top of page

HCR 2017


Terveiset HCR:lta!

Juoksin lauantaina 13.5. neljännen kerran Helsinki City Runin eli HCR:n ja samlla se oli seitsemäs puolikkaani. HCR:n olen juossut nyt neljä kertaa ja kaikki neljä juoksua ovat olleet eri reiteillä ja hyvin erilaisissa sääolosuhteissa. Tällä kertaa sain juosta aurinkoisessa kevät säässä. Tavoitteenani oli nauttia juoksemisesta ja metsästää ennätystä!Minulla oli vapaapäivä perjantaina, joten lähdin heti aamusta kohti Helsinkiä ja Kisahallin Expoa. Expo oli tänä vuonna laajempi kuin aikaisempina vuosina ja olinkin varannut aikaa expossa kiertelyyn. Ensiksi hoidin pakolliset kuviot eli hain numeroni ja paidan sekä otin ”numerokuvat". Kiva yllätys tuo nimi numerolapussa! Pakollisten kuvioiden jälkeen kiertelin kaikessa rauhassa  tutustuen Expon laajaan tarjontaan. New Blancen ja Carminin pisteillä tuli vietettyä eniten aikaa. Täällä kertaa en tehnyt mitään suurempia hankintoja, mutta jotain pientä tarttui matkaan mukaan. B-hallin hyvä tarjonta jäi mielestäni liian vähälle huomiolle. Harmi, sillä hyvät ohjelmat ja panelikeskustelut olisivat saaneet enemmän huomiota A-hallin puolella, jossa pyöri enemmän porukkaa. Illalla tein pienen shoppailu- ja kävelylenkin sekä kävin syömässä kanasalaatin. Ennen nukkumaanmenoa  laitoin vielä juoksuvarusteet kuntoon. Tsekkasin myös juoksu reitin ja tein alustavan juoksuaikataulun. LÄHTÖ

Yön nukuin hyvin ja runsaan aamupalan jälkeen lähdin aamukävelylle herättelemään kehoa. Lounasta en syö koskaan enennen juoksua, vaikka juoksu olisi vasta iltapäivällä. Syön muutaman tunnin välein jotain pientä hiilaripitoista välipalaa ja kupposen kahvia juon noin 3 tuntia ennen starttia. Tämä systeemi toimii hyvin minun kohdallani, joten turha siitä on poiketa. Sain jälleen kuulua HCR Street Teamiin ja pääsin Vip-pukkariin. Saavuin stadionin pukuhuoneeseen pari tuntia ennen starttia. Arvoin monen muun juoksijan kanssa, millä vaatetuksella lähteä matkaan. Osa lähti lyhyellä paidalla & lyhyillä housuilla. Osa taas luotti pitkähihaiseen ja -lahkeiseen varustukseen. Itse päädyin t-paitaan ja pitkiin juoksuhousuihin. Vaihdoin juoksukamat päälle, tankkasin banaania ja vettä sekä kävimme ottamassa muutamia kuvia muiden Street tiimiläisten kanssa. En päässyt Street Teamin kick off tilaisuuteen helmikuussa, joten oli kiva tavata pitkästä aikaa tiimiläisiä ja vaihtaa kuulumisia! Oli myös kiva törmätä somen kautta tuttuihin juoksijoihin ja vaihtaa heidän kanssa juoksukokemuksia. Vähitellen alkoi ilmassa olla pientä jännitystä ja perhosia liiteli vatsassa toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. 

Olin keltaisessa lähtöryhmässä ja lähtöni oli klo 15.20. Keltaisen ryhmän aikatavoite oli 1:48:00 ja lähdin hakemaan ryhmän myötä ennätykseni alitusta eli minun oli siis juostava alle1.48! Saavuin ”kokoontumispaikalle" noin 20 minuuttia ennen starttiani ja osallistuin yhteiseen alkulämppään, joka nostatti kivasti juoksutunnelmaa ja tsemppiä. Lähtöaalueella tapasin jälleen tuttuja ja oli kiva vaihtaa kuulumisia ennen starttia. Mäntymäentie lähtöpaikkana oli minusta parempi kuin Vauhtitie. Toivottavasti lähtö siirtyy pysyvästi Mäntymäentielle. Odottavan aika oli pitkä lähtöalueella ja sekunnit kuluivat todella hitaasti odottaen reitille pääsyä. Lopulta saimme lähtöluvan ja ei ku Carmin päälle ja rauhallisesti matkaan. Olin päättänyt aloittaa rauhallisesti ensimmäiset pari kilsaa ja sen jälkeen juosta tuntemuksen mukaan kiristäen loppua kohden, mutta eihän se ihan niin mennyt! Baanalle asti juoksu oli tosi takkuista, jalat olivat kuin puupökkelöt ja tuntui, ettei juoksu lähde kulkemaan ollenkaan. 

