top of page

Huhtikuun treenipäiväkirja

Hups, menipä huhtikuu vauhdilla ja enää 2 viikkoa kauden päätavoitteeseen eli Helsinki City Dobleen. Kuntoni on pieni arvoitus, koska en ole vielä tänä keväänä testannut juoksuvauhtiani kisoissa. Yleensä olen juossut talvilomani yhteydessä helmi-maaliskuussa maratonin ja testannut kuntoani, mutta tänä keväänä ei ollut aikaa, eikä mahdollisuutta siihen.



Harjoittelu on sujunut entiseen malliin Mikon ohjeiden mukaan. Viikosta riippuen ohjelmassa on ollut puolen kilometrin vetoja minuutin palautuksilla, juoksu-kävelylenkkejä, progressiivisia lenkkejä ja ylämäkitreeniä sekä kehonhuoltoa. Kaksi kertaa olen huhtikuun aikana vetänyt ultraratatreenin. Ensimmäisellä kerralla juoksin 8 x 3 km kolmen minuutin kävelypalutuksella ja toisella viikolla 10 x 3 km. Vedot juoksin 6 minuuttia/ kilometri. Treeni oli kova, mutta hyvin pystyin tekemään, vaikka ensin vähän epäilin jaksamistani. Kilsoja kertyi huhtikuussa yhteensä 371 kilometriä. Aurinkoinen ja lämmin kevätsää suosi lenkkeilyä, vain koivun siitepöly hieman häiritsi menona.


Mukavaa vaihtelua omaan harjoitteluun ovat tuoneet juoksukoulujen ohjaus ja yhteislenkkien vetämiset. Huhtikuussa oli näillä näkymin kevään viimeinen HCRD-yhteislenkki ja juoksimme keväisessä säässä puolentoistatunnin juoksu-kävelylenkin. Mukavasti oli porukka löytänyt yhteislenkit ja mukana on ollut ihan kivasti juoksijoita. Huhtikuussa aloitin myös kahden juoksukoulun ohjaamisen. Kevään aikana minulla on ohjattavana kaksi ryhmää, joista toinen on aloittelijoiden ryhmä ja toinen jatkoryhmä. Ensimmäiset ohjaukset ovat takana ja innolla odotan seuraavia. On ollut mielenkiintoista suunnitella ja ideoida tuntien sisältöjä. Toukokuussa alkaa jälleen Hölkkä-liivitreenit Pyynikillä, joten myös näiden treenien ideointi on kuulunut ohjelmaan.



Talvilomani pidin vasta huhtikuussa ja se menikin mökillä piha- ja puutarhahommissa. Puutarhatöiden lomassa ehdin kuljeskella myös metsässä ja tehdä pari juoksulenkkiä peurojen seuratessa menoani. Lenkkien jälkeen oli kiva saunoa rantasaunassa, mutta talviturkkia en vielä uskaltanut heittää!


Aurinkoista kevättä ja kepeitä askelia kaikille!


Juoksuterveisin

-pia-

bottom of page