top of page

Huhtikuun treenit

Huhtikuu tuli ja meni todella nopeasti ja tässä yhteenvetoa huhtikuun treeneistä ja vähän muustakin. Huhtikuu alkoi pääsiäislomalla ja loman jälkeen olikin sitten töitä ja opiskelua yllin kyllin. Jouduin keventämään muutamaan otteeseen harjoittelua työn takia, mutta muuten harjoittelu sujui suunnitelmien mukaan. Barcelonan maratonin jälkeen lisäsin ohjelmaani reipasvauhtisia lenkkejä ja vetoharjoituksia. Näillä muutoksilla harjoittelu jatkui kohti HCM:a. Huhtikuussa testailin myös peruskestävyyslenkeillä Hölkkä-liiviä, jonka voitin arvonnassa ja sportyfeel -urheiluravinnetuotteita, jotka sain blogiyhteistyönä. Pääsiäisenä perheeseemme tuli myös uusi perheenjäsen, Gunnar-pupu.Viikolla 14 olin vielä osittain lomalla, joten sain juosta lenkkini joko aamulla tai päiväsaikaan.  Olen aina ollut aamuihminen ja tykkään treenata aamuisin ja aamupäivisin. Myös parhaat maratonini olen juossut aamulähdöillä. Omat ohjaustunnit olivat ohjelmassa lomasta huolimatta ja ohjasin myös muutaman ylimääräisen tunnin, kun oli aikaa ja tykkään ohjata tunteja istumatyöni vastapainoksi. Viikon pitkiksellä testailin energiageelejä maratonia varten. Lomalla oli aikaa myös osallistua kaikessa rauhassa venyttelytunneille ja tutustua uuteen perheenjäseneemme, joka on aika söpö. Kilsoja tuli yhteensä 86,5 km.


Su Juoksu 8 km (5.29/km) Ma Juoksu 9 km (5:45/km) TI Juoksu 9,5 km (4:55/km) + venyttely45 min Ke Juoksu 10 km (5:34/km) To Lepo + venyttely 45 min Pe 5 x 1 km vedot (4:23, 4:19, 4:13, 4:08 ja 4:00) La Juoksu 10 km (5:41/km) Su Juoksu 25 km (6:00/km)Viikolla 15 aloitin Firstbeat- hyvinvointianalyysikoulutuksen. Koulutus alkoi omalla hyvinvointimittauksella ja sen analysoimisella. Oli mielenkiintoista nähdä, millaista oli stressin ja palautumisen tasapaino sekä unen palauttavuus omalla kohdalla sekä miten teholtaan ja kestoltaan erilainen liikunta vaikuttaa palautumiseen määrään unen aikana. Vaikka tietää, miten ne vaikuttaa, mutta käppyröinä nähtynä asia avautuu ihan eri tavalla. Vielä muutama viikko, niin otan mittaukset mukaan palvelutarjontaani mukaan.

Harjoittelun suhteen oli palauttava viikko, joten ohjelmassa oli kehonhuoltoa ja kevyitä lenkkejä. Ohjelmassa oli myös hemmottelua kuumakivihieronnan merkeissä. Rentoutushetki teki todella hyvää sekä mielelle että keholle. Loppupäivä sujuikin sohvalla kirjaa lukiessa. Kilsoja tuli yhteensä 36 km.

Ma Lepo Ti Juoksu 8 km (4:38/km) + venyttely 45 min Ke Juoksu 8,5 km (5:43/km) To Juoksu 6 km (5:13/km) + venyttely 45 min Pe Juoksu 8,5 km (5:40/km) La Hieronta Su Lepo


#sportyfeel tuotteet saatu blogiyhteistyön kautta


Viikko 16 oli töissä kiireinen ja sekä torstai että perjantai menivät ständillä seisoessa. Ihmeen hyvin jaksoin kuitenkin juosta perjantaina työpäivän jälkeen 6 x kilometrin vedot. Lauantaina oli puutarhatöiden lomassa päästävä palauttavalle lenkille metsään ja sunnuntaina juoksin perinteisesti viikon pitkän lenkin. Kilsoja tuli yhteensä 61 km.

