top of page

Kesäkuun treenit

Kesäkuuhun mahtui treenien lisäksi arkista aherrusta, opiskelua, juoksuloma Kreikassa ja Hölkkä-liivilenkkien ohjauksia sekä juhlahumua kummipojan rippijuhlien ja juhannuksen merkeissä.


Kuva: Mikko Liukka


Kesäkuussa oma yritykseni otti jälleen askeleen eteenpäin. Nettisivuni valmistuivat ja samalla myös blogini siirtyi nettisivujeni alle blogbostista. Käyntikortitkin saapuivat viimein monen mutkan kautta. Paljon on ollut uuden opettelua.


Sain suoritettua Firstbeat Hyvinvointianalyysin käyttäjäkoulutuksen ja nyt voin tehdä hyvinvointianalyysejä siitä kiinnostuneille. Hyvinvointianalyysi kuvaa palautumisen riittävyyttä ja auttaa tunnistamaan stressaavat tekijät työssä ja vapaa-ajalla. Pienilläkin muutoksilla voi parantaa omaa hyvinvointia merkittävästi. Hyvinvointianalyysi arvioi unen laatua ja riittävyyttä sekä auttaa löytämään ratkaisun paremman palautumisen saavuttamiseksi. Analyysin avulla näkee, mitkä ovat keskeisiä kuormitustekijöitä omassa arjessa, mikä auttaa palautumaan ja millaiset ovat liikunnan vaikutukset. Hyvinvointianalyysi kertoo, oletko riittävän aktiivinen ja onko harjoittelusi riittävän tehokasta saadakseen aikaan positiivisia terveysvaikutuksia ja kohottaakseen kuntoasi.Kesäkuu alkoi Vauhtisammakon järjestämällä juoksulomalla Keikan Kalamatassa. Viikkoon mahtui niin juoksua kuin löhöilyä, hyvää ruokaa ja uusia tuttavuuksia sekä upeita elämyksiä. Juoksukilsoja tuli viikon aikana 120 km ja ensimmäinen ultrajuoksukin 63,5 kilometriä tuli kipitettyä. Nousuennätyskin tuli rikottua lomaviikolla kahteen kertaan ensin ylämäkitreenin yhteydessä (500 ) ja sitten ultramatkan lomassa (1317 m). Viikon aikana sain nauttia upeista vuori- ja merimaisemista, ja kyllä niissä silmä lepäsikin! Lämpö ja aurinko taas sivelivät kehoa ja mieltä. Voit lukea lisää juoksulomasta edellisestä postauksesta.


Juoksuloman jälkeen pidin kevyemmän palauttavan juoksuviikon ja juoksulenkit vuorottelivat lepo- ja venyttelypäivien kanssa. Juoksu kulki tosi hyvin leiriviikon jälkeen ja juokseminen tuntui tosi helpolta ja kevyeltä. Viikkoon mahtui myös kaksi Hölkkä-liivilenkin ohjausta, joista toinen oli ilmainen yhteislenkki Pyynikillä ja toinen erään yrityksen tyky-päivän liikuntajuttu. Keskiviikkona kokeilin kuumakivihierontaa, jonka sain lahjaksi työpaikaltani ja kylläpä hieronta teki hyvää juoksulomaviikon jälkeen. Olo oli ihanan rauhallinen ja rentoutunut. Lauataina oli lepopäivä, sillä olimme koko perheen voimin juhlistamassa kummipoikani ripille pääsyä hyvän ruuan ja seurustelun merkeissä. Sunnuntaina astuin taas ruotuun ja juoksin 21 kilometrin lenkin. Kilsoja kertyi viikon aikana 47,5 kilometriä.


Kuvat: Hölkkä-liivi


Pidin vielä viikkolla 25 kevennetyn harjoitusviikon. Juoksin kolme lenkkiä ja osallistui venyttelytunnille. Juhannusta vietin perinteiseen tapaan mökillämme Nauvossa. Mökille lähtiessä päätin jättää juoksukengät kotiin ja nauttia tällä kertaa juhannuksesta luonnossa kaikessa rauhassa kävellessä, levätessä ja hyvää ruokaa syödessä. Juhannuspäivänä teimme vene- ja eväsretken läheiselle luodolle ja kiersin myös saaren ympäri kaikessa rauhassa merimaisemasta nauttien. Kilsoja viikolla tuli yhteensä vain 45,5 kilometriä.

Juhannuksen jälkeen palasin taas ruotuun, sillä kroppa kaipasi jo kunnon treeniä. Viikkoon mahtui neljä juoksulenkkiä, joista yksi oli reipas 10 kilometrin lenkki, kaksi oli peruskestävyslenkkiä ja yksi oli mäkitreeni. Juoksu kulki edelleen hyvin ja oli lennokasta. Jotenkin tuntuu siltä, että juoksuloman jälkeen olen löytänyt oikean rytmin juoksuuni ja tasapainon harjoittelun ja levon välille. Juokseminen on ollut nyt jotenkin rentoa ja helppoa. Venyttelytunneille en ole ehtinyt työn lomasta, joten venyttelyt jäi aika vähiin koko kesäkuun ajan. Viikolla kuvattiin Hökkä-liivi materiaalia. Kuvausten lomassa sain hyvän mäkitreenin aikaan, kun kuvasimme mäkitreenin liikepankkia.Kesäkuuhuni on kuulunut jo seitsemän vuoden ajan diabeetikkolasten liikuntaleirin järjetäminen ja ohjaaminen ja se on yksi kesän kohokohdistani. Leiri oli tänä vuonna kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Varalan Urheiluopistolla ja leiriohjelmassa oli monipuolista liikuntaa sekä sisällä että ulkona. Tänä vuonna leirillä oli kolmetoista 9-12-vuotiasta lasta, joista tyttöjä oli kymmenen ja poikia kolme. Sekä lapset että minä pääsimme tutustumaan suppauksen, melonnan ja parkourin saloihin palloilun ohella. Leirit ovat hoitovastuun takia raskaita, mutta aina yhtä kivoja ja antoisia. Juoksukilsoja tuli viikon aikana yhteensä 49 kilometriä.Helsinki City Maratonin jälkeen suunnittelin itselleni uuden harjoitusohjelman kohti Nuts Pallasta. Viikko-ohjelmassa oli 3-5 hidasta 10-21 kilometrin peruskestävyyslenkkiä, 1-2 reipasta 5-10 kilometrin lenkkiä ja mäkijuoksua. Harjoittelu on sujut edelleen hyvin ja suunnitelman mukaan, eikä terveysongelmia ole ollut. Juoksuloma ja Hölkkä-liivilenkkien ohjaukset toivat myös kivaa vaihtelua harjoitteluun. Kilsoja kesäkuussa tuli 294 kilometriä.

Nuts Pallakseen on aikaa enää kaksi viikkoa ja nyt alkaa harjoittelun keventäminen. Juoksuloman 63,5 kilometrin juoksu antoi hyvää vahvistusta ja uskoa Nuts Pallaksen 55 kilometrin urakkaan. Juoksulenkit lyhenevät ja lepopäiviä tulee lisää. Näillä harjoitteluilla ja eväillä kohti Nuts Pallasta. Oletko sinä tulossa Nuts Pallakselle?


-pia-


Comments


bottom of page