top of page

Helmikuun treenipäiväkirja - uusia tuulia ja uuden opettelua



Juoksua tuli 284,5 kilometriä ja juoksukelit vaihtelivat pakkasesta lämpöasteisiin, lumesta loskaan ja välillä tuli liukasteltua jäisillä teillä. Poluilla ei onneksi ollut liukasta kuin loppukuusta. Välillä kävin juoksemassa myös matolla säästääkseni jalkoja. Uutta juoksuohjelmaa on nyt takana kaksi kuukautta ja harjoitusrytmi on löytynyt. Treenikertoja tuli viikossa 4-5 ja kilometrejä kertyi 42-83 viikosta riippuen.


Harjoitusten pidentyessä olen joutunut kiinnittämään entistä enemmän huomiota kehonhuoltoon. Myös iällä taitaa olla vaikutusta asiaan. Liukkaat ja epätasaiset tiet ovat rasittaneet etenkin nilkkoja, joten jalkajumppa ja jalkapohjien hieronta ovat kuuluneet säännöllisesti ohjelmaan. Myös palautuminen on ollut viime aikoina aika hidasta, johtuen työn kuormittavuudesta ja ehkä myös uudesta harjoitusohjelmasta. Taitaa iällä olla tässäkin asiassa osuutta. Halusin nähdä, miten palaudun erityyppisistä harjoituksista ja millainen on tasapaino harjoittelun, työn ja levon välillä, joten tein itselleni kolmen vuorokauden Firstbeati-Hyvinvointianalyysin. Tästä tulossa oma postaus kunhan saan analysoitua tulokset.



Töissä oli paljon mielenkiintoisia tapahtumia. Vaikka välillä päivät olivat pitkiä ja ylitöitä tuli, niin pidän monipuolisesta työstäni. Helmikuu alkoi K50-messuilla, jossa olin elementissäni kertoessani jalkojen hyvinvoinnista ja ohjatessani jalkajumppaa. Tappara-TPS jääkiekkopelissä teimme valtimoterveyttä tunnetuksi kolmen potilasyhdistyksen voimin mittaamalla verensokereita ja vyötärönympärystä. Pääsin helmikuun aikana myös kouluttamaan MLL:n lastenhoitajia diabetes-asioissa. Helmikuun lopulla sain mielenkiintoisen yhteydenoton, kun minua pyydettiin ohjaamaan kahta juoksukouluryhmää. Mielenkiinnolla ja innolla tartuin uuteen haasteeseen ja tilaisuuteen.



Sunnuntaina 17.2 juostiin jälleen HCRD:n yhteislenkki Tampereella ja mukaan uskaltautui kahdeksan juoksijaa minun ja Sonjan lisäsksi. Tällä kertaa aurinkoinen sää suosi meitä juoksijoita ja juoksimme tunnin lenkin kahdessa eri vauhtiryhmässä. Lisää lenkkejä on luvassa 10.3. ja 7.4. HCRD:n yhteislenkit ovat tuoneet mukavaa vaihtelua yksin puurtamiseen ja on ollut kivaa saada juoksuseuraa pitkille lenkeille.


Miten sinun harjoittelusi sujui helmikuussa?


Aurinkoisia juoksukelejä!

-pia-

bottom of page