top of page

Miksi salijäsenyys? Mitä kannattaa ottaa huomioon?

* kuukauden treenit saatu @fressiolo @fressitampere


Olen ollut Fressin kanta-asiakas vuodesta 2012, jolloin aloitin uudellen juoksemisen ja kuntoilemisen eli aika pitkä aika yhteistä taivalta on takana. Ennen jäsenyyden hakkimista on hyvä tutustua oman alueen salitarjontaan ja miettiä, mitä salijäsenyys tarjoaa minulle. Myös sopimuksen ehtoihin kannattaa tutustua huolella, ettei tule yllätyksiä ja tietysti sali kannattaa käydä testaamassa.


Itse tutustuin Tampereen alueen salitarjontaan ennen jäsenyyden hankkimista ja tutustuin salin toimintaan muutaman kerran ennen jäsenyyttä. Mietin myös pitkään, kannattaako jäsenyys ja mitä jäsenyys tarjoaa minulle? Mietin saanko jäsenyydellä juuri niitä hyötyjä, joita tarvitsen. Entä tuleeko minun käytyä salilla ja saanko vastinetta rahoilleni vai menevätkö rahat hukkaan?

Minulle jäsenyyden hankkiminen oli ensisijaisesti motivointi keino lihaskunnon parantamiseen ja liikunnan monipuolistamiseen. Minulla on kotona jos jonkinlaista liikuntavälinettä ja osaamistakin löytyy, mutta minun ei vain tule kotona treenattua kunnolla. Teen kyllä kotonakin säännöllisesti lihaskuntotreeniä, mutta kotoa puuttuu tehokkuus ja "tekemisen" ilmapiiri, joka salilta löytyy. Salilla ja ryhmäliikuntatunneilta tulee sosiaalisuutta yksin treenaamisen rinnalle ja muista treenaajista saa kivasti motivaatiota. En ole oikein koskaan viihtynyt ryhmäliikuntatunneilla, enkä salilla, joten ilman jäsenyyttä olisi aika moni ryhmäliikuntatunti ja salitreeni jäänyt väliin. Jäsenyys on vuosien varrella motivoinut liikkumaan ja tuonut kaivattua monipuolisuutta juoksuharjoittelun oheen. Koen, että jäsenyys on ollut ja on edelleen hyvä sijoitus itseen ja omaan terveyteen.Salin sijainti

Salin sijainti kannattaa ajatella siltä kantilta, että kynnys lähteä treenaamaan pysyy tarpeeksi matalalla. Liian pitkä matka ei välttämättä houkuttele lähtemään treenaamaan, paitsi, jos sali on erittäin hyvä ja monipuolinen.

Minulle salin sijainnilla on iso merkitys. Salille pitää päästä helposti, sillä en omista autoa. Salin on oltava työmatkan varrella tai lähellä kotia, sillä en halua uhrata aikaani turhiin siirtymisiin. Pääasiassa olen käynyt Tampereen Fressissä. Se on ollut ja on edelleen tuttu ja turvallinen paikka, jonne on helppo ja mukava poiketa ennen tai jälkeen työpäivän. Pääsen bussilla salille noin 20 minuutissa ja melkein samassa ajassa myös juosten. Usein olen poikennut lounasaikaan kehonhuoltotunnille salin helpon sijainnin ansiosta. Myös työ- ja lomamatkoilla on voinut poiketa tarvittaessa Fressin saleille eri puolilla Suomea.


Aukioloajat

Melkein kaikki salit ovat auki aamusta yöhön, mutta kannattaa selvittää palveleeko ryhmäliikuntatuntien aikataulut ja salin muut palvelut omia tarpeita ja toiveita. Työni puolesta en voi ottaa säännöllistä harrastusta, joten salin aukioloajoilla on minulle merkitystä. Minun pitää päästä treenaamaan silloin, kun se sopii omaan aikatauluuni. Treenaan usein aamulla ennen töihin menoa tai sitten työpäivän jälkeen. Treenaan myös viikonloppuisin, jolloin salilla on rauhallista. Ruuhka-aikoja yritän välttää. Ryhmäliikuntatuntien osalta en ole tällä hetkellä ihan tyytyväinen, sillä ne tunnit, joilla haluaisin käydä, asettavat aikataulullisesti minulle haasteita. Toiveena on, että kehonhuoltotunti palaisi myös iltaan. Nyt molemmat kehonhuoltotunnit ovat aamupäivällä. Fressin aukiolo klo 5-23 palvelee minua hyvin.Palvelut

