top of page

Kohti HCM:a

Olen perinteisesti juossut toukokuussa HCR:n ja elokuussa HCM:n, mutta nyt juoksujen uudistaminen toi hieman päänvaivaa juoksumatkan valinnassa. Lopulta matkan valinta oli helppo ja nyt odotan innolla uutta juoksutapahtumapäivää.

Kun viime syksynä asetin HCM:n kauden 2018 päätavoitteeksi, tuntui matka sinne kaukaiselta ja pitkältä. Välillä on meinannut usko treenaamiseen loppua syksyn pimeillä teillä ja talven vaihtelevissa keleissä, mutta sitkeästi ja sinnikkäästi olen edennyt kohti tavoitetta. Nyt ollaan kuitenkin jo maaliskuun puolivälissä ja voiton puolella. Aikaa maratonille ei ole enää kuin vajaa kymmenen viikkoa 😀


Harjoittelu kohti HCM:a on sujunut hyvin ja suunnitelman mukaan. Harjoitteluani helpottaa se, että  lapseni ovat jo isoja ja minulla on enemmän aikaa omille harrastuksilleni. Koska voin jonkin verran vaikuttaa työaikoihini, pystyn suht säännöllisesti osallistumaan esimerkiksi aamupäivän ohjatuille venyttelytunneille. Olen saanut myös treenata terveenä, vaikka ympärilläni on jyllännyt flunssa-aalto. Talven aikana olen lisännyt harjoitteluuni liikkuvuus- ja venyttelyharjoituksia sekä reipasvauhtisia lenkkejä että vetoharjoituksia. Vuosien karttuessa olen huomannut, että elimistö ei enää palaudu samalla tavalla kovista treeneistä kuin ennen ja myös lihashuoltoon on pitänyt kiinnittää enemmän huomiota kuin kolmikymppisenä. Hieronnasta tuli osa kehohuoltoa viime syksynä ja käyn hieronnassa noin 3 viikon välein. Olen yrittänyt kiinnittää huomiota myös monipuoliseen ruokavalioon ja riittävään nukkumiseen.

Syksyllä ajattelin, että en juoksisi puolikasta tai maratonia ennen Helsinkiä, mutta tammikuussa ajatukset muuttuivat ja ilmoittauduin hetken mielijohteesta Barcelonan maratonille. Asiaa edesauttoi myös se, että tyttäreni opiskelee Barcelonassa ja asuu lähellä kisa-aluetta. Barcelonan maratonilta hain motivaatiota harjoitteluun ja pientä irtiottoa arkiseen aherrukseen. Maratonilla testasin sekä kuntoani että tankkausta HCM:a varten. Edessä oli siis testijuoksu. Juoksu kulki maratonilla hyvin ja suunnitelman mukaan. Myös tankkaus toimi suunnitellusti. Onnistunut juoksu toi uutta intoa ja lisää puhtia harjoitteluun. Neljän tunnin alittaminen ja ennätys tekivät myös hyvää psyykkeelle. Tuo neljän tunnin alittaminen on ollut niin monta kertaa lähellä, mutta toisaalta niin kaukana! Nyt tiedän, että olen harjoitellut oikein ja suunnittelemani harjoitusohjelma on toimiva. Tästä on hyvä jatkaa kohti HCM:a 😀 Barcelonan maratonista on tulossa oma postaus ensi viikolla.Juoksen seitsemännen kerran HCM:n ja tavoitteenani on nauttia sekä juoksemisesta että juoksupäivän tunnelmasta. Lähden myös alkuperäisen suunnitelman mukaan hakemaan uutta ennätystä.

Oletko sinä tulossa juoksemaan Helsinki City Running Day:hin? Minkä matkan sinä olet valinnut? Miten harjoittelusi on sujunut?

Minun harjoitteluni ohjenuora on:

* Kuuntele kehoasi * Lepää ja nuku riittävästi * Syö monipuolisesti ja säännöllisesti * Harjoittele monipuolisesti * Juo vettä pitkin päivää

Tsemppiä harjoitteluun!

-pia-

コメント


bottom of page