top of page

Asics World Ekiden 2020 - virtuaalinen maratonviesti

Updated: Dec 2, 2020


Moni juoksutapahtuma, johon olin ilmoittautunut peruuntui kevään ja kesän aikana, ja niinpä pidin juoksuintoani yllä osallistumalla erilaisiin virtuaalijuoksuihin. Keväällä juoksin puolimaratonin #virtualhcr juoksuna ja Citroen Naisten Kympin #virtuaalikymppi tapahtumassa. Kesällä taas juoksin sekä #nutsvirtualrace 34 kilometrin juoksun että Nuts Virtual Challence: Yöttömän yön taikaa juoksun, jossa juoksin 37 kilometriä nauttien Kolin mahtavista maisemista. Tuolloin jatkoin matkaa vielä sen verran, että sain maratonin täyteen ja juostua omatoimisen Vaarojen maratonin. Asics World Ekiden oli ensimmäinen virtuaalinen joukkuejuoksuni.


Bongasin Asics World Ekiden tapahtuman Lenkillä- blogia pitävän Elinan Instagramista, jossa hän etsi joukkuetta virtuaaliseen Asics World Ekiden maratonviestiin. Ajattelin heti, että tässä on kiva juoksujuttu marraskuun harmauteen ja niinpä ilmoitin halukkuudesta viestiin. Kiinnostuneita oli niin paljon, että Elina joutui arpomaan osallistujat ja olin iloinen, että arpa suosi minua ja pääsin mukaan LENKILLA-tiimiin.


Asics World Ekiden on maailmanlaajuinen virtuaalinen maratonin mittainen viestijuoksu, jossa kukin tiimi kilpailee toisiaan vastaan. Myös eri osuuksien nopeimmat juoksijat rankataan paremmuusjärjestykseen. Viesti koostui kuuden henkilön joukkueesta, jonka Elina nimesi LENKILLA-tiimiksi. Matkana oli tosiaan maraton eli 42,195 kilometriä ja se juostiin seuraavin osuuksin: 2 x10 km, 3x5 km sekä 1 x 7,2 km. Viesti juostiin 11.-22.11. välisenä aikana ja jokainen sai juosta oman osuutensa oman aikataulun mukaan. Osuuksia ei myöskään tarvinnut juosta järjestyksessä ja jokainen juoksi oman osuutensa, kuten halusi, hitaasti kiiruhtaen tai reippaastin rullaten.


Ennen juoksua puhelimeen ladattiin ilmainen Asics Runkeeper -sovellus, johon rekisteröityessä latautui joukkueen tiedot ja osuudet. Sovelluksen lataaminen onnistui ainakin minulla helposti. Minä olin hieman hidas hämäläinen ja muut olivat jo valinneet matkansa minun vasta rekisteröityessä ja avatessa tapahtumalinkkiä. Minulle jäi toinen osuus ja viiden kilometrin matka, joka on itselleni aika lyhyt matka.


LENKILLA-team

Ensimmäinen yritys

Olin päättänyt juosta oman viiden kilometrin osuuteni sunnuntaina 15.11 ja tarkoituksena oli juosta fiiliksen mukaan, mutta samalla myös testata kuntoani. Reitin olin miettinyt etukäteen. Tein lyhyen alkulämmittelyn, koska ajatuksena oli juosta reipas lenkki. Laitoin Garminin ja Runkeeperin päälle. Ohjelma piti lähtölaskennan, jonka jälkeen sai lähtökäskyn ja ja sitten vain tossua toisen eteen. Juoksu sujui hyvin ja vauhdikkaasti. Aurinko paistoi ja oli kiva juoksusää. Garmin ilmoitti matkan etenemisestä ja vauhti pysyi noin +/- 5:00 minuutin kilometrivauhdissa. Juostessa ihmettelin, kun Runkeeper ei antanut väliaikaa eikä matkaa, vaikka alussa oli lähtökäsky tullut. Kun viisi kilometriä tuli täyteen sammutin sekä Garminin että Runkeeperin ja samalla huomasin, että Runkeeper oli ottanut ajan, mutta ei matkaa eli gps ei jostain syystä ollut toiminut. Tätä en huomannut matkaan lähtiessä. Harmitti, nolotti ja otti kyllä vähän päähänkin hetken aikaa, mutta illalla asia jo nauratti. Kyllä taas huomasi, että en ole teknisten laitteiden kanssa sinut. Ei muuta kuin Elinalle viestiä, että uusiksi meni. Elina laittoi viestiä, että Garminin kautta olisi tiedot saanut syötettyä, mutta totesin sen olevan sen verran hankalaa, että päätin juosta uudelleen.


Uusi yritys

Juoksin matkan uudelleen tiistaina 17.11. Tein jälleen lyhyen lämmittelyn ja tarkistin kahteen kertaan, että gps toimii ennen kuin lähdin matkaan. Reitti oli sama kuin sunnuntaina, mutta keli huomattavasti huonompi. Jouduin juoksemaan pimeässä, tuulessa ja vesisateessa, mutta se ei tahtia haitannut. Olin päättänyt kokeilla juosta reitin yhtä nopeasti kuin sunnuntaina ja ihan kivasti juoksu sujuikin. Juoksu rullasi ja ”happirikas” ilma teki hengittämisestä helppoa. Juoksin reitin aikaan 25:22 ja kilometrivauhtini oli noin 5:04. Oma osuuteni 5 kilometriä oli minulle lyhyt matka, mutta vaihteeksi oli kiva kipittää lyhyempi matka ja testata kuntoa lyhyellä matkalla.LENKILLA-team

Ennen minua oman osuutensa oli jo juosseet Marja ja Elina. Sailan kanssa juoksimme osuutemme samana päivänä vesisateessa ja tuulessa. Myös Roosa ja Katja saivat omat juoksunsa juostua. Jos minulla oli pieniä gps-vaikeuksia, niin Katjan urakasta ei ongelmia puuttunut. Katjan kisarapsan voit lukea täältä ja Elinan löytyy täältä.


LENKILLA -tiimi teki historiaa osallistumalla maailman ensimmäiseen #asicsworldekiden in. Tiimiin maratonaika oli 4:01:41 ja olimme sijalla 2 689/ 8 400 joukkueesta. Joukkueessa juoksi minun lisäski Saila, Marja, Roosa, Katja ja tietysti Elina. Joukkueen esittely löytyy Elinan blogista.

Tässä vielä meidän osuusajat:

  1. osuus Saila 5 km 28:49 min

  2. osuus Pia 5 km 25:22 min

  3. osuus Marja 10 km 53:46 min

  4. osuus Roosa 5 km 31:46 min

  5. osuus Elina 10 km 1:02:29 h

  6. osuus Katja 7,195 km 39:31 min

Virtuaalinen maratonviesti oli kiva kokemus ja oli mukavaa juosta osana joukkuetta sekä seurata muiden tiimiläisten juoksuja. Oli hauskaa seurata myös ympäri maailmaa juoksusuorituksia. Kiva piristys marraskuun pimeydessä.

-pia-Comments


bottom of page