top of page

Elokuun treenit

Vau, mikä elokuu! Onnistuneita treenejä, mukavia tapahtumia ja kivoja työjuttuja. Aurinko paistoi ja lämmintäkin oli ihan kivasti, eikä muutamat sadekuurot haitanneet menoa. Kyllä tänä kesänä on saanut aurinkoenergiaa syksyn pimeyttä vasten. Meikäläiselle lämpö sopii, eikä lämpimät kelit ole harjoitteluani haitanneet.Lomailin vielä elokuun alkupäivät ja myös treenaamisen suhteen pidin lomaa. Juoksentelin, venyttelin ja tein kävelylenkkejä metsässä nauttien elokuun lämpimistä aamuista ja illoista. Aloittelin vähitellen myös salitreenit. Teen mielelläni erilaisia kuntopiirejä ja suunnittelin syksylle pari uutta kuntopiiriä, joita testasin salilla. Syksyn aikana minun pitäisi mennä salilla mukavuusalueeni ulkopuolelle ja kokeilla kunnon punttitreeniä. Saas nähdä, miten käy?Mökillä tuli vietettyä aikaa enemmän kuin viime kesänä. Kuljeskelin metsässä, juoksin metsäteillä ja poluilla sekä keräsin satoa kasvimaalta. Sieniä en löytänyt metsässä samoillessani, mutta puolukkaa näyttää tulevan. Oli ihanaa istua saunan jälkeen omalla terassilla ja nauttia leudoista elokuun illoista sekä hiljaisuudesta.Työpöytäni ääreen palasin 6.8. Töissä elokuu oli vielä rauhallista, mutta syyskuun alussa toiminta pyörähtää kertaheitolla käyntiin. Syksylle on luvassa mielenkiintoisia työjuttuja ja tapahtumia sekä pää- että sivutyössäni. Syyskuun alussa alkaa myös omat ohjaukseni, joita odotan innolla. Lomani aikana ehdin myös kirjoittaa Lofoottien vaellusjutut ja julkaisen ne syksyn aikana. Olehan kuulolla!


En ole koskaan juossut maratonia Tampereella ja siitä olen aina silloin tällöin saanut kuullu. Päätin sitten ilmoittautua maratonille viimeisenä ennakkoilmoittautumispäivänä, neljä päivää ennen maratonia. Mitään ennakko valmisteluja en siis tehnyt ja tavoitteena oli lähteä testaamaan tämän hetkinen kunto eli miten olin palautunut viiden viikon takaisesta Nuts Ylläs Pallas juoksusta ja missä mennään Zagrebin maratonin suhteen, jonka juoksen 14.10. Juoksu sujui suht kivasti, vaikka meno oli kankeaa ja vaikeaa. Aikani oli perus maraton settiä eli vähän yli neljän tunnin. Maraton juostiin neljänä noin 10 kilometrin lenkkinä ja viimeiselle kierrokselle lähtiessä kuulin, että olen omassa sarjassani toisena. Maaliin tulin ajassa 4:06:46 ja olin N50 sarjassa toisena. Oli kiva käydä pokkaamassa pokaali urakan jälkeen. Ilta meni juoksusta palautuessa. Ensin pizzaa ja sitten poreisiin rentouttamaan lihaksia.

Olen jo muutaman vuoden kuulunut HCRD street teamiin ja saimme koottua viestijoukkueen RUN FEST tapahtumaan. Olin Merituulin, Katjun ja Lauran kanssa Helsinki City Running Dayn pisteellä markkinoimassa ensi vuoden juoksutapahtumaa ja osallistuimme myös viestiin. Juoksimme 4.2km viestiosuudet Meri- ja Kaivopuistossa. Hieman lauantain maraton painoi jaloissa, mutta sain juostua osuuteni tasaiseen tahtiin. Oma kello näytti aikaa 19:45:0 eli ihan kelpo spurtti. Kiva juoksutapahtuma ilman kilpailufiilistä, vaikka ainahan sitä, syttyy, kun saa numerolapun rintaan!Lomakuukauden aikana juoksukilometrejä tuli yhteensä vain 181,5, mutta muuta liikuntaa tuli sitäkin enemmän. Syyskuussa treenataankin sitten kunnolla kohti Zagrebin maratonia. Ajatuksissa on juosta myös puolikas tai kymppi syksyn aikana.

Mukavaa syyskuuta ja kepeitä askelia!


Juoksuterveisin

-pia-

Comments


bottom of page