top of page

Toukokuun treenipäiväkirja

Toukokuu oli treenien suhteen aika yksitoikkoinen, sillä alkukuukausi meni valmistautuessa Helsinki City Doubleen ja loppukuukausi taas meni siitä palautuessa. Juoksukilsoja ei pahemmin kertynyt, mutta kehonhuoltoa sitäkin enemmän.Juoksukoulun ohjausta

Juoksikoulun ohjaus toi mukavaa vaihtelua toimistossa istumiseen. Oli hauskaa suunnitella ja ohjata erilaisia treenejä. Hieman minua alkuun jännitti juoksukoulun ohjaaminen, sillä juoksuryhmää en ollut aiemmin ohjannut, mutta muita ryhmiä sitäkin enemmän. Toukokuun lopussa oli kiva kuulla ja lukea koululaisten palautetta. Uutta oppia sekä omaan juoksuun että muiden ohjaamiseen hain Vauhtisammakon juoksuohjaajan workshopista. Pitkästä aikaa sain palautetta myös omasta juoksutekniikasta. Viime aikoina olen myös katsellut lukuisia juoksuvideoita ja lukenut vinon pinon juoksukirjoja etsien vahvistusta asioille sekä etsien uusia ideoita. Innolla odotan syksyn juoksukoulujen alkamista.


Omaa juoksemista

Helsinki City Double oli kauden toinen päätavoitteistani ja toinen on heinäkuussa juostava Nuts Ylläs-Pallas juoksu. Toukokuun alussa tein viimeiset kovemmat treenit ennen doublea ja kaksi edeltävää viikkoa olivat kevyitä viikkoja. Ohjelmassa kevyttä juoksua, venyttelyä ja lepoa. Double sujui hyvin ja kisaraportin voit lukea täältä.

Seuraavat kaksi viikkoa doublen jälkeen lepäsin, söin hyvin ja huolsin kehoa. Ohjelmassa oli venyttelyä, hierontaa ja kävelyä luonnossa. Juoksuhaluja oli jo heti juoksun jälkeen, mutta ensimmäisen juoksulenkin tein viikon päästä juoksusta. Palauttavia lenkkejä tein myös golfin parissa. Kilometrejä kertyi toukokuussa 197 kilometriä.Juhlahumusta juoksuleirille

Toukokuu päättyi juhlahumuun, sillä kuopukseni valmistui merkonomiksi ja valmistumista juhlittiin lähisuvun ja ystävien kanssa. Juhlien jälkeen pakkasin juoksukamat matkalaukkuun ja suuntasin Vauhtisammakon juoksuleirille Kroatiaan. Olin viime vuonna samaisella leirillä Kreikassa ja reissu oli niin mukava, että uudelle reissulle oli päästävä mukaan. Leirillä oli mielenkiintoiset treenit, hyvät ja mukavat ohjaajat, toimiva huoltotiimi sekä mahtava juoksuporukka. Juoksuleiristä on tulossa oma postaus.


Kesäterveisin

-pia-

Comments


bottom of page