IMG_8117.jpeg
IMG_0305.jpg

Pia Nykänen

Fysioterapeutti

Personal Trainer

Ravintovalmentaja

Juoksuohjaaja

Liikunta on aina kuulunut elämäni. Lapsena ja nuorena harrastin aktiivisesti hiihtoa ja yleisurheilua. Lasten ollessa pieniä liikkuminen oli lähinnä arki- ja hyötyliikuntaa sekä lasten kanssa liikkumista - hiihtoa, luistelua, laskettelua, pihaleikkejä, uintia jne. Nyt, kun tytöt ovat aikuisia, on minulla taas enemmän aikaa rakkaille harrastukselleni ja lenkkareita kuluukin useampi pari vuodessa. Pitkillä lenkeillä nautin luonnon kauneudesta ja myös moni hyvä idea on saanut lenkillä alkunsa! Juoksemisen lisäksi pidän matkustamisesta ja ulkomaanmatkoilla lenkkarit kulkevat mukana matkalaukussa. Juosten pääsee tutustumaan moniin mielenkiintoisiin paikkoihin, joihin ei autolla pääse!

 

Hurahdin juoksuun uudelleen vuonna 2012 ja nyt takana on jo 32 maratonia ja 13 puolikasta. Ultramatkojakin on takana jo

kahdeksan (55 - 105 km).  Valmennuksestani vastaan itse ja juoksemisen lisäksi viikko-ohjelmaani kuuluu monipuolista liikuntaa. Kesällä palauttavana harjoituksena on golf. Ikä on tuonut omat haasteensa harjoitteluun ja etenkin palautumiseen. Iän myötä liikkuvuus- ja venyttelyharjoittelua tarvitaan enemmän ja kovista treeneistä palautuminen vie aikaa. 

 

Vuosien varrella on toiminut sekä fysioterapeuttina että liikunnanohjaajana. Työtehtävät ja -paikat ovat olleet monipuolisia ja opettavaisia. Asiakkaita minulla on ollut vauvasta vaariin. Olen kouluttautunut säännöllisesti ja pitänyt ammattitaitoani yllä. Fysioterapeuttina olen erikoistunut diabetekseen, neurologiaan, geriatriaan ja työterveyteen. Vuonna 2017 suoritin personal trainerin koulutuksen ja vuonna 2018 ravintovalmentajan koulutuksen.

 

Kirjoitan blogiin hyvinvoinnista ja juoksuharrastuksestani sekä siihen liittyvistä asioista. Tavoitteena on seurata blogini avulla omaa harjoitteluani ja edistymistäni sekä saada motivaatiota ja uusia ideoita harjoitteluuni. Toivon, että voin blogini kautta motivoida ja auttaa myös muita juoksusta ja hyvinvoinnista kiinnostuneita.