top of page

Viikon 5 treenit - talvijuoksua ja hiihtoa

Helmikuun ensimmäinen viikko meni ohi hurahtaen nauttien upeista ulkoilukeleistä. Treenit sujuivat hyvin ja nautin treenaamisesta. Tällä viikolla treenaaminen oli jotenkin helppoa ja kevyttä. Ihan aina en ole tykännyt talvijuoksusta, mutta tänä talvena talvijuoksu on ollut mun juttuni. Olen nauttinut juoksemisesta lumen narskuessa jalkojen alla ja pakkasen nipistäessä poskipäitä. Työpäivän jälkeen olen mieluummin lähtenyt ulos juoksemaan tai hiihtämään kuin matolle juoksemaan. Hiihtämisestä olen pitänyt aina ja etenkin tänä talvena olen nauttinut hiihtämisestä ja hiihtolenkkien jälkeen juokseminen on ollut jotenkin rentoa ja kevyttä. Toivottavasti hyvät hiihtokelit jatkuvat koko helmikuun.Maanantaina ei ollutkaan ohjelmassa perinteistä lepopäivää, vaan kevyt 10 kilometrin aerobinen lenkki sisältäen viisi rentoa kiihdytystä. Viikonlopun hiihtojen jäljiltä askel oli kevyt, joten jouduin hieman pitämään kurissa menohaluja. Keskivauhti oli 7:22/ kilometri ja keskisyke 127. Illalla suunnittelin vielä itselleni uuden saliohjelman, koska vaihdan ohjelman aina kuun vaihteessa.


Tiistai oli oikea tehotreenipäivä ja päivä alkoi salitreenillä, koska olin illan töissä. Salitreenien yhteydessä juoksen yleensä lämmittelyn matolla, niin nytkin. Juoksin kuusi kilometriä noin 6:50 keskivauhdilla. Keskisyke oli 127. Helmikuun saliohjelma on kuntopiiri, jossa keskityn keskivartaloon ja käsiin. Ohjelmassa käytän 10 kilon levypainoja. Juoksun ja kuntopiirin jälkeen söin pienen välipalan ennen kuin siirryin ohjatulle venyttelytunnille. Töihin kävellessä nappasin lounaan ja illan välipalan matkaan kaupasta.


Keskiviikkona juoksin 15 kilometriä 140-150 sykealueella sekä alku- ja loppuverryttelyt, joten kilometrejä kertyi yhteensä 19 kilometriä. Juokseminen oli jälleen helppoa ja kevyttä pakkasesta huolimatta. Huomioiden myös verryttelyt oli keskisyke 145 ja keskivauhti 6:23/ kilometri.Torstaina tein vaihteeksi etäpäivän ja pääsin vaihteeksi lenkille heti työpäivän jälkeen. Juoksin ulkona 10 kilometrin lämmittelylenkin ennen kuntopiiriä. Keskivauhti oli 6:44/ kilometri ja keskisyke oli 135. Kuntopiirin jälkeen söin pienen välipala ja kävin suihkussa ennen kuin kävelin pari kilometriä hierontaan. Kylläpä hieronta teki jälleen hyvää ja uusia jumeja löytyi, kiitos hiihdon. Loppuilta menikin sohvalla löhötessä.


Perjantaina olikin viikon ainut lepopäivä. Pidän aina hieronnan jälkeen lepopäivän. Jos jotain teen, niin saatan käydä kävelyllä tai venytellä. Tänään vain löhösin sohvalla työpäivän jälkeen. Runebergin päivän kunniaksi join iltakahvin ja söin Runebergin tortun.


Lauantaina oli harjoitusohjelmassa 40 minuuttia kevyttä juoksua ja 10 x 30 sekuntia kovempaa minuutin hölkkäpalautuksella sekä loppuverryttely. Juoksu oli jälleen yllättävän helppoa ja rentoa. Kilometrejä kertyi yhteensä 13 kilometriä. Keski oli 138 ja keskivauhti oli 6:18/ kilometri. Lounaan ja pienen lepohetken jälkeen oli vielä pakko päästä hiihtämään ja niinpä tein vielä 15 kilometrin palauttavan hiihtolenkin ennen saunaa. Keskisyke oli 108.Sunnuntain pitkiksen korvasin jälleen hiihdolla. Matkaa kertyi Pirkkala-Lempäälä välillä 42,5 kilometriä. En ollut ehkä vielä palautunut edellisen päivän treenistä, joten keskisyke oli normaalia korkeampi. Myös nihkeä keli vaikutti sykkeeseen tehden hiihtämisestä myös tahmeaa. Onneksi välillä hiihto oli myös helppoa ja vauhdikasta mäkisestä maastosta huolimatta. Yleensä minulla on pitkillä hiihtolenkeillä keskisyke 108-127 ja nyt se oli 132. Loppupäivä menikin löhötessä ja syödessä. Unikin tuli silmään jo kello kymmenen maissa.


Helmikuun ekalla viikolla juoksua tuli yhteensä 58 kilometriä ja hiihtoa 57,5 kilometriä. Salitreenejä tuli 2 x 30 minuuttia ja venyttelyä 45 minuuttia. Kiva ja hyvä treeni viikko jälleen.


Juoksuterveisin

-pia-

Comments


bottom of page