top of page
IMG_8117.jpeg
IMG_0305.jpg

Pia Nykänen

Fysioterapeutti
Personal Trainer
Ravintovalmentaja
Juoksuvalmentaja

Liikunta on aina kuulunut elämäni. Lapsena ja nuorena harrastin aktiivisesti hiihtoa ja yleisurheilua. Lasten ollessa pieniä liikkuminen oli lähinnä arki- ja hyötyliikuntaa sekä lasten kanssa liikkumista - hiihtoa, luistelua, laskettelua, pihaleikkejä, uintia jne. Nyt, kun tytöt ovat aikuisia, on minulla taas enemmän aikaa rakkaille harrastukselleni ja lenkkareita kuluukin useampi pari vuodessa. Pitkillä lenkeillä nautin luonnon kauneudesta ja myös moni hyvä idea on saanut lenkillä alkunsa! Juoksemisen lisäksi pidän mökkeilystä ja matkustamisesta. Matkoilla lenkkarit kulkevat mukana matkalaukussa, sillä juosten pääsee tutustumaan moniin mielenkiintoisiin paikkoihin, joihin ei autolla pääse!

 

Hurahdin juoksuun uudelleen vuonna 2012 ja nyt takana on jo 41 maratonia ja 20 puolikasta. Ultramatkojakin on takana jo

10 (55 - 105 km).  Minulla on valmentaja ja tavoitteena on

saada lisää vauhtia juoksuuni. Juoksemisen lisäksi viikko-ohjelmaani kuuluu monipuolista liikuntaa. Ikä on tuonut omat haasteensa harjoitteluun ja etenkin palautumiseen. Iän myötä liikkuvuus- ja venyttelyharjoittelua tarvitaan enemmän ja kovista treeneistä palautuminen vie aikaa. 

 

Vuosien varrella olen toiminut sekä fysioterapeuttina että liikunnanohjaajana. Työtehtävät ja -paikat ovat olleet monipuolisia ja opettavaisia. Asiakkaita minulla on ollut vauvasta vaariin. Olen kouluttautunut säännöllisesti ja pitänyt ammattitaitoani yllä. Fysioterapeuttina olen erikoistunut diabetekseen, neurologiaan, geriatriaan ja työterveyteen. Vuonna 2017 suoritin personal trainerin koulutuksen ja 2018 suoritin ravintovalmentajan koulutuksen. 

 

Kirjoitan blogiin hyvinvoinnista ja juoksuharrastuksestani sekä siihen liittyvistä asioista. Tavoitteena on seurata blogini avulla omaa harjoitteluani ja edistymistäni sekä saada motivaatiota ja uusia ideoita harjoitteluuni. Toivon, että voin blogini kautta motivoida ja auttaa myös muita juoksusta ja hyvinvoinnista kiinnostuneita.
 

bottom of page