top of page

Heinäkuun treenit - palautumista Nuts Ylläs Pallas juoksusta

Helteinen heinäkuu meni lomailun merkeissä, ensin Äkäslompolossa ja sen jälkeen

Nauvossa. Loma ja maiseman vaihdos teki kyllä hyvää meikäläiselle. Loma alkoi Nuts Ylläs Pallas juoksun merkeissä, mutta suunniteltu Pohjois-Norjan lomareissu siirtyi ensi kesään. Tällä kertaa jäimme viikoksi Pohjois-Suomeen ja loppuloman vietin mökillä Turun saaristossa.Nuts Ylläs Pallas 100 kilometriä sujui hyvin ja kisarapsan voit lukea täältä. Treenien suhteen pidin lepoa viikon verran, sillä palauduin Nutsin 100 kilometriltä yllättävän nopeasti. Palautumista edesauttoi se, että olin treenannut ja valmistautunut juoksuun hyvin. Etenin myös kuntooni nähden sopivaa vauhtia. Tankkaus 20 minuutin välein toimi hyvin ja energia ei loppunut missään vaiheessa. Juoksun jälkeisellä viikolla tuli tehtyä lyhyitä 3-4 tunnin kävelyretkiä mm. Särkitunturille ja Äkäskerolle. Rauhalliset lenkit ja retkieväiden nauttiminen upeita maisemia ihaillen edistivät palautumista. Kukastunturin reitin kiersin tällä kertaa pyörällä ihan omin voimin, en sähköpyörällä. Nyt olen noussut Kukastunturille juosten, hiihtäen ja pyöräillen. Viikon aikana tuli myös avattua golfkausi. Edellisestä golfkierroksesta olikin jo kulunut muutama vuosi. Oli upeaa kiertää iltakierroksina Levi Golf ja Paltamo Golf. Rauhallinen eteneminen kesäillassa oli hyvää palauttelua jaloille.


Särkitunturi

Kukastuntunturi

Paltamo Golf

Juoksutreenit jatkuivat kehoa kuunnellen ja fiiliksen mukaan viikko juoksun jälkeen. Juoksu tuntui kevyeltä ja helpolta saariston vaihtelevassa maastossa. Juoksulenkit kesäiltoina ja kauniissa saaristomaisemassa tekivät kyllä hyvää mielelle. Ai, että nautin. Juoksulenkkien pituudet vaihteli 5-25 kilometrin välillä ja ohjelmassa oli peruslenkkejä, vauhtileikittelyä sekä

reippaita lenkkejä. Myös yksi 6 x 1 kilometrin vetotreenikin mahtui jo ohjelmaan. Lomalla oli aikaa palautumiselle ja rentoutumiselle, mikä teki juoksemista helppoa. Mökillä tuli kuin huomaamatta myös hyötyliikuntaa. Juoksukilometrejä kertyi komeat 393 kilometriä ja pyöräilyä 33 kilometriä Kukastunturin kierroksen myötä. Golfkierroksilla tuli kävelyä 8-10 kilometriä ja vaelluksilla kilometrejä kertyi saman verran.


Kuva: Kai Mäkelä

Mökkeilyn lomassa tuli tehtyä myös kaksi retkeä. Ensin Jurmoon ja sitten Seilin saarelle. Molemmat upeita ja mielenkiintoisia saaria.


Kuva: Kai Mäkelä

Jurmo

Mukavaa elokuuta!


-pia-

Comments


bottom of page