top of page

Juoksuterveiset San Diegosta!

Lomaterveiset San Diegosta! Aurinkoinen ja lämmin Kalifornia otti meidät lomalaiset vastaan ja kulkumme suuntautui Los Angelesin lentokentältä vuokra-autolla kohti ensimmäistä etappia San Diegoa, jossa viettimme ensimmäiset viisi lomapäivää. Loma-ohjelmaan kuului lenkkeilyn ja rentoutumisen lisäksi nähtävyyksien katselua sekä nauttimista hyvästä ruuasta. Olin jo etukäteen ottanut selvää kaupungin kuntoilumahdollisuuksista ja hyviä lenkkilypaikkoja löytyi sekä keskustasta että vähän kauempaa. Hotellimme lähellä olevaa rannassa kulki kävelypromenaadi (Walking Promenade), jota pitkin sai ihan kivan lenkin aikaiseksi. Mission Bay Parkissa, jonne oli noin 10 minuutin ajomatka keskustasta, oli hyvät lenkkeilyreitit ja kierroksesta  lahden ympäri tuli noin 20 km lenkki. Myös Balboa Park tarjosi hyvät puitteet lenkkeilyyn. Itse lenkkeilin ja samalla ihastuin La Jollan luonnonpuistoon (La Jolla Natural Park), jonne oli noin 23 kilometrin matka (ajoaika n. 20-30 min) San Diegon keskustasta. Maasto puistossa oli välillä vehreää ja välillä taas kuivaa. Hiekkapolut vaihtelivat leveästä kapeaan ja välillä oli enemmän tai vähemmän kivikkoa. Muutama mäkikin sattui reitin varrelle. La Jollasta löytyi myös Secret Swings puisto, jonne on kätketty keinuja ja keinujen paikkoja vaihdetaan aika ajoin. Keinuja siis tosiaan jouti etsimään ja me löysimme vain yhden keinun, mutta siitä olikin upea ihastalle auringonlaskua. Puistossa kannattaa ehdottomasti poiketa, jos liikkuu San Diegossa. San Diegosta löytyy myös golfkenttiä golfinharrastajille.

Yritän matkoillani valita edullisia hotelleja, joissa olisi joko kuntosali tai uima-allas tai mielellään molemmat vaihtoehdot. Tällä kertaa hotellisamme (Westgate Hotel) oli kuntosalin ja altaiden lisäksi myös juoksurata, jota pitkin tulikin juostua ahkerasti päivittäin. Eipä ole ennen tullut juostua tämmöisessä kaupunkimaisemassa! Juoksun jälkeen oli mukava pulahtaa lämpimään altaaseen rentouttamaan väsyneitä lihaksia ennen päivällistä.Matkoillani pyrin tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin ja maistelemaan erilaisia ruokia. Vähän niin kuin maassa maan tavalla! San Diegon keskustasta löytyi paljon hyviä ja edullisia ruokapaikkoja. Meksikon rajaan läheisyys vaikutti varmastikin siihen, että meksikolaisia ravintoloita oli runsaasti tarjolla. Aamupala ei kuulunut hotellipakettiimme, joten kävimme syömässä tuhdit aamupalat Snooze an A.M. Eatery:ssa ja Richard Walker's Pancake House:ssa. Pannukakku tuoreilla marjoilla oli ehdoton suosikkini. Molempia paikkoja voin suositella, mutta jonottamiseen kannattaa varautua viikonloppuisin. Nautimme aamupalan toisinaan myös Starbucksissa.

Ruokapaikoista ehdottomat suosikkini olivat Chipotle Mexican Grill ja Tender Greens. Chipotlen burritoja olisin voinut syödä vaikka joka päivä eri täytteillä. Tender Greensin monipuolisesta ruokalistasta taas löytyy jvarmasti okaiselle jotakin syötävää. Testasimme burritoja myös paikallisten suosimassa meksikolaisessa Pokèz ravintolassa, joka oli mielenkiintoinen tuttavuus. Jouluaattona kävimme syömässä päivällisen Banihanassa (Sushi & Japanese Steakhouse), jossa "oma" kokkimme valmisti meille herkullisen kana-kasvisaterian riisin kera. Alkuruuaksi oli tarjolla keittoa ja salaattia. Jälkiruuaksi oli tarjolla jäätelöä ja teetä. Ruoka oli hyvää ja kokin vetämä show oli hauska.


Mielestäni paras tapa tutustua uusiin paikkoihin on joko juosten tai kävellen. Näin löytää paikkoja, mihin ei välttämättä autolla pääse tai eksy. San Diegon nähtävyyksiin tutustuessa ja shoppaillessa tuli askelmittariin ihan kivasti askelia, noin  20-26 000 askelta/ päivä.


Matkaterveisin -pia-

Comments


bottom of page