top of page

Juoksukaverikirja

Updated: Jul 25, 2018

Sini haastoi vastaamaan Takomorunnerssin juoksukaverikirjan kysymyksiin. 

Haaste vastaanotettu ja tässä minun vastaukseni :)
Takomorunnersin juoksukaverikirja:


Kuka olet: Pia 

Missä päin vaikutat: Asustelen mieheni ja kahden tyttäreni kanssa Pirkkalassa hyvien lenkkimaastojen vieressä. 

Mitä teet työksesi: Olen koulutukseltani fysioterapeutti ja  personal trainer, mutta tällä hetkellä työskentelen diabeteksen parissa. 

Mitä harrastat: Juoksun lisäksi vietän aikaani kuntosalilla ja erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla. Kesäsin tulee kierrettyä ahkerasti myös golfkenttiä. Matkustaminen kuuluu myös leppariharrastuksiini.

Lempiruokasi: Pidä kala-ja kanaruuista ja matkoilla pyrin maistelemaan paikallisia ruokia. Leppariruokani taitaa kuitenkin olla pizza & lasi punaviiniä.Mitkä on lempilajisi: Se on yllätys yllätys juoksu, johon hurahdin uudelleen vuonna 2012.

Minkä merkkinen juoksukenkä olisit: Asics on ollut ehdoton ykkönen jo vuosia. Muitakin juoksukenkiä on tullut kokeiltua, mutta aina on palattu tuttuun ja turvalliseen. Nyt testauksessa New Blancen juoksukengät.

Kerro lempparikisasi jos sellaisia on: Ehdottomasti Tokion marathon. Elämäni helpoin juoksu. Askel rullasi, eikä matkan aikana ollut minkäänlaisia ongelmia. Myös yleisön kannustaminen oli aivan mahtavaa!

Mikä on paras juoksutuloksesi: Maratonilla 4.00.39. 

Mikä on mieleenpainunein liikuntahetkesi: Niitä on monia, mutta ehkä 20-vuotiaana hiihtämäni Finlandia-hiihto. Silloin oli vielä kunnon talvia ja hiihdettiin Hämeenlinnasta Lahteen 75 kilsaa. Oli mahtava fiilis laskea alas Lahden hiihtostadionille! Opiskeluaikoina toimin näkövammaisten opasjuoksijana, myös nämä juoksut ovat jääneet mieleen.Mitkä ovat vahvuutesi liikkujana: Olen sitkeä, sinnikäs ja sisukas. 

Mitä haaveita sinulla on juoksun suhteen: Haaveita on monia. Toivon, että alitan maratonilla neljän tunnin ja saisin juostua Wold Marathon Majors maratonit. Haaveena on juosta myös Havajin marathon, kun täytän 50 v. Haaveilen myös juoksevani joskus ultramatkoja.

Entä heikkoutesi: Ikääntyminen on tuonut omat haasteensa harjoitteluun, etenkin palautumiseen. Liikkuvuus ei ole myöskään ollut koskaan vahvimpia puoliani.

Jos saisit lisätunteja vuorokauteen: Käyttäisin tunnit opiskeluun, liikkuntaan ja rentoutumiseen.

Missä maassa haluaisit juosta: Olen saanut juosta monissa maissa ja hyvin erilaisissa maastoissa, mutta Islannin kauniit ja karut maisemat tekivät minuun vaikutuksen. Keksi itsellesi supersankarinimi seuraavaa juoksukisaa varten: Pia pippuri :)

Juoksuterveisin

Pia

Comments


bottom of page