top of page

Juoksemalla hyvää!

Updated: Jul 7, 2018

Juoksemalla hyvää!

Tänä vuonna Suomen Urheiluliiton juoksutapahtumat uudistuvat ja luvassa on uusi Helsinki City Runnin Day 19.5.2018, viisi juoksutapahtumaa samana päivänä. Helsinki City Run juostaan perinteisesti toukokuussa, mutta Helsinki City Marathon ja Mini Marathon siirtyivät elokuulta toukokuulle. Uusina juoksuina mukaan tulevat Helsinki City 5 ja Helsinki City Maratohonviesti. Luvassa on siis vipinää ja vilskettä koko päiväksi ja jokaiselle löytyy varmasti oma juoksunsa. Viisi kilometriä pystyy juoksemaan lyhyemmälläkin harjoittelujaksolla ja viestiin voi lähteä niin kaveri- kuin työporukalla. Odotan mielenkiinnolla, millainen juoksupäivästä tulee lukuisine juoksuineen ja juoksijoineen.Olen saanut kuulua HCRD Street Teamiin kolme vuotta ja olen perinteisesti juossut puolikkaan toukokuussa ja maratonin elokuussa. Uusi juoksutapahtuma toi hieman päänvaivaa suunnitellessani vuoden 2018 juoksuja, mutta päätin lopulta juosta toukokuussa maratonin ja treenaaminen kohti maratonia alkoi loppuvuodesta 2017. Tavoitteeksi olen asettanut nauttia juoksusta, alittaa neljä tuntia  maratonilla ja kerätä varoja hyväntekeväisyyteen.

Liikkuminen on minulle elämäntapa ja juoksemiseen hurahdin uudelleen viisi vuotta sitten. Juokseminen antaa minulle sekä energiaa että voimavaroja arkeen. Se on tuonut minulle uusia ystäviä, mielenkiintoisia tapahtumia ja paljon upeita muistoja, joita vanhana kiikkustuolissa muistella. Pitkillä juoksulenkeillä on myös moni koti- ja työasia laitettu järjestykseen. Ikä on tuonut myös omat haasteensa niin harjoitteluun kuin palautumiseen. Itse liikun kehoa kuunnellen ja liikkumisesta nauttien.

Toinen juoksutapahtumaa koskeva uudistus on se, että tapahtumaan osallistuvat juoksijat voivat tehdä juoksun ohessa hyväntekeväisyyttä. Juoksija voi ilmoittautumisen ohessa valita oman hyväntekeväisyyskohteen ja perustaa oman keräksen, jonka toimintaa haluaa juoksullaan tukea. Rahat menevät suoraan järjestön toimintaan. Hyväntekeväisyyskampanjan pääyhteistyökumppanit ovat Kunniakierros, Suomen Punainen Risti, Sydänliitto, Syöpäsäätiö sekä Sairaalaklovnit. Muut hyväntekeväisyyskohteet ovat Lastenklinikan Kummit, Pelastakaa Lapset, Pelastusarmeija, Greenpeace, Plan, Woldd Vision, SOS Lapsikylä, Unicef, Suomen Mielenterveysseura, Amnesty ja lasten ja nuorten säätiö.

Haluan omalta osaltani olla mukana tekemässä hyväntekeväisyyttä ja tein oman keräyksen. Kohteen valitseminen oli vaikeaa, koska kaikki mukana olevat tahot tekevät hyvää ja arvokasta työtä. Minun sydäntäni lähellä ovat lapset ja nuoret sekä perheet. Iän karttuessa myös naisen terveys ja etenkin sydänterveys on alkanut entistä enemmän kiinnostamaan.

Haluan olla vaikuttamassa lasten ja nuorten terveellisten elintapojen valintaan. Monipuolinen ravinto, aktiivinen arki ja liikkuminen sekä riitttävä yöuni ovat terveellisen elämän perusta. Sydänliitto tekee monipuolista ja arvokasta työtä näiden asioiden eteen ja halaun kerätä varoja Sydänliiton työhön.

Täytin tammikuussa 50 vuotta ja tavoitteena on kerätä 50 € per kilometri eli €. Haastan tutut ja tuntemattomat mukaan valisemallanne summalla keräykseen.

Lisää Helsinki City Runnin Day:stä ja Hyväntekeväsisyyjuoksusta voit lukea:

Haastan muutkin HCRD:ssa juoksevat tekemään juoksemalla hyvää!

Juoksuterveisin Pia

Comments


bottom of page