top of page

Vuoden 2020 suunnitelmat - kohti Helsinki City Doublea

Updated: Dec 30, 2019

Tapahtumarikas juoksuvuosi 2019 on takana ja katse on suunnattu vuoteen 2020. Innolla ja mielenkiinnolla odotan, minkälaisia kokemuksia ja tapahtumia vuosi tuo tullessaan.


Katse kohti vuotta 2020

World Marathon Major

Olen jo muutaman vuoden unelmoinut World Marathon Major-sarjan juoksemisesta. Sarjaan kuuluu kuusi maailman suurinta maratonia: Tokio, Lontoo, Boston, Berliini, Chicago ja New York. Vuonna 2020 on tarkoitus juosta kaksi tähteä lisää sarjaan eli Berliini ja New York. Vuonna 2017 juoksin Tokion ja tänä vuonna Chicagon. Vuodelle 2021 jää sitten Lontoo ja Boston. Tuo Boston tuleekin olemaan haaste. Ikäluokkani aikarajan olen alittanut, mutta en tarpeeksi. Yhtenä tavoitteena onkin juosta tuon aikarajan alle kunnolla ja siinä onkin haastetta ihan tarpeeksi!


HCRD Street Team

On mahtavaa olla edelleen mukana HCRD Street Teamin mukavassa juoksuporukassa. Olen kuulunut tiimiin vuodesta 2016 ja tiimin myötä olen saanut vuosittain uudenlaista tsemppiä harjoitteluuni. On ollut myös kiva seurata muiden tiimiläisten harjoittelua ja kisoja. Tiimin jäsenenä tulen kertomaan harjoittelustani kohti vuoden 2020 Helsinki City Doublea Instgramissa, Facebookissa ja täällä blogissa. Lisäksi minut voi nähdä eri messuilla ja juoksutapahtumissa. Juoksen siis toistamiseen doublen ja se on tämän vuoden päätavoitteeni. Kevään harjoittelu ja välikisat tähtäävät kohti doublea. Nyt tiedän millainen kisa on ja mitä tulee ottaa huomioon harjoittelussa ja itse kisassa. Mielenkiinnolla odotan juoksua. Tavoitteena on parantaa vuoden 2019 aikaa ja nauttia juoksupäivästä.

*osallistuminen Helsinki City Running Dayn tapahtumaan saatu*Vauhtia lisää!

Harjoittelussa ei mitään suurempia muutoksia tule olemaan. Koska työkuvioni ovat kevään aika sekavat, päätin itse ottaa vastuun valmentamisestani. Tämä ei välttämättä ole paras vaihtoehto, mutta tällä mennään nyt.

Peruskestävyys on kunnossa ja olen oppinut juoksemaan peruskestävyyslenkit tarpeeksi hitaasti. Koska haluan Bostoniin ja parantaa maratonin aikaani, tarvitsen nopeutta lisää eli tulen harjoittelussa panostamaan vauhtikestävyyteen. Yritän juosta aina, kun työt sallii Tampereen Parkrunin ja hakea sitä kautta lisää vauhtia. Minut tullaan näkemään myös hallissa vetotreenien parissa.

Polkujuoksua ajatellen tarvitsen enemmän askelia maastoon ja alamäkijuoksuharjoittelua. Ylämäkiä jaksan kyllä polkea, mutta nuo alamäet maastossa saavat hien otsalle. Polkujuoksuun haen lisäoppia myös polkujuoksun ohjaajakoulutuksesta kevään aikana.

Vuosina 2018 ja 2019 olen saanut Vauhtisammakon juoksuleireiltä hyvää oppia polkujuoksuun ja hyvän viimeistelyn Nuts Ylläs Pallas juoksuihini. Olen jälleen kesäkuussa lähdössä mukaan juoksuleirille. Odotan jo innolla Sierra Nevadan polkuja ja upeita vuoristomaisemia.

Lihaskuntoharjoittelu jäi vuonna 2019 aika vähälle, joten nyt askelten on vietävä useammin kuntosalille. Salilla pyrin käymään vähintään kerran viikossa, mutta tavoitteena on kaksi kertaa. Vuonna 2019 mäkitreeniä tuli tehtyä paljon ja hyvin, jopa niin hyvin, että hierojani totesi pohkeitteni kasvaneen. Kuulemma pohkeiden hierominen vei aikaa enemmän kuin vuonna 2018! Mäkitreenien lisäksi tulen ahertamaan myös portaissa.

Venyttelytunneilla käyntiä jatkan työn salliessa, muuten täytyy yrittää venyttellä kotona.

Kotivenyttelyssä on minulle haastetta kerrakseen. Kehonhuoltoon kuuluu venyttelyn lisäksi putkirullaus, hieronta ja monipuolinen ravinto sekä riittävä uni.


Mottoni on edelleen: Sopivassa suhteessa harjoittelua, ravintoa ja lepoa!


Kisakalenteri 2020:

25.1.2020 Tampereen Maratonklubin hallimaraton

19.4.2020 Helsinki Spring Marathon 21 km

26.4.2020 Krakovan Marathon?

16.5.2020 Helsinki City Double 63,3 km

11-18.6.2020 Juoksuleiri Espanjassa

10.7.2020 Nuts Pallas 58 km

22.8.2020 Paavo Nurmi Marathon

27.9.2020 Berliinin Marathon

1.11.2020 New York Marathon


Juoksuterveisin

-pia-

Comments


bottom of page