top of page

Vuoden 2021 juoksusuunnitelmat

Vuoden 2021 juoksutapahtumia on ollut vaikea suunnitella ja oikeastaan listalla on vain vuodelta 2020 siirtyneet juoksutapahtumat sekä Helsinki City Double. Helmi-maaliskuulle on etsinnässä maraton, mutta tällä hetkellä en oikein uskalla varata vielä mitään. Polkujuoksu ja pidemmät juoksumatkat ovat alkaneet kiinnostaa iän karttuessa ja muutaman polkukisan olen ajatellut juosta vuoden aikana. Haluan myös haastaa itseäni ja kokeilla uusia juttuja. Vuonna 2019 se oli 105 kilometriä ja viime vuonna se oli hallimaraton, mikähän se on tänä vuonna? Monenlaisia suunnitelmia ja toiveita on, mutta saas nähdä millainen vuodesta 2021 tulee.


Harjoittelu

Harjoittelussa edetään edelleen kehoa kuunnellen ja työn ehdoilla kohti tavoitteita, mutta tällä kertaa valmentajan johdolla. Lapseni ovat jo aikuisia ja asuvat omillaan, joten minulla on mahdollisuus suunnitella harjoitukset oman aikatauluni mukaan ja myös palautumiselle jää aikaa ihan eri tavalla. Minun kohdallani ehkä työ on se, joka eniten vaikuttaa tällä hetkellä treenaamiseen ja palautumiseen. Uudenlaiset harjoitukset toivat jo syksyllä motivaatiota ja tekemisen meininkiä harjoitteluun. Se, että olen joutunut menemään harjoituksissa mukavuusalueen ulkopuolelle etenkin vauhtien suhteen, on tehnyt myös hyvää. Välillä on hyvä mennä pois tutusta ja turvallisesta. Peruskestävyys on mielestäni kunnosssa, mutta vauhtikestävyydessä on vielä parantamisen varaa. Polkujuoksua ajatellen taas tarvitsen enemmän askelia maastoon ja alamäkijuoksuharjoittelua. Ylämäkiä jaksan kyllä polkea, mutta nuo alamäet ovat haasteellisia. Ohjelmassa tulee olemaan myös lihaskuntoa, liikkuvuutta ja kehonhuoltoa. Liikkuvuuden osalta pitää edelleen keskittyä lantioon ja nilkkoihin. Kilometrien suhteen ei ole tavoitetta, haen enemmänkin hyviä harjoituksia ja kilometrejä tulee se, mikä tulee. Odotan innolla, mitä vuosi 2021 tuo tullessaan harjoitteluuni ja saanko vauhtia juoksuuni.


Tavoitteet asetettu ja katse siirretty kohti vuotta 2021

Kisat

WORLD MARATHON MAJOR

World Marathon Major-sarjan juokseminen on edelleen tavoitteena. Minun piti juosta sekä Berliinin että New Yorkin maratonit vuonna 2020, mutta molemmat tapahtumat siirtyivät tälle vuodelle ja ne on ohjelmassa syksyllä. WMM-sarjaan kuuluu kuusi maailman suurinta maratonia: Tokio, Lontoo, Boston, Berliini, Chicago ja New York. Olen juossut Tokion vuonna 2017 ja Chicagon vuonna 2019. Lontoo ja Boston jäävät odottamaan tuleville vuosille. Bostonin maratonille pääseminen tulee olemaan suuri haaste. Ikäluokkani aikarajan olen alittanut, mutta en tarpeeksi, joten yhtenä tavoitteena onkin juosta tuon aikarajan alle kunnolla ja siinä onkin haastetta ihan tarpeeksi vuodelle 2021!


HCRD AMBASSADORS 2021 & HELSINKI CITY DOUBLE

On upeaa kuulua edelleen tähän energiseen ja mahtavaan juoksuporukkaan. Olen kuulunut tiimiin vuodesta 2016 ja tiimin myötä olen saanut vuosittain uudenlaista tsemppiä harjoitteluuni seuraamalla muiden tiimiläisten harjoittelua ja lukemalla heidän kisarapsoja.

Harjoittelemme kohti 15.5.2021 järjestettävää @helsinkicityrunningday:ta ja tulemme kertomaan omissa sosiaalisen median kanavissamme harjoittelustamme.

Ei kaksi ilman kolmatta eli minulla on jälleen tähtäimessä Helsinki City Double. Vielä en ole ihan varma, onko kisa minun päätavoitteeni. Tavoitteena on kuitenkin lähteä tekemään kaksi tasaista ja hyvää suoritusta sekä tietysti nauttimaan juoksupäivästä, johon on aikaa enää 19 viikkoa. Tulen kertomaan harjoittelustani kohti vuoden 2021 Helsinki City Doublea Instgramissa, Facebookissa ja täällä blogissa.

*osallistuminen Helsinki City Running Dayn tapahtumaan saatu*


Vuoden 2020 mitalit

NUTS YLLÄS-PALLAS

Myös Nuts Ylläs-Pallas siirtyi vuodelta 2020 tälle vuodelle. Minun piti alunperin juosta 58 kilometriä, mutta vaihdoin matkan 100 kilometriin, koska järjestäjät olivat vaihtaneet 58 kilometrin 66 kilometriin. Totesin, että on ihan sama juoksenko 66 kilometriä vai 100 kilometriä. Aiempina vuosina olen juossut Ylläs-Pallaksella sekä 55 kilometeriä ja 105 kilometriä, joten tuo 100 kilometriä on realistinen. Tulevaisuudessa aion juosta 160 kilometrin matkan, mutta se vaatii vielä harjoittelua sekä sitkeyttä ja sisua. Nutsin suhteen ei ole suurempia tavoitteita, vaan lähden nauttimaan Lapin upeista maisemista. Toivottavasti voin Nutsin jälkeen suunnata lomailemaan Pohjois-Norjaan, sillä Lyngenin alue kiinnostaa.


Pirunkuru odottaa myös vuonna 2021. Photo: Juha Saastamoinen/ @onevision.fi

Kisakalenteri 2021:

18.4.2021 Helsinki Spring Marathon 21 km?

15.5.2021 Helsinki City Double 63,3 km

10.7.2021 Nuts Pallas 100 km

21.8.2021 Paavo Nurmi Marathon?

26.9.2021 Berliinin Marathon

9.10.2021 Tampereen puolikas?

7.11.2021 New York Marathon

Joko sinun kisakalenteri vuodelle 2021 on selvillä?


-pia-


Comments


bottom of page