top of page

Kohti Helsinki City Doublea


Kevättä kohti mennään kohisten ja enään kaksi kuukautta aikaa HCRD-juoksutapahtumaan. Olin ajatellut juoksevani tänä keväänä maratonin Helsingissä, mutta kuullessani uutuusjuoksu Helsinki City Double:sta, päätinkin haastaa itseni ja juosta sen. Nyt saan kaksi kärpästä yhdellä iskulla eli saan juosta sekä puolikkaan että maratonin samalla kertaa ja samalla saan uuden juoksukokemuksen.Miten harjoittelen kohti doublea?

Tulevalle kesälle on suunnitteilla kaksi ultramatkaa ja kuten jo aiemmin olen blogissani kertonut, pyysin juoksuohjelman Liukan Mikolta silmällä pitäen näitä tulevia juoksumatkojani. Uusi harjoitusohjelma on tuonut uutta intoa ja motivaatiota harjoitteluun, samoin uskoa pitkille juoksumatkoille. Harjoitusviikkoihini kuuluu intervalli- ja mäkitreenejä, progressiivinen lenkki, sekä nyt paljon esillä ollut juoksu-kävely-lenkki. Lisäksi ohjelmassa on lihaskuntoharjoittelua ja kehonhuoltoa. Harjoituksia tulee 4-5 kertaa viikossa ja lepopäiviä on 2-3. Kilometrejä kertyy 40-83 kilometriä viikosta riippuen.


HCRD:n yhteislenkit Tampereella

Kerran kuukaudessa ohjelmassa on ollut myös HCRD:n yhteislenkki Tampereella, joita olemme yhdessä Sonja Kolin kanssa vetäneet. Yhteislenkit ovat tuoneet mukavaa vaihtelua yksin puurtamiseen ja on ollut kivaa saada juoksuseuraa pitkille lenkeille.

"Yhteislenkkien tavoitteena on kohottaa kuntoa, nauttia ulkona liikkumisesta, jakaa juoksukokemuksia porukalla ja tutustua samalla uusiin liikunnallisiin ihmisiin sekä treenata yhdessä kohti 18.5. juoksutapahtumia. Yhteislenkille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä rekisteröitymistä Helsinki City Running Dayn tapahtumiin, vaan mukaan ovat tervetulleita ihan kaikki omasta kunnosta kiinnostuneet! "

Seuraava yhteislenkki Tampereella on 7.4. Lähtö lenkille tapahtuu klo 12.00 Kauppi Sport Centerin edestä. Juoksemme noin tunnin leppoisan lenkin. Tervetuloa treenaamaan!Muutama asia mietityttää

Viime vuonna juoksin sekä 57 kilometrin että 63 kilometrin matkat, mutta silti double hieman mietityttää. Ei niinkään matkan pituus, vaan tauko juoksujen välissä. Nyt tuntuu siltä, että olisi paljon helpompi juosta tuo 63 kilometriä yhtenä matkana kuin kahtena peräkkäisenä matkana.


Olen jakanut matkan ajatuksissani kolmeen puolikkaaseen ja tavoitteena on juosta kierrokset tasaista vauhtia. Kuullessani uudesta puolikkaan nopeasta reitistä, mietin, että innostunko kenties puolikkaalla juoksemaan lujempaa kuin pitäisi ja sitten väsähdän maratonilla. No se nähdään sitten 18.5.


Olen miettinyt, kuinka paljon todellisuudessa jää aikaa matkojen välille ja osaanko hyödyntää tuon tauon. Edellisillä pitkillä juoksumatkoilla olen tankannut tasaisin välein vettä, urheilujuomaa, geelejä, banaania ja sipsejä. Puolikkailla ja maratoneilla olen aina hyödyntänyt järjestäjien huoltopisteet, enkä ole omia eväitä kantanut mukanani, muutamaa geelipussia lukuunottamatta. Nyt olen ajatellut ottaa juomarepun mukaan ainakin maratonille, jotta voin tankata omaan tahtiin, enkä ole järjestäjien huoltopisteiden varassa. Voihan olla, että tämäkin ajatus muuttuu vielä juoksun lähentyessä.


Minulla on takana neljä puolikasta ja kuusi maratonia Helsingissä sekä paljon mukavia muistoja. Odotan innolla ja suurella mielenkiinnolla Helsinki City Doublea.

Näillä ajatuksilla kohti toukokuun doublea.


Osallistuminen Helsinki City Doublelle saatu.


Juoksuterveisin

-pia-コメント


bottom of page