top of page

Life-tuotteita testauksessa

Sain huhtikuussa Takomorunnersin kautta Life-tuotteita testaukseen ja olen nyt vajaan kuukauden testannut luonnon kosmetiikkaa ja proteiinipatukoita.

Life on hyvinvoinnin erikoisliike, joka tarjoaa luontaistuotteita ja luonnon kosmetiikkaa. Life-myymälöitä löytyy Suomesta noin 90 ja Pohjoismaissa Life-ketjun myymälöitä on lähes 450.

Lifella on samalla nimellä kulkeva oma tuotesarja, joka käsittää sekä kosmetiikkaa että ravinteita. Tuotteet on kehitetty Life-ketjun omien tuoteasiantuntijoiden toimesta ja kaikki luontaistuotteet ja luonnonkosmetiikka valmistetaan korkealaatuisista raaka-aineista. Tuotesarjan pyrkimyksenä on ylläpitää hyvinvointia ja terveyttä ehkäisemällä erilaisia vaivoja sairauksia.

Life-tuotesarjan innoittajana on Carl von Linné, joka eli 1700-luvulla Ruotsissa ja oli yksi maailman ensimmäisistä kansanterveysprofeetoista. Hän loi perustan nykyaikaiselle kasvien ja eläinten luokittelujärjestelmälle. Hän oli mm. lääkäri, geologi ja filosofi. Linnén mielestä terveemmän elämän yksinkertainen avain oli olla sairastumatta ja hänen neuvonsa kuului: "syö oikein ja liiku sopivasti, niin voit hyvin" Mielestäni tämä neuvo on edelleenkin erittäin toimiva :) Life-tuotesarja tarjoaa hyvää oloa Carl von Linnén hengessä.

Oleskelin vuonna 1996 jonkin aikaa Uppsalassa ja samalla tutustuin Carl von Linnén kirjoihin, ajatuksiin ja hänen kasvitieteelliseen puutarhaan. Life-tuotteiden kautta oli mielenkiintoista palata valokuvien ja kirjojen kautta jälleen Linnén oppeihin :)

Body & Soul

Liikun sekä työssäni ja vapaa-ajalla paljon, joten ihoni joutuu kovalle rasitukselle eli ei ole ihan sama, millaisia ihonhoitotuoteita käytän. Vaadin ihonhoitotuotteilta nopeaa imeytymistä, eikä tuote saa jättää ihoa tahmeaksi. Koska ihoni on kuiva, on tuotteen oltava myös kosteuttava. Tuote ei myöskään saa tuoksua voimakkaalle. Mielellään mietotuoksu tai tuoksuton. Testasin Body & Soul-tuotteista vartaloöljyä ja vartalovoidetta sekä huulivoidetta.

"Soften Up" sitruksen tuoksuista vartalovoidetta olen käyttänyt päivittäin. Voide imeytyy nopeasti ja jättää ihon pehmeäksi. Sitruksen tuoksu on mielestäni mieto, mutta raikas. Voide sisältää myös aloe veraa ja kookosöljyä. Tuotteesta tuli lempparini :)

"Ease Off" ihoöljyä olen käyttänyt pitkien lenkkien jälkeen enimmäkseen jalkojen hierontaan. Öljy levittäytyy hyvin ja on suhteellisen riittoisaa jättäen ihon pehmeäksi. Öljy sisältää laventelia ja kamomillaa, jotka rauhoittavat myös kehoa.


