top of page

Viikon 52 treenit -sopivassa suhteessa liikuntaa, lepoa ja ravintoa

Tiistaina oli tämän vuoden viimeinen työpäivä ja keskiviikkona aloitin puolentoista viikon loman ja se tuli kyllä tarpeeseen. Alunperin meidän piti viettää joulu perinteiseen tapaan Turussa, mutta päätimme viettää joulun kotona keskittyen vain olemiseen. Päätin viettää myös lomani kotona, joten luvassa on juoksua, löhöilyä ja herkuttelua.Maanantaisin minulla on usein lepopäivä viikonlopun kovien ja/tai pitkien treenien jälkeen ja niin oli nytkin. Työpäivän jälkeen lämmitin saunan ja vietin rauhallisen koti-illan joulumusiikkia kuunnellen.


Tiistaina siirryin aamupalan jälkeen salille. Ensin juoksin matolla kahdeksan kilometriä (6:46 min/km) ja juoksun päälle tein 30 minuutin kuntopiirin. Kuntopiirissä oli kolme liikepatteria ja jokaisessa patterissa oli neljä liikettä. Toistoja tuli liikkeestä riippuen joko 16 tai 8/ puoli. Kierroksia tuli kolme/ patteri. Kierrosten välissä pidin minuutin tauon. On muuten tehokas treeni. Mahduin mukaan kehonhuoltotunille, joten pikaisen suihkun ja välipalan jälkeen siirryin tunnille. Oli kiva venytellä joulumusiikin tahtiin ja tunnin päälle oli vielä yllätyksenä 15 minuutin rentoutus. Treenien jälkeen siirryin töihin ja hoidin työlistalla olevat asiat kuntoon ennen kuin jäin lomalle. Lounas hoitui työnteon lomassa, samoin päiväkahvi. Illalla oli vielä niska-hartiaseudun hieronta. Illalla viimeistelin vielä muutamia lahjoja.Keskiviikkona nukuin pitkään, söin aamupalan kaikessa rauhassa ja nautin ensimmäisestä kiireettömästä lomapäivästä. Treeniohjelmassa luki kiihtyvä 12 kilometrin lenkki, mutta tuulinen ja sateinen keli ei kyllä yhtään houkutellut lenkille. Ensin verryttelin pari kilometriä ja sen jälkeen juoksin neljä kilometriä noin 6:00 minuutin kilometrivaudilla. Seuraavat neljä kilometriä juoksin noin 5:45 minuutin kilometrivauhdilla ja viimeiset neljä kilometriä juoksin noin 5:30 minuutin kilometrivauhdilla. Lopuksi juoksin vielä parisen kilometriä kotiin väsyneenä, mutta tyytyväisenä, että sain treenin tehtyä. Oli kyllä aika v-mäinen juoksukeli, muta tulipa juostua! Niskaan tuli vuorotellen vettä tai räntää, silmälasit oli huurussa ja loska lensi. Lämmin sauna tuntui kyllä hyvältä lenkin jälkeen ja loppuilta meni sohvalla peiton alla löhöten.


Torstaina oli jouluaatto ja aamukahvin jälkeen juoksin perinteisen kympin lenkin (6:23 min/km). Laitoin joulumusiikin soimaan ja lähdin nauttimaan joulujuoksustani. Oli ihanaa juosta valoisaan aikaan ja aurinkokin näyttäytyi pilviverhon takaa. Suihkun jälkeen oli joulupuuron vuoro ja perinteinen joulurauhan julistuksen kuunteleminen. Päivällisen nautimme perheen kesken ja loppuilta meni jutellessa, tv:tä katsellessa ja lahjoja avatessa.


Jouluaatto 2020

Perjantaina nukuin pitkään ja nautin aamupalan kaikessa rauhassa. Harjoitusohjelmassa luki lepo ja niinpä vietin päivän sohvalla löhöten joko kirjaa lukien tai elokuvia katsellen.


Lauantaina nukuin jälleen pitkään ja aamupalan jälkeen ohjelmassa päivän treeni. Ohjelmassa oli vauhtileikittely. Kilometrejä kertyi 10,5 kilometriä. Juoksi kulki hyvin, vaikka yleensä lepopäivän jälkeen juoksemiseni on tahmeaa. Ehkä rytmin vaihdokset tekivät juoksemisesta helppoa. Oli kiva juosta jälleen valoisaan aikaa ja lumipeite toi mukavasti talven tuntua. Lenkin jälkeen odotti lämmin sauna ja lounas. Loppupäivän vietin jälleen sohvalla löhöten. Ihanaa, kun sai vain olla.


Vauhtileikittely minuutteina

Sunnuntaina oli vuorossa perinteinen sunnuntain pitkälenkki. Juoksin 21 kilometrin lenkin noin 6:30 kilomterivauhdilla. Taisin juosta lenkin vähän turhan kovaa, mutta juoksu tuntui helpolta ja kevyeltä, joten annoin mennä. Muuten oli kiva juoksusää, mutta tuuli oli välillä todella kova ja paikoin oli liukasta.


Juoksukilometrejä kertyi 63,5 kilometriä. Viikon aikana ylittyi myös 3 000 kilometrin rajapyykki ja vielä on muutama päivä aikaa kerätä kilometrejä ennen kuin vuosi vaihtuu.


-pia-

Comments


bottom of page