Salien palveluissa ja varustetasoissa on eroja, joten kannattaa selvittää, mikä palvelee parhaiten omaa sen hetkistä tilannetta. Tarvitsetko ryhmäliikuntaa, lapsiparkkia vai vain hyvän ja monipuolisen salin?

Vuosien varrella olen käyttänyt ahkerasti ja monipuolisesti Fressi palveluita. Vaikka osasin tehdä itselleni saliohjelman ja tiesin, mitä tehdä, aloitin kuntoilun personal trainerin valvovan silmän alla. Alkuun tavoitteena oli lihaskunnon parantaminen ja säännöllinen salilla käynti. Muutaman vuoden päästä treenasin jälleen Fressi trainerin opastuksella ja tavoitteeksi tuli juoksua tukevien lihaskuntoharjoitusten tekeminen. Tällä hetkellä treenaan muutaman kerran fysioterapeutin valvonnassa parantaakseni keskivartalon voimaa, lantion alueen hallintaa ja rintarangan liikkuvuutta. Tavoitteena on parantaa liikkuvuutta ja juoksuasentoani.

Olen osallistunut erilaisille ryhmäliikuntatunneille, etenkin kehonhuoltotunneille, mutta myös muille tunneille. Olen kokeillut joogaa ja pilatesta, joita ei muuten olisi ehkä tullut kokeiltua. Tänä vuonna tavoitteena on kokeilla uusia ryhmäliikuntatunteja. Juoksumattoa olen myös hyödyntänyt etenkin talvisin treenatessani maratoneille ja juoksumatto onkin ollut välillä todella kovalla käytöllä. Treenien jälkeen olen huoltanut lihaksiani myös hierontatuolissa tai käynyt hieronnassa. Monipuolisesti ja koko rahan edestä olen siis hyödyntänyt jäsenyyttäni.Myös salin viihtyvyydellä ja toimivuudella sekä monipuolisuudella on merkitystä minulle. Ennen jäsenyyden hankkimista tutustuin Tampereella eri saleihin, mutta joku veti Fressillä vuonna 2012 puoleensa. Sali on vuosien varrella monipuolistunut ja kehittynyt. Henkilökunta on ammattitaitoista ja ystävällistä. Asiakaspalvelu toimii, samoin esimerkiksi juoksumattojen huolto. Palautteeseen olen saanut aina vastauksen ja toiveisiin on vastattu, jos se on ollut mahdollista. Vuosien varrella salilta on löytynyt uusia ystäviä ja, jos en ole muutamaan kertaan käynyt esimerkiksi kehonhuoltotunnilla, kysytään, missä olen ollut.Olen harjoitellut salilla ja osallistunut kehonhuoltotunneille koronaepidemian aikana. Fressi on epidemian aikana ohjeistanut hyvin suosituksista ja rajoituksista. Mielestäni myös salilla kävijät ovat hyvin putsanneet välineet käytön jälkeen ja huolehtineet turvaväleistä. Itse koen, että salilla on ollut turvallista treenata. Ryhmäliikunnan osallistujamäärien rajoitus toi pientä haastetta, kun olen yrittänyt saada paikkaa kehonhuoltotunneille. Välillä onnistun ja välillä en, mutta onneksi on Fressi-tv:n venyttelyt. Ryhmäliikuntatuntien jonotus-systeemi on uusi hieno lisä palveluihin. Nyt ei tarvitse enää seurata peruutuksia.


Ilman motivaatioita ja oikeaa asennetta sekä treenaamista ei tuloksia tule!

Mukavia treenejä!


-pia-
Commentaires


bottom of page