top of page

Kesäkuun treenipäiväkirja

Kesäkuu alkoi kesäkelejä odotellessa ja tähtäimessä Paavo Nurmi Marathon. Kaksi ekaa viikkoa treenasin vielä kovaa ja puolessa välin kuukautta aloin keventämään tahtia. Pientä väsymystä oli ajoittain ilmassa, mutta muuten homma kulki kohti tavoitetta.Viikko 22 Sitä päästiin taas harjoittelun makuun miniloman jälkeen. Kyllä auringolla ja lämmöllä on ihmeellinen merkitys, ainakin minuun! Perjantain kympin lenkin juoksin enemmänkin syksyisessä kuin kesäisessä säässä. Lämpötila oli + 6 astetta ja juoksin lenkin pipo päässä ja hanskat kädessä! En kyllä muista, milloin olisin viimeksi juossut kesäkuussa pipo päässä ja hanskat kädessä! Perjantaina aloitin  myös golfkauteni ja pelasin ihan tasoitukseni mukaan yhdeksän reikää. Olen jo muutaman vuoden pitänyt golfia palauttavana harjoitusmuotona ja se on tuntunut hyvältä etenkin pitkien ja kovien lenkkien jälkeen. Oli kiva pelata pitkästä aikaa. Vaihteeksi lenkkarit vaihtuivat korkkareihin ja sen kyllä tunsi illalla jaloissa! Lauantaina oli lepopäivä ja se hurahti nopeasti tyttäreni valmistumista juhlistaessa. Sunnuntaina olikin oikein tehopäivä, sillä päivä kului puutarha- ja kotitöiden merkeissä ja illalla tein vielä 28 kilsan rauhallisen lenkin. Juoksua yhteensä 38 km. To Venyttely 45 min Pe Juoksu 10 km (5,28/km) + golfkierros La Lepo Su Juoksu 28 km (6,11/km)


Viikko 23 Maanantaina palauttelin jalkoja edellispäivän pitkikseltä ja tiistaina tein palauttavan lenkin kauniissa kesäillassa. Juoksu oli helppoa ja kevyttä. Nautin juoksusta ja kesäillasta :) Keskiviikkona olikin taas perinteinen Warrior-tunti. Ohjelma vaihtui ja nyt on minulle mieleinen circuit, sillä ohjelmasta löytyy lemppariliikkeitä useampia - Jee! Torstaina ehdin työnlomassa venyttelytunnille eli käytin ruokatuntini venyttelyyn. Ihanaa, kun on mahdollista silloin tällöin katkaista työpäivä ja käydä treeneissä. Sitä on energinen ja ihan kuin uusi ihminen, kun palaa takaisin työpöydän ääreen. Perjantaina juoksin nopean 8 kilsan lenkin ja lauantaina juoksin Pyhäjärven ympäri. Lenkki oli viimeinen pidempi lenkki ennen maratonia ja testasin samalla vatetusta ja nesteytystä maratonille. Juoksu kulki hyvin ja sain juostua kaikki kympit alle tuntiin, mikä oli tavoitteeni. Kilsavauhti pysytteli 5,58 paikkailla. Kilsoja tuli yhteensä 32 ja silmä lepäsi kauniissa järvimaisemassa. Sunnuntaina pidin lepopäivän. Juoksua yhteensä  58 km.

Ma Lepo Ti Juoksu 8 km (5,42/km) Ke Juoksu 5 km (6,20/km) + kuntopiiri 45 min + juoksu 5 km (6,20/km) To Venyttely 45 min Pe Juoksu 8 km (5,09/km) La Juoksu 32 km (5,54/km) Su LepoViikko 24 Saataa, sataa, ropisee... eli sateen merkeissä alkoi tämä viikko. Maanantaina kävin juoksemassa matolla 8 kilsan lenkin suunniteltua maraton vauhtia. Vähän tuntui jaloissa lauantain lenkki, mutta muuten juoksu oli ok.  Tiistaina  pidin lepopäivän ja kävin venyttelyssä työpäivän päätteeksi. Pientä kireyttä löytyi takareisistä ja pakaroista. Pitäisköhän venytellä vähän useammin tai ottaa muutama hieronta? Keskiviikko ei ole mitään ilman oli Warrior-tuntia, joten kiiruhdin suoraan töistä salille. Uusi ohjelma oli vielä hieman hakusessa, mutta sain silti tehtyä hyvän ja tehokkaan treenin. Hyvä minä! Treenin jälkeen juoksin vielä matolla vitosen loppuverkkana. Torstaina pidin lepopäivän ja ohjelmassa oli venyttelyä ja golfia. Kaunis ja lämmin kesäilta houkutteli illalla golfkierrokselle ja se tekikin hyvää sekä mielelle että keholle. Perjantaina kävin juoksemassa aamulenkin ennen kuin suuntasin diabeetikkolasten liikuntaleirillä ohjaajaksi. Tämä on kuudes kesä, kun ohjaajan liikuntaleiriä Varalan urheiluopistolla. Leiriohjelmassa on monipuolisesti liikuntaa sekä sisällä että ulkona. Lauantaina leiriohjelmassa oli Flowpark ja jouduin taas mukavuusalueeni ulkopuolelle kiipeillessäni lasten kanssa. Kiipeily on yllättävän raskasta puuhaa ja varsinkin, kun siihen lisää pelkokertoimen :) Leirit ovat raskaita, mutta aina yhtä kivoja ja antoisia. Sunnuntaina minun piti tehdä juoksulenkki, mutta leiri painoi sen verran elimistössä, että päätin jättää lenkkeilyn suosiolla väliin. Juoksua yhteensä 18 km.

