top of page

Lokakuun treenit

Lokakuu meni yhdessä hujauksessa. Johtuikohan siitä, että töissä oli niin paljon ohjelmaa ja tapahtumia? Viikkoihin mahtui kehonkoostumusmittauksia, kokouksia, diabetesinfoja, opiskelua, luentojen järjestämistä ja juttujen kirjoittamista yhdistyksen jäsenlehteen. Oli myös mielenkiintoista olla järjestämässä yleisöluentoa unen vaikutuksesta terveyteemme. Aihe, josta on puhuttu liian vähän, mutta onneksi tilanne on nyt muuttunut ja muuttumassa. Toinen aihe, josta puhutaan liian vähän on suun terveys. Myös hieman juhlaa mahtui työn lomaan, kun sain osallistua paikallisen Luustoyhdistyksen 20-vuotisjuhlaan. Olipa kiva ja erilainen juhla, sillä juhlan lomassa pääsi tutustumaan Lavikseen ja tanssimaan poloneesia eli liikkumaan!Minulla oli myös useampia liikuntaohjauksia, joten illat menivät joko ohjatessa muita tai tehden omia treenejä. Tämä on sitä työtä mistä nautin ja mitä teen mielelläni, mutta toistaiseksi se ei elätä, vaan leipä on saatava muusta työstä.

Maailman selkäpäivää vietettiin 16.10 ja olin esittelemässä Hölkkä-liiviä Selkäyhdistyksen tilaisuudessa Ratinan kauppakeskuksessa. Hölkkä-liivi tukee selän luonnollista asentoa ja ryhtiä. Liiviä käyttäessä niska- ja hartiaseudun lihakset sekä keskivartalon syvät lihakset aktivoituvat ja kireydet ylävartalossa vähenevät. Sekä aineenvaihdunta että veri lähtevät kiertämään. Samalla myös hengityslihaksisto pääsee toimimaan vapaammin. Oletko jo tutustunut tai kokeillut Hölkkä-liiviä?Harjoittelu oli lokakuussa aika kevyttä, sillä kaksi ensimmäistä viikkoa meni treenatessa kohti Zagrebin maratonia ja seuraavat viikot taas palautellessa maratonilta. Lokakuun ensimmäisellä viikolla kilsoja tuli 43,5 kilometriä ja ohjelmassa oli kolme kevyttä peruslenkkiä 5-15 kilometrin väliltä ja yksi kovempi treeni, jonka tein vetoharjoituksena. Juoksin seitsemän kertaa kilometrin vedot kolmen minuutin palautuksella. Maratonviikolla juoksin vain kaksi puolentunnin lenkkiä, joista toinen oli kevyt ja toinen reipas lenkki. Maratonin jälkeisillä viikoilla juoksin tuntemuksen mukaan ja lepäilin joka toinen päivä. Myös kehonhuoltoa oli ohjelmassa kaikkina viikkoina eli olin tuttu näky venyttelytunneilla. Lokakuussa tuli yhteensä 205 kilometriä.Ihastuin viime vuoden maratonmatkallani

Zagrebiin ja niimpä juoksin myös tänä vuonna maratonin siellä. Oli mukavaa ottaa pieni irtiotto arjesta ja käydä juoksemassa maraton! Matkakertomuksen voit lukea täältä.Maratonin jälkeisillä viikoilla oli aikaa tutkia ja vertailla erilaisia harjoitusohjelmia ja juoksukouluja sekä suunnitella jo hieman ensi vuoden juoksuja. Laitoin arvat vetämään sekä Berliinin että Chicagon maratoneille, sillä yhtenä tavoitteena on juosta tulevina vuosina World Marathon Majors sarja. Chicagon maratonilta tulikin iloinen yllätys näin kuukauden lopuksi eli mukana ollaan maratonilla. Berliinin arvontaa saan vielä jännittää.

Haluan myös haastaa itseäni ja kokeilla uusia juttuja, joten juoksen Karhun kierroksen sijaan toukokuussa HCRD:ssa Helsinki City Doublen eli HCR:n + HCM:n yhteensä 63,3 kilometriä. Tarkemmat suunnitelmat teen kisojen ja harjoitusohjelman suhteen kuitenkin vasta joulukuussa, kun tämän vuoden juoksut on juostu ja työkuviot ovat selvillä. Vielä olisi edessä yksi maraton tänä vuonna ja sitten vuosi on pulkassa.


Näissä ajatuksissa kohti marraskuuta.

-pia-
Comments


bottom of page