top of page

Treenipäiväkirja viikot 48 ja 49

Updated: Jul 7, 2018Viime viikot ovat menneet työn ja opiskelun ehdoilla, mutta nyt ajattelin pitkästä aikaa kirjoittaa tänne blogiin treenikuulumisia. Marraskuun menikin vielä ylimenokautta pitäessä, mutta nyt olen taas päässyt harjoittelun makuun. Kroppa ja mieli saivat levetä ylimenokauden aikana muutamia viikkoja, joten nyt jaksaa taas harjoitella. Myös helmikuinen maraton on lisännyt harjoitteluintoa ja motivaatiota! Täytyy myöntää, että harjoittelumotivaatio on korkealla tällä hetkellä :)


Viikko 48

Juoksua 37 km Salitreeni 2 x 45 min Venyttely 1 x 45 min

Maanantai alkoi perinteisesti aamutreenillä, koska ilta vierähti työn merkeissä tuolijumppa- ja kuntosaliryhmiä ohjatessa. Juoksin matolla viiden kilsan alkuverryttelyn kilometrivauhdin ollessa 6,20, Salitreeninä oli perinteinen kuntopiiri. Liikkeitä oli kahdeksan ja koko kroppa tuli käytyä läpi. Tein kolme kierrosta ja toistoja tuli 15/ liike. Loppuverryttelynä oli 10 minuuttia kävelyä. Venyttelyt jätin tuolijumppaan, koska tänään ohjaamani tuolijumpan teemana oli liikkuvuus ja venyttely. Illalla olin vielä ohjaamassa kuntosaliryhmää. Tehokas päivä :)

Tiistaina juoksin reippaan 8 kilsan lenkin noin 5,07 kilometrivauhdilla. En olisi millään jaksanut työpäivän jälkeen lähteä lenkille, mutta onneksi sain itseni ovesta ulos ja lenkille. Niinhän se on, että lähteminen on se kaikein vaikein asia. Lenkin jälkeen palkintona hyvä olo :)

Keskiviikko on perinteisesti ollut Fressin Warrior X iltani. Siis, jos työkuviot ovat antaneet myöten! Tännään pääsin viikon tauon jälkeen Warrioriin ja tein treenin ihan täpöillä. Eniten nautin Warriorin X-liikkeistä, koska yleensä ne on sykkeen kohotusliikkeitä tai staattisia pitoja. Pikasuihkun & meikin jälkeen  suuntasin kulkuni yhteistyökunppanini tarjoamalle perinteiselle joulupäivälilliselle. Kyllä suippilovahverokeitto, pippuripihvi juureksilla ja karpalojäädyke maistuivat hyvälle. Hyvä treenipäivä ja mukava ilta. Eikä untakaan tarvinnut kauan odottaa, kun kroppa oli treeneistä väsynyt ja vatsa täynnä ruokaa :)

Torstaina pidin aktiivisen lepopäivän ja kävin lounastauolla ohjatussa venyttelyjumpassa. Tänään alkoi myös HCR:n jouluhaaste, jonka tavoitteena on kehittää lihaskuntoa yhdessä ensi kesäksi. Päätin tarttua haasteeseen ja toivottavsti moni muukin on tarttunut. Tämä on siitä hyvä haaste, että luukkuun ei voi kurkistaa etukäteen, eikä sitä voi syödä :) Ensimmäisen päivän haasteena oli peruskyykky 20 kertaa. Illalla tein vielä tunnin kävelylenkin tyttäreni kanssa.

Perjantai olikin töistä vapaapäivä ja aloitin päivän salilla. Olen suunnittelut, että juoksisin maratoniin asti kaikki vauhtijuoksut matolla, koska kokemukset viime talven mattojuoksuista ovat hyviä. Tänään ohjelmassa oli 8 kilsan reipas juoksu. Keskivauhtini oli 5,00/ kilometri. Juoksun päätteeksi tein päivän jouluhaasteen, joka oli lantionnosto 20 kertaa. Suihkun ja saunan jälkeen hain salaattilounaan mukaani ja suuntasin kulkuni personal trainer koulutukseen. Viikonlopun teemana on ravitsaemus.


