top of page

Vuoden 2019 suunnitelmat

Tapahtumarikas liikuntavuosi 2018 alkaa olla takanapäin ja katse on jo suunnattu vuoteen 2019. Mielenkiinnolla ja innolla odotan, minkälaisia kokemuksia ja tapahtumia vuosi tuo tullessaan. Jälleen on monenlaisia haaveita ja tavoitteita.


On mahtavaa olla edelleen mukana HCRD Street Teamin mukavassa juoksuporukassa. Tiimin jäsenenä tulen kertomaan harjoittelustani kohti Helsinki City Doublea Instgramissa, Facebookissa ja täällä blogissa. Lisäksi minut voi nähdä eri messuilla ja maratontapahtumissa.


Harjoittelu

Mietin jo vuosi sitten juoksuvalmentajan palkkaamista ja nyt valmentajan etsiminen on käynnissä. Kehitystä on tapahtunut vuosittain omassa valmennuksessa, mutta nyt tuntuu siltä, että tarvitsen uusia ideoita ja työkaluja sekä motivaatiota harjoitteluuni.

Uskon, että harjoittelu tulee kaikesta huolimatta säilymään aikalailla samoilla linjoilla kuin aiempina vuosina eli kehoa kuunnellen ja työn ehdoilla edetään kohti tavoitteita. Lapseni ovat jo isoja, joten minulla on mahdollisuus suunnitella harjoitukset aikalailla oman aikatauluni mukaan. Muistan vielä hyvin senkin ajan, kun lapset olivat pieniä ja harjoittelu piti sovittaa työn ja lasten harrastusten lomaan. Toivottavasti ehdin venyttelytunneille säännöllisesti ja saan edelleen myös treenata terveenä.


Kisat

Tokion maratonilla 2017 törmäsin ensimmäisen kerran World Marathon Marjor -sarjaan ja ajattelin jo silloin, että joskus juoksen tuon sarjan kaikki kuusi maratonia. Ajatus jäi kytemään ja lukiessani kesällä Tarja Virolaisen kirjaa Juoksijan sielu, heräsi tuo haave uudelleen eloon ja niimpä asetin sen tavoitteeksi vuosille 2019-2020. Tokion olen jo juossut, Lontooseen olen jonotuslistalla VetikkoTravelin listalla. Chigagon kohdalla arpaonni suosi ja sinne lähden lokakuussa 2019, mutta Berliinin ja Bostonin suhteen ei ollut arpaonnea. Tuo Boston tulee olemaan haaste iän karttuessa ja aikarajojen tiukentuessa. Jos haluan Bostoniin, on maraton juostava lähelle 3.40 ja toivottava arpaonnea. Berliini ja New York ovat mietinnässä joko syksylle 2019 tai 2020 Vetikko Travelin kautta. Omalla tavalla tuo New York houkuttelisi tulevana vuonna, koska ESTA-matkustuslupani on vielä voimassa vuoden 2019 loppuun.


Ajatuksissa on vähitellen siirtyä myös pidemmille juoksumatkoille. Onnistunut Nuts Ylläs Pallas juoksu heinäkuussa 2018 lisäsi motivaatiota ja intoa pidemmille matkoille. Vauhtisammakon juoksuleirillä juoksemani 63 kilometriä vahvisti siirtymistä pidemmille matkoille. Nuts Ylläs Pallas kesälle 2019 on vielä matkan suhteen mietinnässä. Minua houkuttelisi juosta 105 kilometriä, mutta järki käskee juosta vielä tuon 55 kilometriä. Katsotaan mihin päädyn.


Haluan haastaa itseäni ja kokeilla uusia juttuja, joten juoksen Karhun kierroksen sijaan toukokuussa 2019 HCRD:ssa Helsinki City Doublen eli HCR:n + HCM:n. Matkaa tulee yhteensä 63,3 kilometriä ja palautumisaika tulee olemaan aika lyhyt matkojen välillä. Mielenkiinnolla odotan juoksua ja haasteena on, miten jakaa juoksuvauhti ja miten palautua puolikkaan jälkeen maratonille.


Keväälle olisi kiva löytää joku maraton motivaation ylläpitämiseksi ja olisihan se kiva, jos saisi maratonennätystä vielä parannettua. Myös Vauhtisammakon juoksuloma Kroatiasa kiinnostaa.Kisakalenteri 2019:

18.5.2019 Helsinki City Double 63 km

12.7.2019 Nuts Ylläs Pallas

13.10.2019 Chicago Marathon

Joko sinulla on ensi vuoden suunnitelmat selvillä?


-pia-

Comentários


bottom of page