Ma Juoksu 9 km (5:41/km) Ti Venyttely 45 min Ke Juoksu 10 km (5:16/km) To Lepo Pe 6 x 1 km vedot (5:00, 4:50, 4:40, 4:30, 4:20 ja 4:10) La Juoksu 10 km (5:44/km) Su Juoksu 21 km (5:47/km)Viikkolla 17 jouduin pitämään kaksi peräkkäistä lepopäivää pitkien työpäivien takia. Työn takia ehdin vain yhdelle venyttelytunnille, mutta onneksi omilla ohjaustunneilla tuli liikkuvuutta ja venyttelyä. Osallistuin keskiviikkona ja torstaina UKK-instituutin koulutuksiin. Sain koulutuksista hyviä vinkkejä myös omaan juoksuharjoitteluuni liikkuvuuden ja lihaskuntoharjoittelun osalta, vaikka se ei ollutkaan kulutuksen päätarkoitus. Aina sitä oppii jotain uutta! Juoksen aina kolme viikkoa ennen maratonia Pyhäjärven ympäri. Kilsoja tulee reitistä riippuen 26-34 kilsaa. Nyt tuli 28,5 kilometriä ja keskivauhti oli 6:07/km. Juoksu oli helppoa että vaivatonta ja juoksin nopeimman Pyhäjärvenlenkkini huomaamatta. Juoksen pitkät lenkit aina kehoa kuunnellen, en sykymittaria seuraten. Testaan juoksun aikana kuntoani ja kisassa käytettävää urheilujuomaa. Nyt join #sportyfeel urheilujuomaa 5 kilometrin välein ja geelit otin noin 11 ja 21 kilometrin kohdilla. Sportyfeel on Helsinki City Running Dayn virallinen urheiluravinne kumppani. Kilsoja tuli yhteensä 70,5 km.

Ma Juoksu 10 km (5:47/km) Ti Juoksu 12 km (4:54/km) + venyttely 45 min Ke Lepo To Lepo Pe Juoksu 10 km (5:47/km) La Juoksu 10 km (5:34/km) Su Juoksu 28,5 km (6,07/km)


Testasin huhtikuun aikana Hölkkä-liiviä peruskestävyyslenkeillä sekä asfalttilla että metsäpoluilla. Liivin käyttö sopi hyvin tehostamaan pk-lenkejäni ja mitä vaihtelevampi maasto, sitä paremmin veri kiersi ja syke nousi. Mitä laajempi käsien liike oli ja mitä enemmän tehostin käsien liikettä juostessa, sitä paremmin veri lähti kiertämään niska-hartiaseudussa. Kokeilin liiviä myös 21 kilometrin lenkillä. Liivi pysyi hyvin paikallaan, eikä hiertymiä tullut. Lenkin jälkeen kädet olivat voimattomat ja väsyneet. Juoksuasento pysyi ryhdikkäänä koko matkan ajan. Itse olen tyytyväinen liiviin ja se sopii minulle. Se on tuonut kaivattua vaihtelua harjoitteluuni, ryhdikkyyttä ylävartalooni ja heikkoihin käsiini voimaa. Liivi on myös huomaamaton, sillä kukaan ei ole odotuksistani huolimatta kysellyt lenkeilläni liivistä.

Huhtikuu päättyi 8,5 kilometrin vappulenkkiin ennen perinteistä vapunviettoa. Kilsoja kertyi huhtikuun aikana 262,5 kilometriä ja harjoittelu sujui suunnitelmien mukaan kohti kauden päätavoitetta HCM:a. Enää vajaa kolme viikkoa H-hetkeen.

Miten sinun harjoittelusi on sujunut kohti  Helsingin juoksupäivää?

Vapputerveisin PiaCommentaires


bottom of page