Koko lauantai  kului opiskelujen parissa. Pt-koulutuksessa perehdyimme suomalaisiin ravitsemussuosituksiin, ruokapäiväkirjan täyttämiseen ja analysointiin, ravintoaineiden terminologiaan ja ravinto-ohjaamiseen eri tavoitteissa. Oli erittäin mielenkiintoinen opiskelu viikonloppu. Paljon oli vanhan kertausta, mutta myös uutta tietoa ja ajateltavaa tuli. Illalla innostuin vielä etsimään lisätietoa kestävyysurheilijan ravitsemuksesta ja aloitin kirjoittamaan juoksijan ravitsemuksesta blogitekstiä. Eli ravitsemusjuttua on tulossa ensi vuoden puolella! Ennen nukkumaan menoa kävin vielä pienellä happihyppelyllä ja tein HCR:N jouluhaasteen, joka tänään oli askelkyykky taaksepäin 20 kertaa. Kiva päivä :) Sunnuntaina  olikin vuorossa viikon pitkis. Juoksin 16 kilometriä kauniissa talvisäässä. Oli ihanaa juosta pienessä lumisateessa ja päivän hämärtyessä iltaan. Kilometrivauhti pyöri 6.00-6.15 välillä ja syke pysytteli peruskestävyysalueella. Lenkin päälle tein jouluhaasteen. Ohjelmassa oli circuit eli alkuviikon liikeet kyykky, lantionnosto ja askelkyykky taakse. Kaksi kierrosta ja toistoja 20/ liike. Tulipa tehtyä hyvä treeni :)viikko 49

Juoksua 35 km Salitreeni 3 x 45 min

Menin vaihteeksi töihin aamuun, joten maanantain perinteinen aamutreeni vaihtui iltatreeniin. Ohjelmassa oli mattojuoksua 5 kilsaa ja päälle kuntopiiri. Olen ennen salitreeniä juossut matolla 5 kilsan lenkin ja joskus myös treenin päätteeksi. Olen huomannut, että minulle sopii kunnon (rauhallinen 20-30 minuuttia) lämmittely ennen salitreeniä. En tiedä, johtuuko se iästä vai jostain muusta? Salitreeninä oli kuntopiiri. Tein kolme kierrosta, toistoja 15 ja liikkeitä 8. Kierrosten välissä 2 minuutin tauko. Jouluhaasteen liikkeenä oli tehokas pyöräilyvatsa.

Itsenäisyyspäivä meni aktiivista lepopäivää viettäessä. Aamulla nukuin pitkään, siivoilin ja tein pitkän kävelylenkin. Tiistain ohjelmaan kuului myös jouluhaaste, jossa vuorossa oli aasin potkut. Kiva ja tehokas liike. Ilta menikin sitten sohvalla löhötessä perinteisesti Linnan juhlia katsellessa.

Keskiviikkona harjoitusohjelmaani kuului  yhdistelmäharjoitus eli juoksu- ja salitreeni. Tämä on yksi lempparitreeneistäni ja todella tehokas. Ensin juoksin matolla 5 kilsaa ja heti päälle kuntopiiri. Juoksu vauhti oli +/- 6,00/ kilsa. Kuntopiiriin meni noin 45 minuuttia. Ohjelma oli sama kuin maanantaina. Tällä kuntopiiriohjelmalla  menen vuoden loppuun ja sitten onkin uuden ohjelman vuoro. Saliohjelman päätteeksi tein jouluhaasteen ojentajapunnerrukset. Ilta meni työn merkeissä ja illan päätteeksi oli työpaikan jouluruokailu.

Torstaina jouduin pitämään töiden takia lepopäivän. Sen verran sain liikuntaa aikaiseksi, että työpäivän aikaiset kokousmatkat tein kävellen ja askelia kertyikin yli 10 000 :) Kotona tein vielä jouluhaasteen lankutuksen.

Perjantaina oli vuorossa viikon nopein lenkki, jonka tein matolla. Lämmittelyn jälkeen juoksin matolla 8 kilsaa rennon reippaasti. Kilsavauhti oli 5,35. Jouluhaasteen liikkeenä oli askelkyykky eteen 10 toistoa/ jalka.

Lauantaina olin salilla jo heti aamutuimaan tyttäreni kanssa. Tällä viikolla pääsin tavoitteeseeni eli kolmeen salitreeniin viikossa, josta olen todella tyytyväinen. Salitreenit eivät ole koskaan olleet minun juttuni, mutta nyt on! Sain tehtyä hyvän ja tehokkaan treenin. Treenin päälle tein tietysti jouluhaasteen eli kylkipidon 30 sekuntia/ kylki. Illalla tein vielä tunnin kävelylenkin. Muuten päivä sujui kotihommia ja opiskelujuttuja tehdessä. Tehokas päivä :)

Sunnuntaina nukuin pitkään ja nautin rauhallisesta ja kiireettömästä aamusta. Sunnuntaina juoksen perinteisesti viikon pitkän lenkin joko aamupäivällä tai illalla. Tänään juoksin aamupäivällä 12 kilsan lenkin Pyhäjärven rantamaisemissa. Lenkin jälkeen tein jouluhaasteen eli viikon liikkeet circuittina.


Rentouttavaa joulunaikaa kaikille!

-pia-

Comments


bottom of page