top of page

Maaliskuun treenit - tuulessa ja tuiverruksessa kohti tavoitetta

Harjoituskirjassa oli aika monta tuuli merkintää, joten maaliskuussa huhkittiin enimmäkseen tuulessa ja tuiverruksessa. Sinnikkäästi ja sitkeästi mentiin niin vastatuuleen kuin myötätuuleen, mutta onneksi oli myös aurinkoisia päiviä. On ollut hienoa huomata, miten talven aikana tehty työ alkaa näkyä. Kunto on kasvanut ja vauhti alkanut löytymään. Myös motivaatio on säilynyt hyvänä koko ajan, vaikka välillä olen kyllä miettinyt, että milloinkohan tulee eteen motivaatio-ongelmia. Myös ruoka ja uni ovat maittaneet. Tästä on hyvä jatkaa kohti tavoitteita, vaikka pieniä mutkia matkaan tulikin tapahtumien siirtojen kautta.Peruskuntoa hiihtämällä

Maaliskuussa tuli hiihdettyä paljon ja mikä oli hiihtäessä, kun kotiovelta lähtee hyvä

latuverkosto ja hyvin hoidetut ladut. Kiitos latujen kunnossapitäjille. Peruskuntoa hain hiihtämällä rauhallisia ja pitkiä 42-50 kilometrin lenkkejä, mutta mukaan mahtui myös muutama lyhyempi ja reippaampi hiihtolenkki. Hiihtokilometrejä kertyi komeat 254 kilometriä. Hiihtopäivien jälkeen juokseminen oli yllättävän helppoa ja kevyttä. Hiihdon ohella tuli myös juostua muutamia pk-lenkkejä.


Vauhtia juoksemalla

Vauhtikestävyyslenkit tein juosten. Ohjelmassa oli 12-15 kilometrin reippaita ja kiihtyviä lenkkejä sekä vauhtileikittelyä minuuteissa että erimittaisia vetotreenejä. Edelleen koviin treeneihin lähteminen ja mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen on haasteellista, mutta maaliskuun aikana on ollut upeaa huomata, miten pystyn pitämään vauhtia yllä ja toisaalta myös lisäämään sitä. Hienoa, että harjoitus tuottaa tulosta. llman valmentajaa jäisi kyllä osa noista kovemmista treeneistä tekemättä, vaikka teenkin tätä hommaa itselleni ja juokseminen on minulle mukava harrastus sekä pään nollausta. Innolla odotan, että pääsen testaamaan kunnolla kuntoani ja vauhtiani. Juoksua tuli yhteensä 240 kilometriä.Lihaskuntoa ja liikkuvuutta

Lihaskuntoharjoittelua oli 1-2 kertaa viikossa treeniviikosta riippuen. Pääpaino treeneissä on ollut keskivartalossa ja jaloissa. Jos viikko-ohjelmassa oli kaksi salitreeniä, niin toisen tein joko salilla tai kotona ja toisen ohjatulla Body-tunnilla. Näin sain kivasti vaihtelua harjoitteluun. Ennen lihaskuntotreeniä tein lämmittelyn juoksumatolla tai juoksin ulkona 8-10 kilometrin lenkin. Lämmittely sisälsi myös liikkuvuus- ja koordinaatioharjoituksia.


Monipuolista kehonhuoltoa

Kehonhuolto on paljon muutakin kuin vain lihashuolto. Se on monipuolista ravintoa ja riittävästi lepoa sekä unta. Kevään aikana olen huomannut, että syön huomattavasti enemmän kuin syksyllä ja myös yöunet ovat pidentyneet. Viikolla tulee nukuttua 7-8 tuntia ja viikonloppuisin jopa 9-10 tuntia. Toisina viikkoina venyttelyä tuli enemmän kuin toisina, mutta enemmän olisi kyllä pitänyt venytellä ja rullailla. Myös hierojalla tuli käytä huollattamassa jalat vetreiksi.Kohti tavoitetta

Maaliskuun lopulla tuli harmillinen, mutta toisaalta odotettu tieto HCRD:n siirtymisestä syksyyn. Päätös oli mielestäni hyvä ja vastuullinen ja hienoa, että tieto siirrosta tuli ajoissa. Tärkeintä on kuitenkin mennä terveys ja turvallisuus edellä.

Kyllähän siirto minua harmittaa, sillä olen saanut treenata koko talven terveenä ja treenit ovat kulkeneet tosi hyvin. Hetken harmituksen jälkeen asian suhteen löytyi kuitenkin positiivisia asioita. Talvella tehtyä peruskuntoa pääsee testaamaan muutamissa virtuaalijuoksuissa, kuten Wings for Life World Run- hyväntekeväisyysjuoksussa ja Virtual HCRD:ssa. Nyt on myös enemmän aikaa treenata ja hioa huippukuntoa lokakuulle. Nyt vain positiivisella mielellä ja terveys edellä kohti Nuts Ylläs Pallasta ja HCRD-juoksupäivää.


Tule juoksemaan niiden puolesta, jotka eivät pysty juoksemaan!

Osallistun HCRD Ambassodorin roolissa Wings for Life World Run hyväntekeväisyysjuoksuun. Tule mukaan ja juokse Run For Fun - Pia tiimissäni.

Juoksu tapahtuu virtuaalisesti sunnuntaina 9.5.2021 klo 14.00, jolloin juoksijat ympäri maailman lähtevät liikkeelle samanaikaisesti. Juokseminen maksaa sinulle 20 euroa ja tuo hyvän olon ja mielen. Rekisteröitymismaksusi menee lyhentymättömänä selkäydinvammojen tutkimukseen ja hoitoon. Virtuaalinen Catcher car kirittää suoritustasi ja suoritus loppuu, kun auto saa sinut kiinni. Kuinka pitkälle sinä pääset ennen kuin Catcher car saa sinut kiinni?

Lataa puhelimeen Wings for Life World Run -sovellus ja rekisteröidy tapahtumaan luomalla oma tili osoitteessa wingsforlifeworldrun.com/en/login

Kirjaudu luomillasi tunnuksilla puhelimen sovellukseen ja etsi Run For Fun - Pia tiimini ja liity mukaan!


Juoksuterveisin

-pia-

Comments


bottom of page