top of page

Lokakuun treenipäiväkirja - lepoa ja löhöilyä

Updated: Nov 25, 2019

Lokakuu sujui leppoisissa merkeissä ja kuukauteen mahtui enemmän löhöilyä ja lepoa kuin liikuntaa. Kaksi ensimmäistä viikkoa meni valmistautuessa tämän kauden viimeiseen maratoniin, Chicagon maratoniin. Kisareissusta voit lukea täältä.

Loppukuu menikin sitten ylimenokautta viettäessä ja ohjelmassa oli kävelyä, venyttelyä ja muutama juoksulenkki syksyisessä metsässä. Löhöillessä oli aikaa vetää yhteen tätä kautta ja toisaalta suunnitella ensi vuoden kisoja. Vähitellen ensi kausi alkaa hahmottua. Juoksukilometrejä kertyi yhteensä 122 km.


Tutustumista Asahin saloihin

Olen muutaman kerran käynyt tutustumassa Asahi Health- terveysliikuntaan sillä ajatuksella, että kävisin ohjaajakoulutuksen ja ottaisin Asahin joskus mukaan ohjausvalikoimaani. Lokakuussa minulle tarjoutui tilaisuus suorittaa Asahin perustasot I ja II. Kurssi päivä oli mielenkiintoinen ja intensiivinen. Jopa niin intensiivinen, että seuraavana yönä nukuin kellon ympäri. Asahi-harjoituksia tulen hyödyntämään omissa harjoituksissa sekä venyttelyryhmässä että juoksukoulussa, kuhan saan ensin sisäistettyä liikesarjat.


"Asahi Health- terveysliikunta on  suomalaisten kehittämä terveysliikunnan menetelmä, jonka tarkoituksena on tyypillisten vaivojemme ennaltaehkäisy ja hoito.

Kyse on fysioterapian kaltaisesta menetelmästä, jossa ihminen itse hoitaa ja pitää huolta itsestään tekemällä yksinkertaisia ja luonnollisia liikunnallisia harjoitteita hengityksen kannattelemana. Asahi on myös psykofyysinen harjoitusmuoto, jonka avulla keho rentoutuu ja mieli rauhoittuu." www.asahi.fi


Lokakuun treenit


Viikko 40

Ma Lepo + selkäryhmän ohjaus

Ti Tv-reipas 5 km (5:06/km) + verryttelyt 2 x 2,5 km (6:30/km) + venyttely 45 min

Ke Lepo + hieronta 45 min + kuntosaliryhmän ohjaus

To Lepo + venyttely 45 min

Pe TV-kevyt 7,5 km (6:12/km)

La Lepo

Su Pitkälenkki 15,5 km (6:15/km)


Viikko 41

Ma Lepo + selkäryhmän ohjaus

Ti Tv-reipas 5,7 km (5:16/km) + verryttelyt 2 x 1,5 km (6:30/km)

Ke Lepo + kuntosaliryhmän ohjaus

To Tv-kevyt 5 km (6:00/km) + venyttely 45 min + hieronta 30 min

Pe Lepo

La Lepo

Su Chicagon Marathon 3:59:46 (5:30/km)


Viikot 42-44

Viikot 42-44 vietin ns. ylimenokautta. Omien ohjaustuntien lisäski tein kävelylenkkejä, venyttelin ja kävin juoksemassa muutaman hitaan juoksulenkin. Syksyn pihatöiden kautta tuli myös yllin kyllin hyötyliikuntaa. Lokakuussa lepäsin, löhöilin ja luin.

Lepohetki pupujen kanssa

Lokakuun lopulla minulla oli mahdollisuus osallistua seikkailija ja kirjailija Timo Pollarin luennolle. Luennolla Polari kävi läpi mm. ihmisen tahdonlujuutta, omien voimavarojen kasvattamista ja hyödyntämistä, tavoitteiden asettamista ja niiden saavuttamista sekä itsensä kehittämistä, innostusta ja motivaatiota. Oli mielenkiintoista kuulla Timo Polarin vaelluksista niin Suomessa kuin maailmalla sekä katsoa upeita luntokuvia. Luento herätti ajateltavaa ja pisti miettimään omia unelmia ja tavoitteita sekä niiden saavuttamista uudella tavalla.


Timo Polarin luento 22.10.2019

Mukavaa marraskuuta!


Juoksuterveisin

-pia-

コメント


bottom of page