top of page

Viikon 16 treenit - #juoksukuplassa

Jos edeltävät viikot olen ollut #hiihtokuplassa, niin tällä viikolla olin #juoksukuplassa. Viime

viikon tahmeus oli poissa, treenaaminen maistui ja juoksu kulki koko viikon hyvin. Myös syke

asettui viikon aikana uomiinsa. Juoksua kertyi 88 kilometriä. Myös lihaskuntoa tuli tehtyä pari kertaa viikon aikana ja sain jälleen venyttelystä kiinni.


Maanantaina olin intoa täynnä, kun viimein pääsin aloittamaan polkujuoksun pienryhmän ohjaukset. Työpäivän jälkeen kiiruhdin Kaupin maastoon ohjaamaan polkujuoksun alkeita

ryhmälle. Tunti hurahti hetkessä käydessämme läpi polkujuoksun varusteita ja

juoksutekniikkaa. Ilalla tein palauttavan 45 minuutin lenkin muutamine rentoine vetoineen. Matkaa kertyi 7 kilometriä 6:33 kilometrivauhdilla. Keskisyke oli 137. Suihkun jälkeen ei sitten muuta enää jaksanutkaan kuin syödä iltapalan ja mennä unten maille.


Tiistaina menin töihin vasta iltapäivällä, joten aamupalan jälkeen suuntasin kulkuni parin viikon tauon jälkeen salille. Juoksin matolla lämmittelylenkin ennen lihaskuntotreeniä. Juoksua kertyi 8 kilometriä. Keskivauhti oli 6:28 ja keskisyke 119. Lihaskuntotreeni oli vaihteeksi body-tunti, jossa pääpaino oli tällä kertaa jaloissa ja kyllä jaloissa tuntuikin tunnin jälkeen. Pienen välipalan jälkeen osallistuin venyttelytunnille. Suihkun ja lounaan jälkeen siirryin illaksi töihin.


Keskiviikkona olikin jälleen etätyöpäivä lukuisine Teams-palavereineen ja -koulutuksineen. Työpäivän jälkeen lenkille lähtö oli tahmeaa, sillä ohjelmassa oli kiihtyvä 15 kilometrin lenkki eli mukavuusalueen ulkopuolelle piti mennä. Lämmittelyn jälkeen kroppa alkoi toipua päivän istumisesta sekä edellispäivän jalkatreenistä ja sain juostua treenin suunnitelman mukaan. Ensimmäinen viisi kilometriä juoksin noin 5:45 kilometrivauhtia, seuraavan vitosen juoksin noin 5:35 kilometrivauhtia ja viimeisen vitosen juoksin hieman suunniteltua reippaammin noin 5:20 kilometrivauhtia. Keskisyke oli 147 ja yhteensä juoksua tuli 19 kilometriä. Loppuilta menikin sohvalla löhötessä.


Torstaina oli myös etätyöpäivä. Koska illalla oli ohjelmassa juoksukoulujen ohjaus, pidin omasta harjoittelusta lepopäivän. Lepo tuli kyllä tarpeeseen, sillä eilinen juoksu tuntui jaloissa ja kolme tuntia juoksukoulujen ohjausta tuulessa ja pienessä sateessa tuntui myös illalla kropassa. Onneksi kotona odotti valmis päivällinen ja sauna.


Perjantaista tuli etätyöpäivä, joten pääsin lenkille heti työpäivän jälkeen. Ohjelmassa oli 3 x 3 kilometrin vedot viiden minuutin palautuksella. Tavoitteena oli juosta kolmoset 5:30-5:00 haarukkaan ja ihan hyvin pysyin aikahaarukassa. Palautukset tein kävellen. Verryttelyineen juoksua tuli 16 kilometriä ja keskisyke oli 146. Kova treeni, mutta keho toimi hyvin eilisen lepopäivän jälkeen. Illalla olikin edessä vielä pizzan teko ja siivousurakka.


Tuotteet saatu @Craftsportwearfin ja @Brooksrunningnordic

Lauantaina lähdin 10 tunnin yöunen ja aamupalan jälkeen töihin muutamaksi tunniksi. Kevyen välipalan jälkeen juoksin töistä kotiin ja matkaa kertyi 10 kilometriä. Juoksu kulki hyvin ja aikaa lenkkiin kului 1:01:26. Keskivauhti oli 6:07 ja keskisyke 143. Kotiin päästyä ohjelmassa oli vielä puolen tunnin kuntopiirin hyödyntäen kahvakuulaa ja kehonpainoa. Suihkun ja välipalan jälkeen siirryin vielä pihalla haravoimaan ja kukkamaita kunnostamaan. Saunan ja päivällisen jälkeen en enää muuta jaksanutkaan.


Sunnuntaina olikin perinteinen pitkispäivä ja järvenkierto. Tällä kertaa sain nuorimmasta tyttärestäni lenkkiseuraa, joten matka taittui nopeasti kuulumisia vaihtaessa. Koska tyttäreni oli liikenteessä pyörällä, meinasi vauhti aina välillä karata suunnitellusta vauhdista. Matkaa kertyi 28 kilometriä ja aikaa kului 2:59:36. Keskisyke oli 138 ja keskivauhti 6:25. Lämpötila oli + 3 astetta ja välillä tuli taivaalta vettä niskaan ja loppumatkan sain juosta vastatuuleen. Olipa keli! Onneksi kotona odotti lämmin sauna ja ruoka. Illalla osallistuin etänä Tampereen Maratonklubin kevätkokoukseen sohvalla löhöten ja suunnittelin myös juoksukoulujen ensi viikon ohjelmat. Tänään tipahti valmentajaltani sähköpostiini seuraavien viikkojen

harjoitusohjelma ja siihen piti huolella tutustua illan mittaan.


Posti toi viikolla myös kivan yllätyksen Orkla Care Finlandilta "Tsemppiä ja iloa

juoksulenkeille" viestin kera. Paketti sisälsi ihania tuotteita juoksun ja hyvinvoinnin tueksi. Sain tuotteet Helsinki City Runnin Day/ HCDR Ambassadors yhteistyönä. Kiitos Orkla!


Tuotteet saatu @orklafinland

Mukavaa treeniviikkoa kaikille!


Juoksuterveisin

-pia-
Comments


bottom of page