top of page

Joulukuun treenipäiväkirja & HCRD-joulukalenteri

Innostuin viime vuoden tapaan osallistumaan HCRD-joulukalenteriin, joten joulukuu meni kalenterin myötä lihaskuntoon panostaen ja tietysti aikaa kului myös lenkkipoluilla. Treenasin edelleen ilman harjoitusohjelmaa ja liikuin fiiliksen mukaan. Hetken mielijohteesta päätin osallistua vielä pariin juoksukisaan ja katsoa, missä kunnossa olen.



Tämän vuoden viides maraton tuli vielä juostua, kun innostui joulukuun puolivälissä osallistumaan Tampereen Maratonklubin joulumaratonille. Juoksin maratonin ilman valmisteluja ja ilman sen suurempaa tavoitetta. Startti oli kello 8.00 ja matka juostiin neljänä kierroksen ja yhtenä lyhyenä lisälenkkinä Tahmelan, Pispalan, Hyhkyn, Epilän, Raholan ja Kaarilan alueella. Noin 18 kilometriin juoksin 5:30-5:55 kilometrivauhtia ja siitä eteenpäin vauhti pysytteli 6:00-7:00 kilometrivauhdissa. Maalissa kello näytti 4:25:09 eli juoksu oli ihan tämän vuoden perussettiä. Keskivauhti oli 6:17/ kilometri ja keskisyke oli 153 lyöntiä/ minuutti. Oli kiva juosta pitkästä aikaa aamusta ja porukassa jutellen. Juoksun jälkeen Varalan Urheiluopistolla odotti sauna ja jouluateria.



Lihaskuntoa tosiaan kehitin HCDR -joulukalenterin myötä. Kalenteri sisälsi viikolla yksittäisiä lihaskuntoliikkeitä ja sunnuntaisin oli vuorossa circuit viikon liikkeistä. Muutaman kerran tein myös oman salitreenin. Venyttely kuului viikottain ohjelmaan ja osallistuin myös pitkästä aikaa rentoutustunnille.


Kuva: Helsinki City Running Day

Osallistuin joulukuun lopulla ensimmäistä kertaa myös Tampereen Parkruniin. Minun on pitänyt jo monta kertaa osallistua parkruniin, mutta aina se on jäänyt milloin minkäkin syyn takia. Nyt päätin nimipäiväni kunniaksi osallistua tapahtumaan. Hieman edellispäivän 15 kilometriä tuntui jaloissa ja pikku pakkanen taas tuntui keuhkoissa, mutta muuten juoksu kulki suunnitelman mukaan. Tavoitteena oli juosta 5 kilometriä alle puoleen tuntiin ja siinä onnistuin. Maalissa kello näytti 25:24:0 ja keskivauhti oli noin 5:06/ kilometri eli ihan hyvää vauhtia kipitin tasaisella reitillä. Kiva ja rento tapahtuma, johon tulen varmasti osallistumaan uudelleen. Juoksun jälkeen kävimme nimipäiväni kunniaksi pizzalla.



Kilometrejä kertyi joulukuussa 220 kilometriä ja vuoden aikana tuli yhteensä komeat 2 850 kilometriä. Aika lähelle jäi tuo 3 000 kilometrin rajapyykki. Nytpä tiedän, mitä tavoitella ensi vuonna! Pari kuukautta on pidetty taukoa ohjelmoidusta harjoittelusta ja akut on ladattu kohti ensi vuotta. Harjoitusohjelma ja kisakalenteri tuli laadittua joulunpyhinä.


Hyvää ja liikunnallista vuotta 2020!


Juoksuterveisin

-pia-

bottom of page