Ma Juoksu 8 km (5,21/km)

Ti Venyttely 30 min Ke Kuntopiiri 45 min + juoksu 5 km (6,08/km) To Venyttely 45 min Pe Juoksu 5 km (5,36/km) La Lepo Su LepoViikko 25 Uusi viikko ja uudet kujeet. Viikonlopun leiri painoi vielä kehossa, joten päätin vaihtaa maanantain juoksun kävelyyn ja suuntasin kulkuni golfkentälle työpäivän jälkeen. Peli ei oikein kulkenut tuulisessa säässä, mutta rauhallinen kävely ja mukava seura teki hyvää. Tiistaina juoksin reippaan kahdeksan kilsan lenkin ja juoksu kulki yllättävän hyvin. Johtuikohan muutamista lepopäivistä? Ennen töihin menoa kävin kävin vielä venyttelyssä. Keskiviikkona olikin taas perinteinen Warrior-tunti. Tänään vedin tunnin sata lasissa ja olin ihan sippi tunnin jälkeen. Juoksin sekä alku- että loppuverkkana vitoset matolla. Illalla ei tarvinnut kovin kauaa unta odotella, sillä oli sen verran tehokas treenisetti. Torstaina juoksin sadekuurojen välissä 12 kilsan lenkin. Juokseminen oli helppoa ja kevyttä, joten juoksin kovempaa kuin olin suunnitellut. Lenkin jälkeen kotona odotti lämmin sauna ja ei ku kohti juhannuksen viettoa. Juhannus sujui perinteisesti mökillä rentoutuen. Lenkkeilin, saunoin ja söin hyvin sekä nautin olostani meren äärellä. Oli ihanaa juosta pitkästä aikaa mökki tietä ja bongata metsän eläimiä. Lauantain lenkillä näin 15 peuraa, kaksi kurkea ja kyyn poikasen. Sunnuntaina juoksin kevyen vitosen saunalenkin. Juoksua yhteensä  35 km.

Ma Golf Ti Juoksu 8 km (5,05/km) Ke Juoksu 5 km (6,01/km)  + kuntopiiri 45 min + juoksu 5 km (6,20/km) To Juoksu 12 km (5,17/km) Pe Juoksu & kävely 12 km La Lepo Su Juoksu 5 km (5,57/km)


Viikko 26 Uusi viikko ja viisi päivä kesän päätavoitteeseen. Tällä viikolla valmistaudutaan lauantain juoksuun, joten viikko alkoi lepopäivällä. Työpäivän jälkeen olikin aikaa lukea juoksublogeja ja tehdä rästihommia. Tiistaina juoksin viimeisen reippaan lenkin ennen maratonia ja ihan kivasti sujui. Minun piti mennä myös venyttelytunnille, mutta en jaksanut. Olen ollut ihmeen väsynyt ja vetämätön viime aikoina. Olenkin miettinyt, johtuuko väsymys sadekeleistä, työstressistä vai jostain muusta. Keskiviikkona pidin lepopäivän ja työpäivän jälkeen suuntasin kahville kummipoikani äidin kanssa. Juttua riitti ja kahvihetki vierähti useampaan tuntiin :) Torstaina juoksin työpäivän jälkeen kevyen vitosen verryttelylenkin ja otin muutamia kevyitä alamäkivetoja. Perjantaina oli lepopäivä ja suuntasin kulkuni kohti Turkua ja Paavo Nurmi maratonia. Kilsoja ynteensä 13 km.

Ma Lepo Ti Juoksu 8 km (5,20/km) Ke Lepo To Juoksu 5 km (5,54/km) Pe Lepo

Nyt on kesäkuu taputeltu ja kilsoja tuli yhteensä  162 km. Huomenna on edessä tämän vuoden toinen maraton ja meikäläisen yhdeksäs maraton.

Juoksuterveisin

-pia-

Comments


bottom of page