top of page

Palauttelua maratonilta

Updated: Jul 25, 2018

Kaksi viikkoa on vierähtänyt HCR:sta ja tuntuu, että takki on tyhjä ja jotenkin muutenkin on ihan tyhjäolo. Ajatuksissa oli juosta vielä syksyllä puolikas Tampereella ja/tai maraton Keski-Euroopassa, mutta nyt tuntuu, ettei mikään kiinnosta, ei vaan saa tsemppiä päälle.

En tiedä onko jo kisaväsymystä, vai mistä tyhjä olo johtuu? Johtuuko se loman päättymisestä? Tai sateisesta kesästä? Vai siitä, että en päässyt maratonilla alle neljän tunnin? Olen mielestäni palautunut hyvin maratonilta ja harjoittelu on tuntunut ihan hyvältä. Aloitin kisaamisen keväällä Karhu-viestissä ja sen jälkeen olen juossut yhden puolikkaan, kaksi maratonia ja yhden 5 kilsan kisan. Huhtikuusta alkaen on ollut joka kuukausi jokin kisa.  Keväällä asetin tavoitteeksi 1.50 alituksen puolikkaalla ja neljän tunnin alituksen maratonilla. Juoksin molemmilla matkoilla ennätykseni, mutta tuo neljän tunnin alitus ei onnistunut. Se jäi vähästä kiinni ja taitaa edelleen vaivata alitajunnassa. Myös Karhu-viestissä paransin edellisvuoden osuusaikaani ja Pirkkalan hölkässäkin  paransin parin vuoden takaista aikaani. En voi kuin olla tyytyväinen kauteeni. Kuntoni on vielä hyvä, joten, jos saisin tsempin päälle, voisin vielä lähteä tuota neljän tunnin alitusta metsästämään. Katsotaan, mihin syksyn aikana päädyn? Syksyä on vielä jäljellä...
Kuten jo totesin, olen palautunut hyvin maratonista ja kevennetty harjoittelu on maistunut, samoin uni ja ravinto :)  Olin vielä lomalla ekan viikon maratonin jälkeen, joten sain rauhassa levätä ja rentoutua marartonin jälkeen. Tämä oli ihan luksusta, kun yleensä työmaa on kutsunut heti maratonin jälkeen! Jo maanantaina juoksujalkaa vipatti, mutta päätin vielä lepäillä, mitä nyt kuitenkin ajoin nurmikon. Siitä tulikin ihan hyvä puolentunnin saunalenkki. Pidin sekä sunnuntaina että maanataina lepopäivät. Tiistaina juoksin puolentunnin hölkkälenkin ja kävin 45 minuutin venyttelyssä. Juokseminen tuntui ihan hyvältä. Vähän nilkat olivat hellänä, mutta muuten jalat toimivat hyvin. Ihan kuin ei olisi maratonia juossutkaan! Venyttely tuntui makealta, samoin lyhyt rentoutushetki venyttelyn päätteeksi. Reiden takaosat & pakarat olivat kireät juoksun jäljiltä, joten ne kiittivät pitkistä venytyksistä. Keskiviikkona menin kuntopiiriin ja vedin sen ihan mielettömällä energialla läpi. Kyllä vanhasta rouvasta löytyi virtaa ja energiaa :) Wau, mikä fiilis tunnin jälkeen! Torstaina kävin taas hölkkäilemässä puolisen tuntia ennen venyttelyä. Juoksu tuntui edelleen hyvältä, samoin venyttely. Viikonloppu kului piha- ja puutarhahommissa sekä palauttelin golfin parissa. Sain jopa tasoitustani laskettua :) 


Kuten jo aiemmin olen kirjoittanut, golf sopii minulle hyvin palauttavana harjoitteluna. Pehmeä alusta, sopivan epätasainen maasto ja verkkainen vauhti tekevät hyvää rasittuneelle kropalle. Myös mieli rentoutuu luonnon keskellä ja hyvässä seurassa! Olen käynyt 1-3 kertaa viikossa golfaamassa ja palauttelemassa jalkojani. Yleensä olen käynyt kierroksella reippaan ja pitkän lenkin jälkeen. Suosittelen!Toinen palautusviikko menikin töihin paluun merkeissä, harjoittelun sujuessa suunnitelmien mukaan. Maanataina menin työpäivän jälkeen kiertämään 9-reikää. Aikaa meni 2,35 ja kilsoja tuli 6,5. Ihan kiva saunalenkki kauniissa ja lämpimässä elokuun illassa. Tiistaina juoksin 5 kilsan aamulenkin ja kävin venyttelyssä ennen töihin menoa. Keskiviikkona oli vuorossa taas kuntopiiri. Lämmittelin juoksumatolla 20 minsaa ennen ja jälkeen treenin. Ihan hyvä treeni ja jaksoin vetää taas kuntopiirin läpi ihan täpöillä. Hyvä minä! Torstaina juoksin vaihteeksi juoksumatolla ennen venyttelyä. Juoksin noin 5 kilsaa 5,02 kilometri vauhdilla. Edellispäivän  kuntopiiri tuntui vähän jaloissa, mutta muten juoksu sujui hyvin. Koska oli niin kaunis ja lämmin ilta, päätin mennä vielä golfkierrokselle. Tällä kertaa aikaa kului 2 tuntia 32 minuuttia ja kilsoja tuli noin 6,5. Tänään olikin sitten lepopäivä. Viikonloppuna olisi tarkoitus juosta ensimmäinen pidempi lenkki maratonin jälkeen ja katsoa, missä mennään ja mikä on kunto. Ensi viikolla pitäisi sitten alkaa taas treenaamaan, mikäli yritän vielä ennätystä puolikkaalla tai maratonilla. Luvassa siis reippampaa juoksua, lihaskuntoa ja liikkuvuutta.

Mukavaa ja liikunnallista viikonloppua!

Comments


bottom of page