top of page

Viikkojen 35 ja 36 liikkunnat

Hei!

Blogiani perustaessa ajatuksenani oli päivittää blogiani säännöllisesti ja kirjoittaa treenaamisestani viikottain, mutta eihän se ihan niin ole mennyt! 

Omat työ- ja opiskelukiireet sekä lasteni opiskelujutut ja harrastukset ovat vieneet tehokkaasti aikani. Ehkä enemmän kuin olin kuvitellut! Elokuun loppu oli työn suhteen vielä suht rauhallinen, mutta syyskuusta tuli paljon työntäyteisempi kuin olin suunnitellut ja olen joutunut sijoittamaan harjoittelun milloin mihinkin väliin! Olen myös nauttinut kauniista syyspäivistä ja istunut nenä kiinni kirjassa kerraten anatomiaa ja fysiologiaa sekä suunnitellen kuntosaliohjelmia. 



Viime postausta kirjoittaessani olin väsynyt, takkini oli tyhjä ja muutenkin oli tyhjäolo. Toisaalta suunnittelin syksylle vielä puolikasta tai maratonia. Vähitellen väsymys on hävinnyt ja olen saanut taas uutta kipinää harjoitteluuni. Edelleen suunnittelmissani on osallistua johonkin juoksutapahtumaan syksyn aikana, mutta ilman sen suurempaa tavoitetta. Jos juoksen, lähden nauttimaan juoksemisesta ja kauniista syysluonnosta :) Viime viikkoina olenkin nauttinut kauniista ja kuulaista aamuista aamulenkeillä sekä pitkistä lenkeistä aurinkoisessa ja lämpimissä säässä. Viime viikkoina ei ole kyllä voinut valittaa juoksukeleistä. Vau, mikä syksy :) 



Viikko 35

Juoksua 54 km/ 5 juoksulenkkiä Lepopäiviä 2

Maanantaina pidin lepopäivän, koska sunnuntaina olin juossut ensimmäisen pitkän lenkkini maratonin jälkeen. Ajatuksenani oli juosta 10-15 kilsaa, mutta upea sää houkutteli polkasemaan 21 kilsaa. Juoksu kulki yllättävän hyvin ja kilometrivauhti oli n. 5,55-6,00. Työn puolesta viikko oli iltapainoitteinen, joten sain juosta useampana aamuna aamulenkin aurinkoisessa, mutta raikkaassa syyssäässä. Aamulenkit vaihtelivat 5-10 kilsan välillä ja keskivauhti oli 5,23-5,49. Oli mahtavaa juosta aamulenkkejä ja työpäivä alkoi paljon energisempänä, kun oli herätellyt kehon päivään aamulenkillä. En tiedä, olisiko fiilis ollut samanlainen, jos taivaalta olisi tullut vettä? Voi, kun saisi aamulenkkeilystä tavan edes muutamana aamuna viikossa. Torstaina kävin päästelemässä höyryjä lenkkipolulla. Vedin reippaan kahdeksan kilsaa nostaen kilometrivauhtia kilsan välein. Kylläpä teki hyvää päästellä höyryjä pihalle :)  Juokseminen on minulle henkireikä moneen asiaan. Juostessa lataan akkujani, järjetelen niin perhe- kuin työasioita ja suunittelen tulevia sekä nautin kauniista luonnosta. Myös moni hyvä idea on saanut alkunsa juoksulenkillä. Nautin juoksemisesta yksikseni, mutta pitkille lenkeille olisi kiva saada juoksuseuraa. Tähän asiaan tulikin ratkaisu Takomurunnersin kautta. Aloitan Pirkkalassa yhteislenkkien vetämisen kahden viikon päästä, kun työkiireet hieman hellittävät. Sunnuntaina juoksin taas viikon pitkiksen ja kevyesti kipitin 21 kilsaa kilsavauhdin ollessa n. 6,11. Viikkoon mahtui myös kaksi lepopäivää.



Viikko 36

Juoksua 41 km/ 4 juoksulenkkiä Lepopäiviä 3 Liikuvuus-venyttelyharjoitus (45 min)

Maanantaina pidin taas lepopäivän ja palauttelin jalkojani edellispäivän pitkiksestä. Maanataina aloitin mysö tuolijumppa- ja kuntosaliryhmien ohjaamisen, joten kevyttä liikuntaa sisältyi näiden liikuntatuokioiden puitteissa päivääni. Tiistaina olikin taas aamulenkin vuoro ja ennen töihin menoa kävin vielä venyttelyjumpassa. Ohjelmassa oli liikuvuutta ja pitkiä venytyksiä. Pidin etenkin noista liikuvuusharjoituksista, sillä niitä ei koskaan tule tehtyä liikaa. Myös pitkät rauhalliset venytykset ovat mieleeni. Venytelystä suuntasinkin sitten salaattilounaan kautta virkeänä ja energisenä työmaalleni :) Keskiviikkona pidin lepopäivän ja torstaina kävin taas päästelemässä ylimääräisiä höyryjä lenkkipolulla. Keskivauhti oli 5,22 ja korvissa soi "Mootoritie on kuuma". Hyvä juoksu & fiilis lenkin jälkeen. Perjantaina juoksin aamulenkin ja sitten suunnistinkin Personal Trainer opintojen pariin. Perjantain ja lauantain jälkeen pää oli täynnä luita, niveliä, lihaksia ja liikeanalyyseja. Sain opinnoista uutta ajateltavaa myös omaan harjoitteluuni, mutta näistä ajatuksista kirjoittelen myöhemmin syksyllä. Sunnuntaina oli tuttuun tapaan viikon pitkis. Juostessa korvissa ja ajatuksissa soi Mamban "Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä". Aurinkoisessa ja lämpimässä (+22) säässä tuli taas kipitettyä 21 kilsaa. Juoksu oli yllättävän helppoa. Kesivauhti oli n. 6,24 eli rauhallinen ja kevyt lenkki. Näyttää siltä, että sunnuntain 21 kilsan lenkeistä on tullut jo tapa. Enpä olisi vuosi sitten uskonut, että painelen tosta vaan 21 kilsan lenkkejä!



Viikolla juoksin Nyssen perässä metsästäen Vauhtisammakon mainosta "Juosten olisit jo perillä" Tavoitteena oli bongata ja kuvata mainos sekä osallistua juoksukoulun arvontaa. Empä turhaan juossut Nyssen perässä, sillä voitin Vauhtisammakoiden juoksukouluun osallistumisen :) Viikkotasolla tavoitteena on pitää harjoitusohjelmassa 1-2 lihaskuntoharjoitusta, 1-2 liikkuvuus-venyttelyharjoitusta ja yksi pitkä lenkki. Tällä  ajatuksella olisi tarkoitus mennä lokakuun puoleen väliin. Lokakuun lopussa olisi sitten tarkoitus suunnitella ensi vuoden juoksukisat ja harjoittelut.



Aurinkoista viikonloppua kaikkille!

bottom of page