top of page

Juoksuterveiset Wienistä

Hei ja hyvää alkanutta vuotta!

Vuodenvaihteen vietin lenkkeillen ja rentoutuen aurinkoisessa Wienissä. Samalla, kun lenkkeilin pitkin Wienin katuja ja puistoja, oli minulla aikaa miettiä mennyttä vuotta ja pohtia tulevaa vuotta.


Vuosi 2016 oli mielenkiintoinen, mutta myös erittäin raskas monien ikävien tapahtumien takia sekä erittäin työntäyteinen. Oli hienoa päästä osaksi HCR Street Teamia ja sain uusien juoksukavereiden kautta uutta intoa harjoitteluuni. Aloitin myös keväällä pitkään haaveilemani personal trainer opinnot ja tavoitteena on tehdä taas liikkunnasta ammatti itselleni. Heinäkuussa pääsin toteuttamaan yhden pitkäaikaisen haaveeni eli matkan Islantiin. Oli upeaa juosta Islannin karussa, mutta kauniissa luonnossa. Myös juokseminen laavakentillä ja tulivuoren rinteitä ylös alas opi hieno kokemus. Lenkkien päätteeksi oli ihana löhötä kuumissa altaissa ja syödä kalaherkkuja. Islanti vei sydämeni :)


Entä vuosi 2017? Mitään suurempia lupauksia en päättänyt tehdä, mutta muutamia toiveita ja tavoitteita minulla on kuluvalle vuodelle. En lupaa, mutta yritän tänä vuonna nukkua vähän pidempiä yöunia, huoltaa kehoani vähän enemmän sekä tavata ystäviäni enemmän. Viime vuosi opetti sen, että elämä on arvaamaton, joten yritän elää tässä hetkessä ja nauttia jokaisesta päivästä. Koska viime vuosi oli raskas ja työntäyteinen, toivon, että tästä vuodesta tuli iloisempi ja rauhallisempi. Toivon, että voisin yhdistää juoksuharrastukseni jollainlailla työhöni ja löytäisin oman paikkani personal trainerinä vuoden aikana. Juoksupuolella tavoittenani on ennenkaikkea nauttia juoksemisesta ja tutustua juosten erilaisiin paikkoihin. Vuodenvaihteen aloitinkin tutustuen Wienin upeisiin puistoihin :) Tavoittelen edelleen myös maratonilla neljän tunnin alitusta ja olisihan se kiva juosta puolikkaalla uusi ennätys :)  Siinäpä lyhyesti minun tämän vuoden haasteet, toiveet ja tavoitteet.Turistijuoksua Wienissä Muttta nyt Wienin matkaan ja kaupungissa juoksemiini ja kävelemiini reitteihin. Vietin kaupungissa neljä päivää tutustuen kaupunkiin niin kävellen kuin juosten. Metroa tuli käytettyä pidemmillä reiteillä. Askelia tuli mittariin yli 20 000 päivittäin plus juoksukilsat päälle. Hotellin kuntoiluhuoneen juoksumatto tuli myös testattua. Minilomalla tuli myös levettyä ja syötyä hyvin. Asuin NH Danube City hotellissa, joka sijaitsi Daunaben saarella. Hotellin valintaan vaikutti edullinen hinta, hyvä sijainti, kuntosali ja spa-osasto. Hotellista oli helppo lähteä kävellen kaupunkiin tai lenkille lähi puistoihin. Myös kaksi metroasemaa oli muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Noin 10 minuutin kävelymatkan tai yhden metropysäkin päässä oli Wienin isoin ostoskeskus ravintoloineen. Hotellin vierestä löytyi myös ruokakauppa. Mielestäni hinta-laatusuhde oli kohdillaan. Lähin matriasema on Alte Donau U1-linja.


Schönbrunnin puitoalue Schöbrunnin linnan puistossa oli paljon juoksijoita ja kävelijöitä turistien lisäksi. Puistoalue oli todella laaja ja alueella sai juosta niin puistossa kuin metsässä. Myös ylä-alamäkijuoksua sai, kun juoksi kiemurtelevaa rinnettä ylös ja alas Glorietteen. Oma syke ainakin nousi ihan kiitettävästi rinnettä ylös kavutessa. Puisto ja metsä olivat nyt talvellakin auringonpaiteessa todella upeat, mutta mitähän ne ovat kesällä? Voin vain kuvitella puiston vehreyden ja kukkaloiston. Tässä kohteessa sai hyvin yhdistettyä niin historian kuin kuntoilun :) Lähin metroasema on Schöbrunn U4 -linja.


Donaupark Myös Donaupark on todella laaja ja kaunis puisto. Siellä on paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia etenkin kesäisin. Alueelta löytyy mm. minigolfrata, ulkoilukuntolaiteet, juoksu-, kävely-, vaellus- ja pyöräilyreittejä sekä mahdollisuus pelata lentopalloa ja tennistä. Alueelta löytyy myös hyviä piknikpaikkoja ja laajat nurmikentät pelailuun ja auringonottoon. Kesällä alueella kiertää myös puitojuna. Alueella on Danube Tower, josta on mahdollisuus laskeutua alas ja tehdä benjihyppyjä. Tänne haluaisin tulla juoksemaan kesällä, mutta ei talviaamun lenkkeilyssäkään ollut valittamista! Asteita  - 10 ja lunto mitä kaunein :) Lähin metroasema on Alte Donau U1-linja.


Stadtpark Stadtpark eli kaupungin puisto tarjoaa lenkkeilyyn kauniin puistoalueen siltoineen, lukuisine puineen ja kasveineen sekä erilaisine patsaineen. Kuuluisin patsas taisi olla Johann Straussin kultainen patsas. Tällä kertaa kiersin puiston kävellen purevassa pakkasessa. Voin taas vain kuvitella, kuinka kaunis puisto on keväällä tai kesällä. Nytkin puisto oli erilaisine väreineen todella kaunis. Lähin metroasema Landstrasse (Bhf. Wien Mitte) U3-linja tai Stadtpark U4-linja.


Nämä kolme puistoa valikoituivat lenkkeilyyn hotellin läheisyyden takia. Monta muutakin isompaa ja pienempää puistoaluetta kartalta löytyi, mutta ne jäävät odottamaan seuraavaan reissuun.

Kevyitä askelia vuodelle 2017!

-pia-Kommentare


bottom of page