top of page

Toukokuu 2020 - #virtualhcr ja #virtuaalikymppi

Jos meni huhtikuu nopeasti, niin toukokuu meni vielä nopeammin. Harjoittelu sujui, kilometrejä kertyi ja motivaatio säilyi, vaikka edelleen kesän juoksutapahtumia peruuntui. Juoksukilometrejä kertyi yllättävän paljon ihan huomaamatta, vaikka keskityin enemmän kehonhuoltoon ja luonnossa kävelemiseen. Juoksukilometrejä kertyi 319 kilometriä. Pääpaino oli 5-30 kilometrin peruskestävyyslenkeissä ja kerran viikossa oli ohjelmassa 8-10 kilometrin vauhtikestävyyslenkki. Onneksi toukokuulle tuli muutamia virtuaalijuoksuja, joissa pääsi testaamaan kuntoaan. Virtuaalijuoksut toivat myös kivasti vaihtelua lenkkeilyyn.Minun ja monen muunkin piti juosta 16.5 Helsinki City Running Day:ssa. Minulla olisi ollut ohjelmassa viime vuotiseen tapaan Helsinki City Double eli ensin puolimaraton ja päälle maraton, mutta tapahtuman siirtyessä lokakuulle, juoksinkin lauantaina 16.5 Helsinki City Run-puolimaratonin virtuaalisesti kotiovelta. Virtuaali-HCR:n pystyy juoksemaan 16.6 saakka joko HCR 2020 kisareitillä tai sijainnista riippumattomalla reitillä.


Hieman minua mietitytti, miten saan ladattua mobiilisovelluksen, kun en ole tekniikan ihmelapsia ja onnistun aina sotkemaan kaikki sovellukset ja ohjelmat. Latasin ohjelman valmiiksi edellisenä iltana ja ihan hyvin sain ladattua Race Peps mobiilisovelluksen, jolla reittiohjelma toimi. Onnistuin myös ihan vahingossa valitsemaan kieleksi suomen, kun yleensä onnistun valitsemaan englannin kielen. Mielestäni ohjelman lataaminen oli helppoa.


Lauantaiaamuna latasin puhelimen akun täyteen ja avasin mobiilisovelluksen. Syötin HCRD-koodin ja valitsin sijainnista riippumattoman HCR-juoksun, koska juoksin kotimaisemissa. Painoin "Go"-kohtaa ja laitoin kuulokkeet korviin sekä odotin, mitä tapahtuu. Ajatuksena oli juosta reipas lenkki fiiliksen mukaan ja testata samalla kuntoni. Kuuntelin juostessa musiikkia ja musiikki hiljeni automaattisesti sovelluksen alkaessa puhumaan. Selostus toimi hyvin ja oli kiva kuunnella reittiselostusta ja elää mukana HCR-reittillä. Reitin varrelta tuli mielenkiintoista nippelitietoa. Muutamassa kohdassa sattui silta, hiekkatie ja vastatuuli samassa kohtaa kuin selostuksessa. Myös juomapisteet tuli selville selostuksen aikana. Itselläni ei ollut juomaa mukana, joten juomahuikat jäi ottamatta. Kilsat menivät kuin huomaamatta musiikkia ja reittiselostusta kuunnellen. Race Peps toimi hyvin koko juoksun ajan ja kilometrit menivät melkein samaa tahtia aplikaatiossa ja Garminissa. Vain muutamalla metrillä kilometrit heitti, mutta se ei menoa haitannut.

Juoksin siis poulimaratonin fiiliksen mukaan testaten kuntoani. Reittini ensimmäinen kymppi oli tasaista asfalttia ja loivaa alamäkeä ja toinen kymppi mäkisempää hiekkatietä ja asfalttia. Juokseminen oli helppoa ja askel oli lennokas, vaikka edellisenä iltana olin ollut pitkästä aikaa ohjaamassa Hölkkä-liivitreeniä Forssassa. Puolikkaaseen kului aikaa 1:56:04 ja keskivauhti oli 5:28 minuuttia/ kilometri. Juoksu oli kevään nopein puolikas ja tästä on hyvä lähteä aikaa parantamaan. Normaali lenkillä juoksen puolikkaan yli kahteen tuntiin, noin 2.20:00. Aika oli hyvä yksin juostuna tai olihan minulla hyvää virtuaalista kannustusta koko matkan ajan. Mikäköhän olisi aika ollut, jos rinnalla olisi juossut muutama sata tai tuhat juoksijaa? Maaliin tuloon oliisn ehkä kaivannut hieman enemmän fiilistelyä, mutta menihän se näinkin.

Tämä oli ensimmäinen tämän tyyppinen virtuaalijuoksuni ja ihan kiva kokemus 👍🏻Minun piti juosta toukokuussa myös Citroën Naisten Kymppi, mutta se siirtyi ensi vuoden toukokuulle. Osallistuin lauantaina 9.5 Citroën Naisten Kympin järjestämään virtuaalikymppiin. Fyysisesti jokainen lenkkeili omalta kotioveltaan ja jakoi virtuaalisesti lenkkikokemukset somessa.

Juoksin kympin lenkin aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä. Juoksu kulki ihan kivasti ja aikaa lenkkiin meni 58:54:9. Keskivauhti oli 5:53 minuuttia/ kilometri. Taisi olla kevään nopein kymppi. Ihan kiva kokemus tämäkin juoksu.Mielenkiintoisia työjuttuja

Etätyöt jatkui toukokuun syksyn toimintaa ja tapahtumia suunnitellen sekä avustushakemuksia ja raportteja kirjoitellen. Hölkkäliivin treenivinkkien kuvaukset toivat kivaa vaihtelua tietokoneen ääressä istumiselle. Hölkkä-liivin treenivinkit löytyvät YouTubesta ja treenivinkkejä löytyy mäki-, porras- ja lihaskuntotreeneistä sekä venyttelystä. Videoita oli mielenkiintoista suunnitella ja tehdä. Muutama otosta meni uusiksi, mutta hauskaa oli videoita tehdessä. Treenivinkit löytyvät myös Hölkän nettisivuilta sekä minun blogistani ja Instagramista. Oli mukavaa päästä myös ohjaamaan Hölkkäliivitreeniä pitkästä aikaa.Myös huhtikuussa aloittamani Sparta Academyn mobility ohjaajakoulutus jatkui toukokuun. Opiskelujen lomassa on tullut panostettua omaan kehonhuoltoon, kun olen aktiivisesti harjoitellut nivelpyörityksiä ja liikeketjuavauksia ja kerrannut staattisia venytyksiä. Olen myös tutustunut liikerataharjoitteluun ja SMFR-tekniikkaan, jolla käsitellään lihaksia ja lihaskalvoja. Uutta minulle oli vastuskuminauhoilla tehostetut venytystekniikat ja kompressiokuminauhan käyttö. Aina siis oppii jotain uutta! Innolla odotan, että pääsen hyödyntämään oppimaani syksyn ohjauksissa.Pääsin vihdoin aloittamaan myös mökkikauden. Talven jälkeen mökillä riitti monenlaista puuhaa niin sisällä kuin ulkona, mutta ehdin onneksi myös lenkkeilemään. Olen jo muutaman vuoden miettinyt, että mökkeillessä voisi tehdä muutakin kuin puuhastella mökkipihassa. Asetinkin tulevalle kesälle tavoitteeksi tutustua Nauvon luontopolkuihin ja ensimmäisenä oli vuorossa Kasbergetin luontopolku ja Westerholmin luontopolku. Kasbergetin eli Kaasivuoren luontopolusta voit lukea täältä.Juoksuterveisin

-pia-


Comments


bottom of page