top of page

Kesäkuun treenipäiväkirja

Huh, olipas tehokas ja monipuolinen treenikuukausi. Jos toukokuussa palauteltiin, niin kesäkuussa treenattiin kunnolla. Taisi olla vuoden toiseksi tehokkain kuukausi. Kilsoja tuli yhteensä komeat 349 kilometriä.


Kuva: Anni Liukka

Leireilyä

Kesäkuun alussa minulla oli viikon loma, jonka vietin Vauhtisammakon juoksuleirillä Kroatiassa. Viikkoon mahtui juoksua ja löhöilyä sopivassa suhteessa. Juoksukilometrejä kertyi leirillä 132 kilometriä ja yksi 10 kilometrin katukisa. Edellisestä 10 kilometrin kisasta olikin tainnut vierähtää jo useampi vuosi. Kiva reissu, upeat ja vaihtelevat juoksumaastot sekä mukava juoksuporukka. Juoksuleiristä voit lukea täältä.


Olen vuodesta 2007 saakka ollut kesäkuussa yhden viikonlopun ohjaajana diabetesta sairastavien lasten liikuntaleirillä. Leirillä liikutaan monipuolisesti sisällä ja ulkona tutustuen eri liikuntalajeihin. Leiri on suunnattu 9-12 -vuotialle ja lapsia saapuu leirille ympäri Suomea, joten vipinää ja vilskettä riittää aamusta iltaan. Liikunnan yhteydessä mietitään yhdessä, miten erilainen liikunta vaikuttaa verensokereihin ja ruokailujen yhteydessä kerrataan ja opetellaan hiilihydraattien laskemista. Leiri on yksi kesän kohokohdista, mutta myös raskas vastuun takia.


Juhannuksen vietin perinteiseen tapaan mökillä Turun saaristossa. Olen viettänyt kaikki juhannukset neljää juhannusta lukuun ottamatta mökillä, joten perinteestä voi jo puhua. Juhannukseen kuului lenkkeilyä, hyvää ruokaa, saunomista ja lepoa. Juoksulenkit luonnon keskellä on mahtavia.Palauttelua golfkentällä

Palauttavat lenkit tein golfviheriöllä. Kiersin sekä 9-reiän että 18-reiän kierroksia. Olen huomannut, että rauhallinen eteneminen pehmeällä alustalla on hyvää palauttavaa liikuntaa jaloille kovien harjoitusten jälkeen. Samalla saa myös nollattua ajatukset.


Golfia ei useinkaan mielletä fyysisesti vaativaksi lajiksi, mutta sillä on lukuisia positiivisia terveysvaikutuksia sekä keholle että mielelle. Se on erittäin hyvää terveysliikuntaa, mutta minulle golf on palauttavaa liikuntaa. Minulle kävelyä kertyy noin 5-10 kilometriä kierroksesta riippuen ja aikaa kuluu 2-5 tuntia.Kilsoja kertyi

Kesäkuussa tosiaan kilometrejä ja harjoitustunteja kertyi treenatessani kohti Nuts Ylläs Pallas- juoksua. Tavoitteena on juosta Nutsissa 105 kilometriä. Harjoitukset ovat sisältäneet pitkiä 500 metrin ja lyhyitä 100 metrin vetoja kentällä ja maastossa, 1-2 tunnin juoksu-kävelylenkkejä, progressiivisia lenkkejä ja tietysti mäkitreeniä. Lepopäiviä on ollut 1-2 viikossa. Jos olisin itse tehnyt itselleni harjoitusohjelman, en olisi kyllä tehnyt näin kovia ja pitkiä harjoituksia. Lenkkini olisivat olleet huomattavasti lyhyempiä.


Ohjelmaan kuului myös venyttelyä, putkirullausta ja hierontaa, unohtamatta monipuolista ravintoa ja unta. Kovat treenit ovat lisänneet selvästi ruokahalua ja uni on myös tullut nopeasti silmään. En ole pahemmin jaksanut iltaisin lukea tai tv:tä katsoa.Nyt on enää kaksi viikkoa aikaa H-hetkeen (Nuts Ylläs-Pallas) ja hieman mietityttää, mihin sitä on taas itsensä pistänyt. Seuraavat kaksi viikkoa pidetään yllä kuntoa ja levätään hyvin.


Juoksuterveisin

-pia-

Comments


bottom of page