"Lip Balm" huulivoide sisältää kasviöljyä ja mehiläisvahaa. Levittyy helposti, eikä paakkuunnu huuliin. Voide kosteuttaa ja pehmentää. Sopii minun kuiville ja rohtuneille huulille hyvin. Lifen Multisport

Syön säännöllisin väliajoin ja monipuolisesti virallisten ravitsemussuositusten mukaan ja käytän vitamiineja ja hivenaineita kuuriluontoisesti. Vain kalsiumia ja D-vitamiinia käytän säännöllisesti. Yleensä vitamiinikuurit otan syksyllä ja talvella flunssaepidemian aikoihin. Minun piti kokeilla Multisport monivitamiineja, mutta se jäi tuoteselostuksen tutustuen, koska en  voinut käyttää niitä. Minulla on todettu pari vuotta sitten kilpirauhasen liiktoiminta ja vaikka olen ollut ilman lääkitystä jo vuoden verran, en uskaltanut kokeilla tuotetta. Tuoteselosteessa sanottiin: "Sisältää jodia, joten ei sovellu jodiallergikoille, kilpirauhasen liikatoiminnasta kärsiville tai thyroxin-lääkityksen kanssa käytettynä" 

"Life MultiSport on erityisesti paljon liikkuvalle tarkoitettu monivitamiini, jossa on erityisen suuret annokset kaikkia energia-aineenvaihduntaan osallistuvia B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B5, B6 ja B12) sekä C-vitamiinia, seleeniä ja sinkkiä, jotka paitsi suojaavat soluja hapetusstressiltä, myös edistävät immuunijärjestelmän pysymistä normaalina. Paljon liikkuva tarvitsee enemmän energiaa, jonka valmistamiseen elimistö tarvitsee mm. B-ryhmän vitamiineja; vesiliukoisten C- ja B-vitamiinien tarve myös lisääntyy kun nestekierto on runsasta. Myös muut, joilla B-ryhmän vitamiinien tarve on lisääntynyt, voivat hyötyä Life MultiSportista".

Jokainen monivitamiini sisältää 12 eri vitamiinia ja 8 kivennäisainetta, sekä kasviuutteita joiden luonnolliset tehoaineet mm. tukevat vitamiinien imeytymistä.

Kookosöljy

"Coconut Oil" tuotetta en ole vielä testannut, mutta tarkoitus on kokeilla öljyä sekä ulkoisesti että sisäisesti. En vielä tiedä, miten ja missä testaan tuotetta, mutta odotan mielenkiinnolla kokeilua. Alla tietoa kookosöljystä.

"Life Kookosöljy on erittäin korkealaatuinen ja puhdas kookosöljy, joka on täysin kylmäprosessoitu. Tuoreet kookospähkinät murskataan heti keräyksen jälkeen, ja kookoslihan annetaan valua 24 tunnin ajan. Näin aikaansaatu kookosöljy sisältää ainoastaan kookoksen korkealaatuisimmat rasvahapot. Voit käyttää Life Kookosöljyä ruoanlaitossa, leivonnassa, ihonhoidossa, tai vaikkapa nauttia sitä pienen määrän päivässä ihan sellaisenaan".

Ravintosisältö (100 g):

Energiaa 3700 kJ/900 kcal

Rasvaa 100 g

 - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 93 g

 - josta monityydyttymättömiä 1 g

 - josta kertatyydyttymättömiä 6 g

Hiilihydraatteja 0 g

Ravintokuitua 0 g

Proteiinia 0 g

Suolaa 0 g


Proteinba

Proteiinipatukoita käytän pääsääntöisesti salitreenien jälkeen ja joskus myös juoksulenkin jälkeen. Joskus käytän patukoita myös välipalana, varsinkin, jos tiedän ruokailun viivästyvän. Testasin suklaan ja sitruuna-juustokakun maikuisia proteiinipatukoita sekä juoksulenkin että salitreenin jälkeen. Suklaan ystävänä pidin suklaanmakuisesta patukasta, mutta sitruuna-juustokakupatukka ei ollut minuun makuun. Molemmissa koostumus hyvä. Patukat sisältävät proteiinia ja vähän hiilihydraayyeja, eikä niissä ole käytetty keinotekoisia makeutusaineita. Suosittelen :)Yhteistyössä Life luontais- ja hyvinvointituotteiden kanssa.

Comments


bottom of page