkeät ohjeet kestävyyden osa-alueiden, nopeuden, voiman ja juoksutekniikan harjoitteluun. Kirjassa käydään läpi monipuolisesti myös erilaisilla alustoilla juoksemista sekä juoksujalkineiden ja -varusteiden valintaa. Omassa työssäni pidän erittäin tärkeänä jalkojen hoitamista sekä jalkineiden ja sukkien valinnan ohjausta. Jalkineet tulee valita käyttötarkoituksen mukaan ja jaloista tulee pitää huolta!Kirja opastaa myös, miten löydät oikean harjoittelun rytmityksen ja miten venytellä ennen ja jälkeen juoksutreenin. Kirjassa käydään läpi myös naisen elämän rytmitystä ihan riittävästi. Jos joku haluaa asiasta lisätietoa suosittelen lukemaan Naisen juoksukirjan. Jäin ehkä kaipaamaan hieman enemmän ravintopuolen läpikäymistä kestävyyslajin näkökulmasta, nyt ravintoasiaa käytiin läpi oikeastaan vain juoksutapahtumien yhteydessä "syöminen ja juominen juoksutapahtumaan" kohdassa. Kirjassa on harjoitusohjelmia eri juoksumatkoille ja siinä neuvotaan myös, miten valmistautua juoksutapahtumiin ja miten onnistua niissä.


Runfulness-harjoitukset olivat mielenkiintoisia ja Runfulness osion lukeminen vahvisti käsityksen, että juoksemisesta 90% on henkistä ja 10% fyysistä. Hienoa, että henkinen hyvinvointi ja uniasiat ovat nousseet esille myös kuntolijoiden keskuudessa. Levon ja etenkin unen merkitystä ei koskaan korosteta liikaa.

Mielestäni kirja on monipuolinen sekä kannustava ja rohkaiseva värikkäine kuvineen. Kirja oli tosiaan helppolukuinen ja nopeasti luettu. Kirja innostaa juoksemaan!

Voin suositella kirjaa niin omaksi iloksi kuin lahjaksi. Kirja sopii erittäin hyvin juoksutaipaleen alkumetreille, mutta hyvin myös jo jonkin aikaa juosseille.


KIRJA-ALE!

Halukkaat voivat tilata kirjan kesän kampanjatarjouksella suoraan kustantajan verkkokaupasta, oheisesta linkistä -25% OVH:sta ja ilmaisella toimituksella kotiin. Kirjan hinta kotiin toimitettuna on 22,40€. 


Juoksu- ja lukuterveisin

Pia

bottom of page