top of page

Tindstinden

Lofoottien viimeisenä retkipäivänä meillä oli kaksi vaihtoehtoa joko Reinebringen tai Tindstinden. Olimme kuulleet, että Reinebringenin reitti on vaikeakulkuinen ja kivikkoinen, joten päädyimme tällä kertaa Tindstinden valloitukseen.


Aamupalan jälkeen pakkasimme tavarat ja suuntasimme kulkumme E10 tietä pitkin kohti Moskenesia. Reitti lähti samasta kohtaa kuin edellispäivän Munkebun vaellus, joten ensimmäiset kilometrit olivat tuttua polkua. Ensin hiekkatietä ja kalliota pitkin vesiputokselle, jonka jälkeen polku vei ylös ja mäen päällä reitti kääntyi vasemmalle kohti järveä ja vuoria. Kuljimme kalliota ja polkuja pitkin reilun tunnin ja sitten käännyimme takaisin autolle ja kiersimme vielä Sørvågvatnet-järven ympäri.


Reitti oli hyvin merkitty ja helppokulkuinen. Muutama hankalempi kohta mahtui matkan varrelle.  Reitin pystyi hyvin juoksemaan ja muutama juoksija tulikin meitä vastaan. 

Teimme noin 7 kilometrin lenkin, johon meni aikaa kaksi ja puoli tuntia. Maisemat olivat jälleen taattua Lofoottia ja aurinkoinen sekä lämmin sää suosi jälleen vaellustamme. Ihan huipulle emme ehtineet, sillä meidän oli ehdittävä laivaan, joka lähti klo 14.45 Moskanesista kohti Bodota. Saimme aikaan kuitenkin ihan kivan aamulenkin. Laivan kannella nautimme lounaaksi kalahampurilaiset ja kolmentunnin laivamatkalla ehti ottaa myös pienet kauneusunet. Illalla teimme vielä kävelylenkin tutustuen Bodon kaupunkiin ja kävimme pizzalla. Ihana ja liikunnallinen loma. Vielä jäi monta mielenkiintoista ja upeaa reittiä kulkematta ja monta vuorta huiputtamatta.


Vaellusterveisin

Pia

Comentários


bottom of page