5 KM

Ensimmäinen kilsa oli ruuhkainen ja sain koko ajan etsiä omaa juoksureittiä, mutta baanan jälkeen alkoi helpottaa. Baanalta reitti suuntasi Ruoholahteen ja  seuraavat kaksi kilsaa menivät maisemia ihaillen todella nopeasti ja kehoa kuunnellen. Neljäs ja viides kilsa tulivat vähän liian nopeasti kelloni mukaan, joten epäilin kilsataulujen olevan väärässä paikassa. Juoksi  kulki kohtuullisesti ensimmäiset viisi kilsaa, vaikka jalat eivät toimineetkaan kunnolla. Jalat tuntuivat raskailta ja oikea takareisi tuntui kireältä ja haittasi jonkin verran kulkuani. Normaalisti olen ottanut juomapisteillä sekä urheilujuomaa että vettä, mutta tänään päätin ottaa vain kulauksen urheilujuomaa ja säästää siinä aikaa, joten niimpä otin ensimmäisellä juomapisteellä kulauksen urheilujuomaa ja jatkoin pika pikaa matkaa. Vitosen kylttin kohdalla olin tavoite ajassa ja olin juossut yllävän reippaasti takareiden kireydestä huolimatta. Friskis & Svettis kannustuspisteellä oli mahtava tsemppi ja kannustus ja sain uutta virtaa juoksuun. Ensimmäisen vitosen juoksin 26:16 ja se oli tänän hitain vitosista. Kilsavauhti oli 5:16.

10 KM

Reitti eteni kohti Lapinlahtea ja Hietaniemeä.Vähitellen aloin saada juoksurytmistäni kiinni ja juokseminen tuntui helpolta, jopa liian helpolta. Kilsat menivät kuin huomaamatta lämmöstä ja auringosta nauttien. Välillä oli jopa kuuma! Kymppiin saavuin edelleen tavoiteaikaan. Takareisi tuntui edelleen kireältä, mutta en antanut sen häiritä matkan tekoa. Hoin itselleni, että juoksemisesta 90 % on henkistä ja 10 % fyysistä! Hyvää pohdintaa puolimatkassa :) Kymppiin saavuin ajassa 50:27, kilsavauhdin ollessa 5:03.Kuvat: Marathon Foto


15 KM

Seurasaarentien rantamaisemasta ja Pikku-Huopalahden rantaosuudesta pidin ja hyvät kannustukset tuli Pre ry:n kannustuspisteellä. Viidentoista ja kuudentoista kilsan kohdalle sattui reitin ”pahin” mäki, jonka kipitin ylös hyvällä rytmillä. Juoksu tuntui edelleen hyvältä ja olin aikataulussa. Nyt alkoi kilsataulujen laskeminen eli enää 6 kilsaa maliin jne. Viimeisellä juomapistellä hörppäsin nopeasti urheilujuoman ja sain Ice Power suihkun oikeaan takareiteen ja pakaraan. Kylmäsuihkusta sain kummasti uutta puhtia juoksuun. Ihan kuin olisi lentoon lähtenyt :) Saavuin 15 kilsaan ajassa 1:16:31 ja kilsavauhti oli hieman tippunut edelliseltä vitoselta, ollen nyt noin 5:07. 

20 KM

Mikä ihana olo, kun saavuin aikataulussa 20 kilsaan ja enää kilsa maaliin. Kuten oli luvattu, niin Sportfeel kannustuspiste antoi viimeiset tsempit loppurutistukseen. Kahdenkympin aika oli 1:41:23 ja kilsavauhti oli noussut noin 5:05.

MAALI

Stadion näkyi ja yritin lisätä vielä viimeisen vaihteen päälle. Ohittelin juoksijoita ja etsin oman juoksulinjaa, jotta saisin perinteisen loppuspurtin aikaan. Vilkuilin kelloa ja laskin matkaa - jee , ennätys näytti olevan tulossa! Vihdoin maalissa ja carmin kiinni. Kello näytti 1:46:24 ja ennätys napsahti. Viimeinen kilsa otti koville, mutta juoksin sen noin 5:03. Juoksu tuntui koko matkan helpolta ja jopa kevyeltä, vaikka takareisi vähän oireilikin. Olin tyytyväinen juoksuuni ja ennätykseeni, joka parani noin kahdella minuutilla. Olin omassa sarjassani N45 30. 443 juoksijasta. Ei siis pöllömpi suoritus melkein viiskymppiseltä.
Maalialueella törmäsin muihin Street tiimiläisin ja myös Harri ja Sonja olivat juosseet ennätyksensä. Katju otti meistä yhteiskuvat someen ja sitten suuntasinkin saunaan ja suihkuun. Pukkarissa nautin saunan jälkeen Henkellin alkoholittoman skumpan, joka maistui ennätysjuoksun jälkeen todella hyvälle. Kiva yllätys! Pukkarissa tuli vaihdettua juoksukokemuksia muiden juoksijoiden kanssa ja oli kiva tutustua uusiin juoksutyyppeihin.


HCR oli jälleen kiva tapahtuma ja tapahtumasta jäi hyvä mieli. Kaunis sää, kiva  & kaunis reitti, kannustusta pitkin matkaa ja hyvät järjestelyt! Reitillä oli paljon kannustajia ja välillä sai myös henkilökohtaista kannusta, kun yleisö bongasi nimen numerolapusta. Uudistettu reitti oli kiva, vaikkakin pidin myös viime vuoden mäkisestä reitistä. Pidin ranta- ja metsäosuuksista, samoin lopun laskupainotteisuudesta. Minua ei haitannut juomapisteiden sijoittelu, mutta yksi juomapiste olisi ehkä saanut olla enemmän. Kannustuspisteet olivat kiva lisä juoksuun ja itselleni jäi parhaiten mieleen New Balancen, Ice Powerin ja Sportyfeel pisteet. Skumppa ja jäätelö maalissa olivat kiva yllätys, vaikka jätskiä en jaksanutkaan hakea enää pukkarista käsin.  Kiitos HCR-tiimille kivasta tapahtumasta! Ensi vuonna uudelleen. Miten sinun HCR sujui? -pia-

Comments


bottom of page